Balti börsid 17. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 17. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti börside aktsiaindeksid eile suuri liikumisi ei teinud ning OMX Baltic langes 0,14% ning OMXT 0,05%. Käive oli suvele iseloomulikult madal ning ulatus 0,6 miljoni euroni. Olympicu reaktsioon eile avaldatud hasartmängutuludele oli tagasihoidlik ning aktsiahind päeva lõpuks ei muutunud. Tõusjatest võib välja tuua Baltika aktsia (+4,3%) ning Silvano (+1,8%), millest viimase omanikele laekus eile dividendimakse ning võimalik, et sellest sai aktsia ka tuge.

    Hommikule teatas juunikuu müügitulemused Olainfarm. Müük kasvas 20%, kuid ilma eelmisel aastal omandatud apteegiärita oleks müügitulu vaid 4% kõrgem olnud. Teise kvartali müügitulemuseks tuli 10,6 miljonit latti, mida on 9,4% rohkem 2011. aasta tulemusest. Ilma apteegiärita oleks teise kvartali müük Olainfarmil isegi kahanenud ning peamised süüdlased on väiksemad müügikogused peamistele sihtturgudele Venemaale ja Ukrainasse:
    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=514647&messageId=632180
  • Hommikul teatas kvartali tulemused Leedu telekomioperaator TEO LT.
    Käive kasvas aastaga 3,4% 190,2 miljoni litini (LHV ootus: 191,7m litti). Telefoniteenuse müügitulemused olid ootustest veidi paremad, kuid IT üksuse tulud olid oodatust väiksemad.
    Kulude poole pealt oli TEO prognoositust edukam ning kulubaas kasvas aastaga 3,2%. Seetõttu püsis ka EBITDA marginaal eelmise aasta 42% tasemel (LHV: 40,4%)
    Puhaskasum kasvas aastaga 5,7% 41,1 miljoni litini (LHV: 39,7m litti) ning ootusi löödi peamiselt kulude poolelt.

    Taaskord võib TEO tulemustega rahul olla, kuna tavatelefoniteenuse tulude langus on suudetud edukalt asendada muude tululiikide kasvuga ning samuti on kulud kontrolli all. Seega on kolmandat kvartalit järjest EBITDA kasum kasvu näitamas.
    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=514633&messageId=632158

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon