Valuutaturud 5. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 5. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa Keskpank ja Inglismaa Keskpank on täna teada andmas intressimäära otsustest. Kuigi Euroopa Keskpanga otsuste kohta on palju spekuleeritud ja oodatakse 0,25 protsendipunktilist lõiget, siis Inglismaa Keskpanga kohta kindlad arvamused puuduvad. Inglismaa analüütikud prognoosivad, et BOE ei muuda intressimäära ja jätab 0,5% peale, kuid ootuste kohaselt suurendatakse stiimulprogrammi mahtu 50 miljardi naelsterlingi võrra 375 mld GBP peale. BOE intressimäärade muutmine on üsna ebatõenäoline, kuna 0,25% intressimäär ei oleks tasuv ning intressimäära tõstmiseks on majandus veel ebastabiilne.

    Netherlan Group, Dan Sike Bank, Brown Brothers Harriman, Citibank, Australian National Bank arvavad, et EKP langetab intressimäära 0,25 protsendipunkti võrra ning Royal Bank of Scotland mainis, et peaks langetama isegi 0,50 protsendipunkti võrra. Lisaks võib EKP arutleda ka LTRO3 üle.

    Täna võib tõsist rabelemist näha EUR ja USD vahel, mida jätkub ka homseks, kui avaldatakse USA juunikuu töötururaport, mis on alati palju volatiivsust turgudele toonud.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon