Valuutaturud 3. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 3. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedene tippkohtumine eile positiivsust palju edasi ei kandnud ja riskantsemad valuutapaarid olid pigem vaiksed ja konsolideerumas. EUR/USD langes 1,2568 punktini, mis tava turumudeli puhul näib olevat lihtsa korrektsiooniga. GBP/USD konsolideerus tipu juures ning liikus reedesest tipust maksimaalselt 7 punkti võrra ülespoole.

    Eile tekkisid ka esmased takistused ESM/EFSF otsuse läbiviimiseks, kuna Soome ja Holland ei ole valmis toetama ESM programmi. Austraalia Keskpank otsustas intressimäärad hoida 3,5% peal, mis AUD/USD-le erilist liikumist ei toonud. Keskpanga juht Glenn Stevens mainis, et majanduslikud andmed näitasid mõnevõra tugevamat kasvu, kui oli eeldatud.

    Euroopa Keskpank ja Inglise Keskpank on valmis teatama oma intressimäära otsustest neljapäeval.







  • Eurotsooni tootjahinnaindeks (PPI) langes mai kuus 0,5% võrra vs oodatud -0,3% (M/M) ja energia hinnad langesid samal perioodil 1,4% võrra. Saksamaa PPI langes 0,3% ning Prantsusmaa PPI langes 1,1%.

    EUR/USD on tänase päeva jooksul konsolideerunud 1,2575 ja 1,2610 hinnavahemikus. Tõenäoliselt ei ole hinnad valmis palju ka liikuma seoses neljapäevase EKP ja BOE intressimääraotsustega. Kuid võlakriisi tõttu halvenenud majanduskasvu väljavaadete tõttu on tõenäoline, et EKP on valmis langetama intressimäärasid 0,25 protsendipunktivõrra 0,75% tasemele.



    USD/JPY suutis taas leida toetust 50% küünla alast, millele toetus hind ka 26.,28. ja 29. juunil, moodustades sellega ka tagurpidi pea-õlad kombinatsiooni. Kuid siiski on USD/JPY jäänud konsolideeruma ning pole suutnud hinda märgatavalt kõrgemale viia. Kui hind jõuaks 80,50-ni oleks kindlam arvata, et suudab jõuda ka hinnasihiga märgistatud alasse.



    USD/CAD annab märku väikseks lühiajaliseks kosumiseks, mille tõttu võib ka EUR/USD allapoole liikuda. 1,0155 hinna juures on näha ka vastupanu ning teist vastupanu näen 1,0165 punktis, arvestades oma arvamusega, et USD/CAD jätkab ilma suurema kosumiseta allapoole liikumist.

  • Aitäh tähelepanelikkuse eest! Pealkiri parandatud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon