Börsipäev 23. juuli - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 23. juuli

Log in or create an account to leave a comment

  • Makro poolel polnud reedel uudiseid, kuid sentiment sai kannatada Euroopast tulevate pealkirjade tõttu. Stoxx 600 kaotas -1,4%, S&P 500 -1,01% ja EUR/USD taandus ligi protsendi jagu.

    Tähelepanu pälvis uudis, et Hispaania üks regioonidest Valencia, pole suuteline normaalsete turutingimuste juures laenu saama, mistõttu paluti finantsabi keskvalitsuse loodud 18 miljardi euro suurusest fondist. Värskema info kohaselt on abi palumas ka oluliselt väiksem autonoomne regioon Murcia ning neid kandidaate on väidetavalt juba kokku kuus, kes võiksid finantsabi paluda. Eeldatavalt saab nende seas olema ka kõige suurem ja kõrgeima võlakoormaga Kataloonia, kelle 8a võlakirja tulusus on jõudnud üle 13%.

    Hispaania börsiindeks kukkus reedel -5,8%, mis on suurim langus alates 2010.a maist ning Hispaania 10a riigivõlakirja yield jõudis uue rekordtasemeni (7,27%). Vaatamata Euroopa keskpanga poolt nulli viidud deposiidimäärale ja selle tagajärjel oluliselt väheneud EKP juures hoitavatele rahale, ei ole see likviidsus jõudmas Lõuna-Euroopa riikide võlakirjaturgudele, vaid eelistab euroala tuumikut ja Suurbritanniat. Allolevalt graafikult on näha, kuidas Saksamaa ja Suurbritannia 10a yieldid jõudsid tagasi ajalooliste põhjade lähedale.

    Euroopa Keskpangas hoitavad deposiidid (valge joon, triljon EUR), Hispaania 10a yield (roheline), Itaalia 10a yield (punane), Saksamaa 10a yield (oranž), Suurbritannia 10a yield (kollane).


    Kaasa ei aidanud EKP otsus peatada Kreeka valitsuse võlakirjade laenu tagatisena aktsepteerimine. Kuna sealsete pankade jaoks on kapitaliturg suuresti suletud, tuginetakse igapäeva tegevuses peamiselt EKP odavatele laenudele ning Kreeka keskpanga veidi kallimale krediidile, mida juunis võeti kokku 136 miljardit eurot ehk ca 2/3 riigi SKTst. Hetkel saavad pangad jätkata kohalikult keskpangalt laenu võtmist, kuid nagu öeldud, on see Euroopa Keskpanga omast kallim ning samuti jääb krediidiriski kandma Kreeka keskpank. EKP vaatab riigivõlakirjade tagatisena kasutamise uuesti üle pärast troika raportit.

    Käesoleval nädalal saabub esimesi vihjeid sellest, millised on majandustrendid olnud juulis. Teisipäeval avalikustatakse HSBC Hiina töötleva tööstuse PMI ja mõned tunnid hiljem raporteeritakse samad mõõdikud ka eurotsooni töötleva tööstuse ja teenindussektori kohta. Markiti PMI avaldatakse USA kohta samuti teisipäeval.

    Kreeka koalitsiooni liidrid suutsid eelmisel nädalal kokku leppida ca 2/3 troika poolt nõutavatest 11,5 miljardi euro suurusest eelarvedefitsiidi kärpest järgnevatel aastatel ning arutelu peaks jätkuma käesoleval nädalal. Troika saabub Ateenasse 24. juulil neljapäevasele visiidile kontrollimaks senise tegevuse vastavust laenunõuetega, mille raames üritab koalitsioon tõenäoliselt pehmendada tingimusi, a la pikendada soovitud defitsiidi eesmärkideni jõudmist paari aasta võrra. Nädalavahetusel vahendas Der Spiegel ühe IMFi ametniku kommentaari, et Kreekale ei taheta enam laenu anda, eriti kuna viimase väljumist eurotsoonist nähakse kontrollitava sündmusena.

    Kolmapäeval raporteeritakse Saksamaa IFO indeksid ning Suurbritannia teise kvartali esmane SKT näit. USA uute majade müük pälvib ilmselt ka tähelepanu võttes arvesse erisuguseid signaale möödunud nädala kinnisvarastatistikas.

    Neljapäevast liigub makrouudiste kese rohkem Ühendriikide peale. Töötuabiraha taotluste arv tegi möödunud nädalal korraliku tõusu, mistõttu saab olema huvitav näha, kas juuli alguse hooajalistest mõjudet kaugenedes negatiivne trend jätkub või mitte. Ühtlasi avalikustakse neljapäeval USA juuni kestvuskaupade tellimused.

    Reedel raporteeritakse USA teise kvartali esmane SKT näit, mille prognoosi on analüütikud viimastel nädalatel alla ootuste jäänud makro valguses korralikult kärpinud jõudes otsaga 1,2% (annualiseeritud) juurde.

    Muidugi jätkub aktiivne tulemuste raporteerimine ettevõtete poolt. Täna enne turgu on oodata Halliburtoni ja McDonald’si numbreid. Pärast sulgumist aga saabuvad Baidu.com, STMicroelectronics, Texas Instruments. Üritan tänase päeva jooksul valmis saada tulemuste hooaja artikliseeria teise osa, kust saab parema ülevaate sellest, kes suurematest firmadest veel oma numbreid sel nädalal ette kannavad.

    USA indeksite futuurid on kauplemas hetkel -0,5% punases, Euroopa on alustamas -0,8% madalamal.
  • USA väikeinvestorite bullish sentimendiindikaator kukkus läinud nädalal 8 protsenipunkti 22,2% peale ja nagu näha, siis selliste tasemete juures on see varasemalt olnud positiivne signaal aktsiaturgude jaoks. Kugi investorid on muutunud järgneva kuue kuu väljavaadete osas väga negatiivseks, siis ei kajastu pessimism kuidagi S&P 500 indeksis (mis võibolla toob välja küsitluse madala kredibiilsuse).
  • Hispaania 10a riigivõlakirja yield on täna hommikul jätkamas tõusu ning kerkinud 7,368% peale. Euro on samuti jätkamas nõrgenemist dollari suhtes, vajudes hetk tagasi alla 1,2100 USD taseme. Järgmine oluline tase 1,2000 USD.

  • Nädalavahetusel jäi John Mauldini nädala kirja lugedes silma huvitav tabelite kogumik, mida ta IMFi raportist välja tõi. Siin on toodud kuue Euroopa riigi võlakoorma ja SKT suhte trajektoorid erinevate stsenaariumite korral. Kõige kõrgem joon tähendab jätkamist ilma võlakoorma ja eelarvedefitsiidi ohjamise meetmeteta, keskmine joon tähendab keskpäraseid reforme ja kõige heledem alumine joon agressiivseid defitsiidi ohjamise meetmeid. Tähelepanu juhiks Prantsusmaale, kelle puhul arvab IMF, et võlakoorma tase suhtena SKTst ei hakka vähenema isegi ka kõige karmimate kärbete ja maksutõstmiste puhul. Mauldini letterit saab lugeda siit.
  • El Pais on teinud kokkuvõtte Hispaania 17 autonoomsest regioonist. Esimeses veerus on piirkonna kogutoodangu suurus, teises võlakoorem, kolmandas võla suhe kogutoodangusse ning sealt edasi selle aasta nelja kvartali refinantseerimisvajadused. Kokku seega vajavad 17 regiooni kolmandas ja neljandas kvartalis ligi 16 miljardit eurot refinantseerimaks oma aeguvat võlga.
  • ...Kreekale ei taheta enam laenu anda, eriti kuna viimase väljumist eurotsoonist nähakse kontrollitava sündmusena.

    Huvitav lauselöpp.
    Et siis otsus on tehtud ?
  • Ammu oleks juba aeg olnud. EL laguneb igal juhul koost. Normaalne inimene on sellega ammu arvestanud. Kõntsast tuleb õppida loobuma.
  • koto
    ...Kreekale ei taheta enam laenu anda, eriti kuna viimase väljumist eurotsoonist nähakse kontrollitava sündmusena.

    Huvitav lauselöpp.
    Et siis otsus on tehtud ?


    eKathimerini vahendusel võib veidi pikemalt lugeda. Aga ma arvan küll, et kõigi närv on nüüd mustem kui ta oli aasta alguses, eriti kuna Kreeka on pidevalt eemärkidele alla jäämas ning 2020.a 120% võlakoorma ja SKT suhteni jõudmist ei saa lugeda väga positiivseks saavutuseks. Sellisest allakäigu tsüklist pääsemiseks ja turgude jaoks aastateks püsima jääva määramatuse likvideerimiseks on kaks teed....kas tehakse uus välisvõla mahakirjutamine eurotsooni liikmena või astutakse välja ning muututakse oma valuuta peremeheks.
  • Eurostati kohaselt tõusis eurotsooni riikide keskmine võlakoorma ja SKT suhe esimeses kvartalis 88,2% peale (neljandas kvartalis 87,3%). Hispaania näitaja kvartaliga +3,6pp @ 72,1%, Itaalia +3,2pp @ 123,3%. Link PDFle.
  • Selle nädala tulemuste tabel nüüdseks olemas. Link
  • Lisaks reedesele -5,8% langusele on Hispaania börsiindeks IBEX 35 täna veel -4,3% jagu madalamale tulnud läbi mai-juuni põhjade, millega on indeks jõudnud madalaimale tasemele alates 2003.a aastast. 2008.a kriisi põhi jääb nüüd üsna kaugele selja taha.
  • eKathimerini kajastab veel ühte teemat, milles Kreeka on hätta jäänud...nimelt pole sujumas riigivarade müügi plaan nii nagu esialgu loodeti ning põhjuseks toodakse see, et lihtsalt pole müüdavaid varasid. Link

    The second financing package introduced some adjustments by making the 50-billion-euro figure from asset sales a medium-term target. It also set a goal of 4.5 billion euros being raised from June 2011 to the end of this year, 7.5 billion by the end of 2013, 12.2 billion by the end of 2014 and 15 billion by end-2015.

    The new lower targets were deemed more realistic by many, with government officials and the outgoing head of the privatization fund repeatedly expressing optimism that they could be attained. However, experts with a good knowledge of the real estate assets, the functioning and the general approach of TAIPED -- supposedly molded after Treuhand, that is, the German agency which privatized East German companies in the 1990s -- did not share this view.

    The experts continued to be pessimistic, arguing that even if the 2012 goal was met -- a very difficult proposition -- the targets for 2013 and 2014 were unrealistic because “there were no sellable assets available”. They added that the top echelon at TAIPED should have known this.
  • EUR/USD on veidi taastunud päeva põhjadest 1,2082 USD tasemelt praeguseks 1,2124 USD juurde. USA futuurid jäävad siiski -1,0% punasesse

    EU says confident next Greek disbursement will be made, and says that Greece should remain a member of the Euro.
  • Oskab keegi vastata, miks omxnordicu lehel aktsiate päevagraafikuid ei kuvata ? Kas probleem mul või mingi üldine
    kala ?
  • Itaalias rakendati taas finantssektori aktsiate lühikeseks müügi keeldu selleks nädalaks vältimaks suuremaid kukkumisi. Viimati tehti seda 2011.a augustis, mis kestis selle aasta veebruarini.
  • McDonald's jääb forexi (-0,07 USD aktsia kohta) tõttu EPSi osas ootustel alla

    McDonald's prelim $1.32 vs $1.38 Capital IQ Consensus Estimate; revs $6.92 bln vs $6.96 bln Capital IQ Consensus Estimate
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: PHG +6.3%, HAL +2.5%, HAS +1%, (ticking higher), ITMN +0.9%, (ticking higher).

    M&A news: NXY +52.4% (Nexen to be acquired by CNOOC Limited for $27.50/share in cash), GEN +31.9% and NRG +13% (GenOn Energy and NRG Energy to merge; creates largest competitive power generation co in US; transaction value represents 20.6% premium to GEN shareholders), GEOY +45% and DGI +16% (DigitalGlobe and GeoEye Agree to Combine), RA +5.8% (RailAmerica to be acquired by Genesee & Wyoming for $27.50 per share in cash), TLB +2.3% (Talbots and Sycamore Partners announce amendment to merger agreement related to financing proceeds condition).

    Other news: GORO +4.6% (Reports Independent Resource Estimate; Indicated and inferred resources include ~1.4 mln gold equivalent ounces (all metals) at 1 gram gold equivalent cutoff confirming the previously announced preliminary results), TLM +3.7% (Sinopec (to acquire 49% of Talisman's U.K. unit for $1.5 bln - Bloomberg), DGIT +2.8% (Bloomberg discusses that shares of DGIT could double if co spilts its television and internet advertising units).

    Analyst comments: KBH +3% (upgraded to Buy at Goldman), LMNX +2.7% (upgraded to Outperform from Market Perform at Leerink).
  • McDonald's says sees Q2, Q3 EPS hurt by 5c-7c by currency rates Eelm kvartal.

    Selles osas on MCD küll täpne, nii et ootustele allajäämine on mujalt :)
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: PETS -6.7%, (light volume), WMB -4.2% (also Williams Partners and Williams announced their intent to pursue an agreement for Williams Partners to acquire Williams' 83.3% interest and operatorship of the olefins-production facility in Geismar, La.), MCD -1.7%.

    Financial related names showing weakness: NBG -7.8%, DB -6.2%, BBVA -3.9%, MS -3.7%, CS -2.8%, BAC -2.5%, SAN -2.2%, JPM -1% (discloses CEO Jamie Dimon purchased 500k shares of stock on July 19, 2012).

    Select metals/mining stocks trading lower: BBL -3.7%, RIO -3.4%, BHP -2.9%, MT -2.9%, GOLD -2.2%, GDX -1.6%, SLV -1.5%, GLD -0.9%, .

    Select oil/gas related names showing early weakness: E -5%, BP -3% (BP directors proposed $1 bln TNK-BP dividend), WFT -2.9%, STO -2.3%, SDRL -2.2%, CHK -2%, TOT -2%, RDS.A -1.9%, .

    European drug names lower: SNY -1.9% GSK -1.6%, NVS -1.3%,

    Other news: PSTI -8% (set to enter bone marrow disease market as it is preparing to apply for orphan drug status with the FDA for the Treatment of Aplastic Bone Marrow), TEF -6.6% and TTM -3.2% (still checking for anything specific), GY -0.6% (United Tech confirms it is to sell Rocketdyne unit to GenCorp).

    Analyst comments: AKS -3.8% (downgraded to Neutral from Buy at UBS), DECK -3.5% (Deckers Outdoor downgraded to Underperform from Neutral at Sterne Agee), SYT -3% (Syngenta downgraded to Underperform from Market Perform at Bernstein), AKRX -2.7% (Akorn downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank), MAR -1.8% (removed from Conviction Buy List at Goldman).
  • Hispaania on samuti keelustamas aktsiate lühikeseks müügi kolmeks kuuks, mida võidakse hiljem pikendada. Üldiselt, kui on põhjust müüa, siis senised regulatiivorganite sekkumised pole müügisurve leevendamisel väga tõhusaks eelnevatel aastatel osutunud.
  • Low Expectations a Saving Grace
    By James "Rev Shark" DePorre
    Jul 23, 2012 | 8:18 AM

    "If you can find a path with no obstacles, it probably doesn't lead anywhere." --Frank A. Clark

    Despite inaction by Ben Bernanke and some mediocre earnings, the market pulled off some decent upside last week. Unfortunately, it didn't last long and we are right back to where we started last Monday.

    We saw some profit-taking kick in on Friday and this morning we are dealing with the same old sovereign debt problems out of Europe, with Italy being the newest worry. It doesn't help that we are in the dog days of summer and there is little energy out there, as many just don't find it worthwhile to battle this action.

    We have a full slate of earnings coming up this week, with Apple (AAPL) on Tuesday being the star of the show. Expectations are low there, like they have been for many companies this quarter, so there is some potential that we may have already priced in some disappointment. AAPL is probably the most important stock in the market and its action is going to determine the mood of this market.

    So far, the saving grace this quarter has been low expectations for earnings. As a result we are seeing some of the stocks that have been beaten down during the second quarter bounce on reports that have been just in line. A good example has been the cloud computer sector, but these moves are already enticing the bears and may not last for long.

    Probably the most troubling aspect of this market is the lack of quality leadership. We've had some action in biotechnology, pharmaceuticals and home builders (which were upgraded today by Goldman), but there is very little of interest in the big-caps and small-caps have been even worse recently. Good markets need some key stocks that attract momentum money and help to broad the market as they gain traction. We just don't have that right now.

    With the overall market action quite choppy and little leadership, we have little choice but to stick with short-term trading if we want to keep growing our accounts. It is a market for very short term trades right now. It isn't even possible to build position trades with any real confidence.

    The most important thing to do in a market like this is to not try to fight it and to not force things. It is an extremely difficult trading environment and if you aren't selective and don't keep a close watch on things, it is very easy to be burned. There are always some intraday opportunities, such as the biotechnology group lately, but even there it is mixed and the risk of quick reversals is very high.

    At this point, my strategy is to maintain a high level of cash and to try to pick off a few quick individual trades. Hopefully, the slew of earnings reports this week will give us some individual stock picking action. But the overall market environment is simply not very conducive to putting cash to work.
  • Šveitsi riigile makstakse kaheaastase laenu andmiseks -0,4% aastas peale
  • IMF on vaadanud der Spiegelis ilmunud loo üle ning kinnitab vaid koostöösoovi Kreekaga raskuste ületamisel.

    We have received a number of inquiries related to the Der Spiegel report on Greece. You can attribute the following to an IMF spokesperson: "The IMF is supporting Greece in overcoming its economic difficulties. An IMF mission will start discussions with the country's authorities on July 24 on how to bring Greece's economic program, which is supported by IMF financial assistance, back on track."
  • Baidu.com prelim $1.24 vs $1.11 Capital IQ Consensus Estimate; revs $858 mln vs $855.90 mln Capital IQ Consensus Estimate
    Baidu.com sees Q3 revs $983-1009 mln vs $998.11 mln Capital IQ Consensus Estimate

    BIDU oodatust paremate tulemuste peale kauplemas 3,5% kõrgemal ( $ 113,50)
  • DV hirmus
    DeVry Inc. Reports Q4 prelim $0.43-0.46 v $0.78e, R$500-510M v $515Me

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon