Valuutaturud 2. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 2. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa Liidu tippkohtumise tulemus andis eurole võimaluse tugevaks ralliks. EUR/USD tõusis reedel umbes 280 punkti, sest tulemus tippkohtumiselt ületas ootusi. Kuid Londoni avanemine annab parema ülevaate, mida investorid ka peale nädalavahetust otsustest arvavad. EFSF/ESM võivad järelturul sekkuma hakata ilmselt alles aasta lõpus, mis tähendab, et seniks langeb toetav roll Euroopa Keskpanga õlgadele. Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus langes reedel allapoole 6,5% taset ning on tänase hommikuse seisuga 6,34% tasemel.

    Hiina PMI oli oodatust parem (50,2 võrreldes ootusega 49,9, kuid madalam kui eelmine 50,4), mis tõstis kõrgemale ka Aasia aktsiaturge, kuid andis märku, et rohkem stiimulit on vaja tõenäoliselt valitsuselt ning keskpangalt, mis suudaks pakkuda paremat tuge nõrgenevatele sektoritele. Jaapani Q2 Tankan oli samuti kõrgem Jaapani Keskpanga ootustest.







  • EUR/USD rallis peale ELi kohtumist kastiga märgitud alasse, mis oli mõeldud sihiks eelmise nädala keskel, kuid Saksamaalt tulnud töötusmäär korrigeeriti 6,7% pealt 6,8% peale ning USD-d mõjutasid USA-st tulnud positiivsed majandusnäitajad, mille peale langes EUR/USD märgatavalt madalamale. Täna võib näha, kas tippkohtumise otsused on endiselt positiivse mõjuga. Hetkel näen EUR/USD langemas esialgu allapoole umbes 1,2580 hinnani ning seejärel edasi ülespoole 1,2800 ligilähedale juhul, kui ELi kohtumist nähakse endiselt positiivselt.



    GBP/USD jõudis samuti peale tippkohtumist kastiga märgitud alasse. Alumine väike kast oli mul märgitud eelmine kord, kuhu arvasin, et hind peaks langema ning sealt edasi tõusma, kuid sarnaselt EUR/USD-le langes ka GBP/USD märgatavalt allapoole. Samuti nagu EUR/USD puhul mainisin, siis näen ka GBP/USD langemas mõnevõrra allapoole ning edasi ülespoole 1,5800 hinnaalasse. Kuid EUR/USD ja GBP/USD võidakse oluliselt ka madalamale müüa, arvestades tehtud otsuste asjaolusi ning nende mõju avaldumist turgudele alles aasta lõpuks.



    USD/JPY langes Aasia sessioonil, kuna Hiina PMI ja Jaapani Q2 Tankan pakkusid jeenile tuge, mis võib valuutapaari veel madalamale viia. Joonega märgitud 50% küünla ala on osutunud tugevaks vastupanualaks. Edaspidi näen siiski USD/JPY ülespoole liikumas 80,45 tasemeni.



    Enne tippkohtumise uudiseid suutis USD/CAD tõusta kõrgemale, kui oli 8. juunil moodustunud tipp. Kuna USD/CAD ja EUR/USD on vastupidiselt korrelatsioonis, siis tekitab see küsimust, et miks USD/CAD pidi moodustama uue tipu enne, kui tippkohtumiselt tulid turge mõjutavad otsused ning sellega enne ka EUR/USD mõnevõrra allapoole viima.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon