Valuutaturud 27.juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 27.juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile müüsid Hispaania ja Itaalia võlakirju ning olid sunnitud pakkuma investoritele kõrgemat tulusust seoses Euroopa võlakriisi süvenemisega. Itaalia valitsus müüs 2,99 miljardi euro ulatuses võlakirju hinnaga 4,712% (eelmine kord 4,037%). Hispaania valitsus müüs 3,1 miljardi ulatuses kahe erineva tähtajaga võlakirju. Kolmekuulise võlakirjade tulusus oli 2,36% (eelmine kord 0,85%) ning kuuekuulise võlakirjade tulusus oli 3,24% (eelmine kord 1,7%) .

    USD/JPY tõusis üleöö kergelt kõrgemale. Hispaania ja Itaalia 10-aastaste võlakirjade tulusus tõusis 0,34 protsendipunkti 6,8% peale ning Itaalias 0,17 protsendipunkti 6,18% peale. EUR/USD jaoks oli öine sessioon üsna äkiline, kuid ilma suuremate muutusteta. Reitinguagentuur Egan-Jones langetas Saksamaa reitingu A+ peale. USA majade hinnad tõusid 0,7%, kuid USA tarbijausaldus on langenud neli kuud järjest.

    Koalitsioonipartei kohtumisel mainis Merkel, et on täielikult jagatud kohustustega võla vastu ning ühiseid võlakirju tema eluea jooksul ei tule. Weidmann Euroopa Keskpangast mainis, et ei näe veel ELi kriisi lõppu. Fiskaalpoliitika saab olema ka homme algaval tippkohtumisel üks teemadest, mis Weidmanni sõnul vajab rangeid reegleid ning euro võlakirjade rakendamine praegu oleks liiga riskantne.







  • USD/JPY leidis eile nõudlust 79,20 hinna juures, mis on ühtlasi ka 27. juunil moodustunud pika küünla 50% ala. Suuremal perioodil on ka selgelt näha tagurpidi pea-õlad kombinatsiooni tekkimist, mis võib viidata ülespoole liikuva trendi moodustumisele. Täna näen USD/JPY hinda tõusmas 80,50-ni ning hiljem ka liikumas kastiga märgistatud alasse.



    EUR/USD tegi eile kahe nädala madalaima punkti. Toimunud konsolideerumine võib viidata heale toetusalale ning arvan, et hind võib täna veel heal juhul liikuda natuke üle 100 punkti ülespoole 1,2625 alani. Kuid enne homset Euroopa Liidu tippkohtumist võib EUR/USDi liikumine jääda ka külgsuunaliseks.



    Peale pikka konsolideeruvat allapoole liikumist leidis GBP/USD toetust 1,5545 hinna juures. Sama koht oli eelmine nädal ka väga tugevaks vastupanualaks ülespoole liikumisel. Peale seda rallis hind toetuspunktist üsna tugevalt ülespoole ning järgmiseks hinnasihiks näen ülemise kastiga märgistatud ala. Alumise kastiga märgitud ala on võimalik korrektsioon enne ülespoole liikumist.



Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon