Börsipäev 27. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turgudel õnnestus pärast esmaspäevast langust stabiliseeruda seda vaatamata Moody’se otsusele langetada 28 Hispaania panga krediidireitinguid vahemikus ühe kuni nelja pügala võrra. Stoxx 600 sulgus 0,1% võrra miinuses, ent surve all olid taas Hispaania ja Itaalia aktsiaturud, mille börsiindeksid alanesid vastavalt -1,44% ja -1,11%.

    Lõuna-Euroopast tulev makro kipub jääma ootustest selgelt nõrgemaks ning see survestab sentimenti. Eile raporteeritud Itaalia aprillikuu jaemüük kukkus kuu baasil -1,6% ja aasta baasil -6,8%, millest viimane on suurim langus alates andmerea loomisest 2001. aastal. Samal ajal aga näitas Hispaania eelarvestatistika, et keskvalitsuse kumulatiivne defitsiit oli maikuu lõpuks kasvanud 36,4 miljardi euroni ja seega jätkub eelmisest aastast suurema puudujäägi trend.



    Sentimendile ei tulnud kasuks ka Angela Merkeli lubadus oma koalitsioonipartneritele, et „Euroopas ei saa olema jagatud võlakohustusi nii kaua kui tema elab“. Reitingu agentuur Egan-Jones aga kärpis Saksamaa krediidireitingut AA- pealt A+ peale tundes muret teistele riikidele antud laenude pärast, mida ei pruugita tulevikus 100% tagasi saada ja see paisutaks riigi võlakoorma suhet SKPsse üle 100%.

    Whether or not Greece and other EMU members exit, Germany will be left with massive, additional, uncollectable receivables. Via the ECB's Target 2, Germany is owed EUR700B of which perhaps 50% is collectible and then there is the banks' southern EMU exposures. Germany's debt to GDP was 87% as of 2011. However, increasing Germany's debt by EUR700B to EUR2.9T for its indirect exposures raises the adjusted debt to GDP to 114%. The deficit to GDP of 1.0% is reasonably strong. Unemployment is 6.8% but will probably rise as global economies continue to show weakness. The positive (EUR130B) balance of trade and the positive (EUR196B) current account help. Inflation has been moderate at .9% (per Eurostat).

    USAs oli meeleolu pisut parem. Kuigi tarbijate kindlustunde indeks oli juunis oodatud 64 punkti asemel 62 punkti (mais 64,4 punkti), siis on ilmselt paljude tähelepanu pälvimas positiivsete arengute jätkumine kinnisvarasektoris. Case/Shilleri majahindade indeks kerkis aprillis 0,7%, olles pärast ülespoole korrigeerimist tõusnud sama palju ka märtsis.

    Tulles tänase päeva juurde, siis tähelepanu võiks pälvida Itaalia ärikindluse indeks, USA mai kestvuskaupade tellimused ja mais pooleliolnud kinnisvaratehingute arv.

    10.00 Hispaania jaemüügi muutus (mai)
    11.00 Itaalia ärikindluse indeks (juuni)
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (mai)
    17.00 USA pooleliolnud kinnisvaratehingute muutus (mai)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel marginaalses plussis, Euroopa on alustamas poole protsendi jagu plussis.
  • Allolevalt Bespoke'i jooniselt on näha, kuidas S&P 500 ettevõtete Q2 YoY kasumikasvu ootus on tulnud viimaste kuudega madalamale ning vajunud tänaseks miinuspoolele. Kõige enam on kärbitud materjalide ja energiasektori ettevõtete kasumiootusi, samas on aga tehnoloogia ja kommunaalteenuste firmade aktsiakasumi prognoose tõstetud alates märtsist.
  • Hispaania mai jaemüük kukkus mullusega võrreldes -4,9%, mis oli oodatud -8,05%st parem. Aga nagu näha, siis isegi aastases võrdluses on tegu suhteliselt volatiilse näitajaga.
  • Kreeka on pärast valimistulemusi võitmas tagasi turistide usaldust, kui Kathimerini kirjutab, et netipõhise puhkuste broneerimise süsteemi Expedia sõnul kasvas 18-24 juunil nõudlus 27% võrreldes aastatagusega. Kuna eelneval viiel kuul kukkus juuni-septembri puhkuste registreerimine ca 33%, siis peaksid näiteks hotellide tulud käesoleval aastal kokkuvõttes ikkagi langema 15-20%.

    Despite the post-poll upswing, the forecasts for the year remain negative. Chamber president Giorgos Tsakiris cited data from a survey by the Institute of Tourism Research and Forecasts (ITEP) that found a 32.5 percent yearly decline in bookings by the end of May for the June-September period, and estimated that hotel revenues will fall this year by 15-20 percent, i.e. a drop between 870 million and 1.16 billion euros. Hotel occupancy rates are seen declining by 10 percent and prices by 8 to 9 percent.
  • Erko Rebane
    Kreeka on pärast valimistulemusi võitmas tagasi turistide usaldust, kui Kathimerini kirjutab, et netipõhise puhkuste broneerimise süsteemi Expedia sõnul kasvas 18-24 juunil nõudlus 27% võrreldes aastatagusega. Kuna eelneval viiel kuul kukkus juuni-septembri puhkuste registreerimine ca 33%, siis peaksid näiteks hotellide tulud käesoleval aastal kokkuvõttes ikkagi langema 15-20%.

    Despite the post-poll upswing, the forecasts for the year remain negative. Chamber president Giorgos Tsakiris cited data from a survey by the Institute of Tourism Research and Forecasts (ITEP) that found a 32.5 percent yearly decline in bookings by the end of May for the June-September period, and estimated that hotel revenues will fall this year by 15-20 percent, i.e. a drop between 870 million and 1.16 billion euros. Hotel occupancy rates are seen declining by 10 percent and prices by 8 to 9 percent.


    Siin võib tegu olla kovariatsiooniga ja tegelik põhjus on hoopis Põhja-Euroopa ülikehv suvi.
  • Mida sa teed, kui seal on öösel +25 ja päeval +42.
  • Seda viimast pasunat on ka meie kohalikud turismifirmad puhunud - "ei ole enam kohti saada ja kui isegi on, siis viimase minuti odavpakkumisi küll ei tule".
  • Ei saa me ilma Kreekata nagu saunas ilma Lenata.
  • Itaalia statistikaameti liikmed protestivad ja lükkasid edasi ettevõtete ärikindluse indeksi avaldamise poole tunni võrra :)

  • Sarnaselt Saksamaa ja Prantsusmaa ettevõtete kindlustundele on ka Itaalia näitaja positiivselt üllatamas. Kindlustunde indeks kerkis mai 86,2 punkti pealt 88,9 punktile, kui ootuseks oli 85,5 punkti.
  • ORLY hoiatas. O'Reilly Automotive lowers Q2 SSS guidance to 2%-2.5% from prior 3%-5%

    Seda lähiminevikust ei mäletagi. Aprill olla nõrk olnud, põhjuseks soe aasta algus ehk siis tugev Q1, mai hakkas normaliseeruma (mille pealt siis juuni alguses anti teada täiendavast $500M tagasiostust), kuid juuni jälle nõrk. Kuna kvartal kohe lukus, siis Q2 peetis.
    SSS-de pealt ta umbes paneb, aga ei oota siit mingisugust puhast ja äraarvatavat rekatsiooni, kust midagi teenida annaks. Peejee paneb sektoris preemiaga, aga need autojupifirmad on suht lootusetud päevasiseseks teemaks.
  • Foorumi avapostituses toodud Hispaania keskvalitsuse 5 kuu peale kogunenud 36 miljardi euro suurune defitsiit teeb suhtena SKPsse 3,41% (+30% võrreldes mullu sama ajaga). Teatavasti on lubatud terve käesoleva aasta defitsiiti vähendada 5,3% peale. See aga koosneb mitmest komponendist, millest 3,5% on keskvalitsus, 1,5% regionaalne ja lisaks veel 0,3% kusagilt mujalt. Seega on keskvalitsus jõudnud terve 2012a defitsiidi eesmärgini kõigest viie kuuga ja näitab seda, kui mööda ähvardab defitsiit terve aasta peale kujuneda. Reutersi kohaselt on valitsus sunnitud leidma täiendavaid kärpemeetmeid ja tõstma maksusid.

  • Täna päris huvitav call. Stifel teeb DWA-le ug to Neutral. Minu silma järgi üks paremini katnud analüütik üldse stockile.
    Kahjuks mitte buy ning väga ei ole vaadanud, mis DWA-l pipelines on, see väidetavalt Madagascar 3 oodatust parema kassa peale tehtud.

    Opening weekendi peale kinnitas selli veel natuke aega tagasi. Sellest asub stock madalamal, aga see pigem mitte päevasisene, kuid ehk long term vaatega call.
  • Täna saabub tõehetk Arena Pharmaceutical (ARNA)- le ja ka kõigile nendele investoritele, kes on panustanud firma kaalualandava ravimi lorcaserinile. Nimelt on saabunud kätte päev, mil USA ravimiamet otsustab, kas ravim saab heakskiidu või mitte. Teatavasti hääletas ravimiameti komisjon mõni aeg tagasi heakskiidu andmise poolt, mis aktsia ka lendu saatis ning aktsiahind on sellest ajast saadik rohkem kui kahekordistunud. Samas tasub meelde tuletada, et ravimiamet ei pruugi sellest hääletustulemusest oma otsuse tegemisel lähtuda.
    Tõenäoliselt ARNA aktsiaga täna mingi aeg ka kauplemine peatatakse, kuid selle kõrval tasub jälgida ka VVUS ja OREX aktsiat, millele ravimiameti kas positiivne või siis negatiivne otsus lorcaserini osas samuti suurt mõju omab.

    Place your bets :)
  • UNF beat ja raise. USA töölisklass vajab veel vormirõivaid. Need olid siis makrominutid :)
  • Mingit heakskiitu täna ei tule ja neid animaatoreid samuti väga üles ei torgiks, kui just ise mingi ,,sammalhabe,, ei ole.
  • MON Monsanto beats by $0.05, beats on revs; reaffirms FY12 EPS in-line (77.87)
    Reports Q3 (May) earnings of $1.63 per share, $0.05 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $1.58; revenues rose 16.9% year/year to $4.22 bln vs the $4.01 bln consensus. Co reaffirms guidance for FY12, sees EPS of $3.65-3.70 vs. $3.70 Capital IQ Consensus Estimate.


    MON teatas oodatust paremast kvartalist ja ühtlasi kinnitab oma käesoleva aasta majandusprognoose.


  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: ORLY -2.2%.

    M&A related: BBY -1.3% (following yesterday's M&A related speculation including late spike on volume following WSJ report that Schulze is working with Credit Suisse to pursue buyout or stake sale).

    Select metals/mining stocks trading lower: MT -1.3%, BBL -1.3%, GOLD -0.8%, SLV -0.6%, GLD -0.2%.

    Select healthcare related names showing early weakness: CNC -4.2%, MOH -1.9%.

    Other news: OMER -20% (announces public offering of common stock, size not disclosed), CCG -3.5% (announced the commencement of an underwritten public offering of 6,000,000 shares of its common stock), ALXA -3.3% (files for $40 mln mixed securities shelf offering), AT -2.9% (announces public offering of 5.5 mln common shares, prices public offering of unsecured convertible debentures on a bought deal basis), MDVN -2.3% (Medivation and Astellas announce European Regulatory submission for enzalutamide for the treatment of men with advanced prostate cancer post-chemotherapy), NTLS -1.2% (updates and extends existing shelf registration statement), P -1.1% (lower after Yahoo! and Spotify announce global content distribution and promotion deal), EGAS -0.9% (thinly traded, announces proposed secondary offering of 700,000 common shares by its Chairman and CEO Richard Osborne).

    Analyst comments: SKS -2.8% (downgraded to Neutral from Buy at Citigroup), FB -2.1% (seeing weakness following numerous analyst intitiations), M -1.8% (downgraded to Neutral from Buy at Citigroup), HAS -1.4% (downgraded to Sell from Neutral at Citigroup), PG -0.2% (downgraded to Sector Perform from Outperform at RBC Capital).
  • May Durable Orders +1.1% vs +0.5% Briefing.com consensus; Prior revised to -0.2% from 0.0%
    May Durable Orders ex-trans +0.4% vs +0.7% Briefing.com consensus; Prior revised to -0.6% from -0.9%

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: ENTR +15.2%, AVAV +9.1%, LEN +4.6%, HRB +1.1%, MON +0.6%.

    A few homebuilders trading higher following LEN results: PHM +2.9%, TOL +1.9%, SPF +1.8%, BZH +1.7%, DHI +1.4%.

    Other news: AMRN +14% (strength attributed to USPTO patent news), COOL +7.2% (Majesco confirms partnership with Zynga), RMKR +5.3% (announces new three-year $7 million agreement), WPRT +4.6% (announces second agreement with General Motors for advanced engineering development for light-duty vehicles; terms not disclosed), ALU +4.6% (still checking), UTHR +3.9% (United Therapeutics announces additional $100 mln share repurchase program), FOLD +2.4% (announces positive preliminary results from ongoing Phase 2 Chaperone-ERT co-administration study for pompe disease), UPL +1.9% (positive mention in MadMoney), GES +1.8% (announces additional $500 mln share repurchase authorization), ANR +1.7% (Alpha Natural Resources announced that it has amended its $1.6 billion secured credit facility enhancing its financial flexibility), GYRO +1.2% (discloses it received a Certificat of No Further Appeal in connection with the judgement of the Court of Claims entered in favor of the company for $125 mln plus interest), BMY +1.1% (announces the authorization of an additional $3 bln for share repurchase program), FDX +0.9% and JBL +0.7% (positive mention in MadMoney), AAPL +0.5% (Samsung Galaxy Tab sales ordered to halted by US judge due to patent infringements), BA +0.4% (awarded an ~$1.84 bln firm-fixed-price Air Force contract).
  • Täna siis saavad Facebooki börsiletoomisega seotud analüüsimajad ametlikult avaldada oma hinnasihid poolteist kuud tagasi börsile tulnud Facebooki (FB) aktsiale, mis hetkel kaupleb $33 juures. Suurem osa soovitutest on positiivsed:

    Credit Suisse, Neutral, $34
    Citigroup, Neutral, $35
    Morgan Stanley, Overweight, $38
    Bank of America/Merrill Lynch, Neutral, $38
    Goldman Sachs, Buy, $42
    Oppenheimer, Outperform, $41
    JPMorgan, Overweight, $45
    Piper Jaffray, Overweight, $41
    Wells Fargo, Outperform, $37-$40

    Kokku katab ettevõtet Bloombergi andmetel täna 36 analüüsimaja keskmise hinnasihiga $38.1.
  • CMG on kukkunud alla $ 400 taseme väidetava kohtuasja pärast.
    Chipotle Mexican Grill under pressure against the broader market, eyeing its $400-mark.
    Hearing weakness may be attributed to lawsuit filing
  • Headline crossing that Eurogroup will issue a statement on Cyprus and Spain shortly
  • http://ftalphaville.ft.com/blog/2012/06/27/1062651/suitors-said-to-line-up-for-lincare/
  • Arena Pharm: hearing lorcaserin has been approved by the FDA

    Ametlikult kinnitust kusagilt veel ei näe, aga kuulujutt on, et ARNA on oma heakskiidu kätte saanud.
    VVUS kaupleb 11% kõrgemal ja OREX 13%.
  • Nelli Janson
    Arena Pharm: hearing lorcaserin has been approved by the FDA

    Ametlikult kinnitust kusagilt veel ei näe, aga kuulujutt on, et ARNA on oma heakskiidu kätte saanud.
    VVUS kaupleb 11% kõrgemal ja OREX 13%.


    Siit ka kinnitus:
    Arena Pharm and Eisai confirm FDA approval of BELVIQ (lorcasrin HCl) for chronic weight management in adults who are overweight with a comorbidity or obese

    VVUS +9% ja OREX +25%
  • ARNA alustas kauplemist 43% kõrgemalt, $ 12,43 kandis.
  • San Fransisco Fed on oma analüüsis uurinud, kas ka mujal maailma leidub USA sarnaseid kinnisvaramulle ning jõudnud otsaga Norrasse, kus nagu allolev joonis näitab, on kinnisvarahinnad pärast 90ndate krahhi veel drastilisema tõusu läbi teinud. Tinginud on selle sissetulekute kasv, maksude muutused, rahvastiku kasv ja aeglaselt kohanduv pakkumise pool. Üks mullile iseloomulik joon võiks olla ka see, et 2011.a arvas ligi 70% Norra majapidamistest (2008.a oli see 10%), et majade hinnad kerkivad edasi isegi pärast nõnda paraboolset tõusu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon