Börsipäev 8. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaatamata sellele, et makrouudised kujunevad oodatust kehvemaks, jäävad aktsiaturud keskpankade likviidsuse suhtes lootusrikkaks, aidates indeksitel nii Euroopas kui USAs jätkata oma tõususeeriat. Stoxx 600 lõpetas 0,75% ja S&P 500 0,5% kõrgemal. Samal ajal aga saatis võlakirjaturg hoopis vastupidiseid signaale, kui Hispaania 10a yield tõusis 12 baaspunkti võrra 6,86% peale ja 2a oma 35,7 baaspunkti võrra 3,85% peale.

    Üks uudis, mis eile väga palju tähelepanu ei saanud, oli Hispaania eelarvedefitsiidi eesmärgi tõstmine. Päris esialgsete plaanide kohaselt pidi Hispaania tänavuseks eelarvedefitsiidiks saavutama 4,4%, mis kevadel tõsteti 5,3% peale ning nüüd on Euroopa Komisjon väidetavalt ühe ametliku dokumendi kohaselt lõdvendanud seda 6,3% peale (2011.a -8,9%). Üsna ebatõenäoline on sellisel juhul ka suhteliselt ambitsioonika 3% defitsiidini jõudmine tuleval aastal. IMF ise näiteks prognoosis aprillis Hispaania 2012a eelarve puudujäägiks -6% ja -5,7% 2013.a.

    Juuli PMI indeksid midagi rõõmustavat meile eelmisel nädalal ei öelnud ning viitega avaldatav reaalne makro seda ka kinnitab. Itaalia tööstustoodang kahanes juunis -8,2%, mis võrreldes maikuu -6,7%ga märkis olukorra halvenemist ning kujunes ka prognoositud -6,5%st halvemaks. Suurbritannia vastav näitajas kahanes -4,3%, mis osutus kardetud -5,3%st siiski veidi paremaks. Saksamaal aga kukkusid töötleva tööstuse tellimused juunis -7,8% YoY vs oodatud -7,0% (mais -5,3%). Allolevalt jooniselt võib näha, et töötleva tööstuse PMI indikeerib tellimuste languse süvenemist juulis.

    Saksamaa töötleva tööstuse tellimused (valge) ja töötleva tööstuse PMI (oranž)


    S&P on öösel langetanud Kreeka krediidireitingu väljavaate stabiilselt negatiivse peale, kuna hiljuti kokkulepitud eelarve kokkuhoiumeetmed leiavad aset 2013-2014, mis tähendab, et tänavuse puudujäägi korvamiseks võib Kreeka vajada täiendavat rahasüsti. S&P jääb skeptiliseks, et Kreeka suudab laenueraldise saamiseks lisakärpeid teha, mis seab ELi ja IMFi finantseerimise ohtu.

    Tundub aga, et sellest kõigest pälvis suuremat tähelepanu hoopis FEDi ühe liikme Eric Rosengreni kommentaarid esialgu WSJ-s ja hiljem CNBCs. Tema sõnul peaks keskpank ostma võlakirju piisavalt suures mahus ja nii kaua kuniks majandus endale korralikult jalad alla saab. Rosengrenil puudub hetkel hääleõigus, kuid järgmisest aastast saab ta FOMC otsustes juba kaasa hääletada.

    Tulles tänase kalendri juurde, siis makrouudiseid jagub päeva suhteliselt vähe. Fookuses võiksid olla Hispaania tööstustoodang, Inglise keskpanga inflatsiooniraport, Saksamaa tööstustoodang,

    10.00 Hispaania tööstustoodang (juuni)
    12.30 Inglise keskpanga inflatsiooniraport (august)
    13.00 Saksamaa tööstustoodangu muutus (juuni)

    USA indeksite futuurid kauplevad -0,1% punases, Euroopa on avanemas samuti madalamal.
  • Teise kvartali tulemustehooaeg on lõpule jõudmas, kui 87% S&P 500 ettevõtetest on majandustulemused raporteerinud. Bespoke’i andmetel on kasumiootusi ületanud 59,9% ettevõtetest, mis on viimaste kvartalite kohta keskmine näitaja, kuid müügitulusid on ületanud kõigest 48,2% ettevõtetest, jäädes märkimisväärselt alla ajaloolisest näitajast. S&P 500 puhul on EPS prognoose ületanud 51% ettevõtetest ning koguni 60% indeksi liikmetest on käibeootustele alla jäänud.

    Ühe põhjusena käibeootuste allajäämisele toovad Goldmani analüütikud välja valuutakursside muutuste mõju müügituludele. Nimelt on mitmed rahvusvahelised ettevõtted toonud teise kvartali tulemuste juures esile USA dollari tugevnemist ning tulenevalt sellest ka toonud allapoole oma käibeprognoose. Goldmani analüütikud toovadki välja, et valuutade mõju rahvusvaheliste ettevõtete müügituludele ei piirdunud ainult Q2-ga, vaid avaldab mõju ka ülejäänud aasta tulemustele. GS on arvutanud, et tüüpilise USA rahvusvahelise ettevõtte puhul (müügitulude jaotus 50% USA, 25% Euroopa, 7% UK, 10% Jaapan ja 8% Aasia) avaldasid valuutakursid 2011. aastal 2,5 protsendipunktilist positiivset mõju, kuid käesoleval aastal peaks antud mõju olema negatiivne 2,6 protsendipunkti ulatuses. See tähendaks 5% suurust müügitulude langust ainuüksi valuutakursside tõttu.
  • Eile avaldatud USA tarbijakrediidi muutuseks oli juunis 6,5 miljardit dollarit, mis oli oodatud 10 miljardist dollarist väiksem kasv. Ja nagu allolevalt Zerohedge'i graafikult võib täheldada, siis sinisega märgitud krediitkaardivõlg hoopis vähenes eelmise kuuga võrreldes. Seda langust ning enamgi kompenseeris punasega märgitud õppe- ja autolaenud.
  • Hispaania juuni tööstustoodang kahanes mullusega võrreldes -6,3%, mis oli oodatud -6,15%st veidi rohkem. Juuni oma revideeriti -6,1% pealt -6,5% peale.
  • Marc Faberilt värske intervjuu India CNBC-le. Leiab, et august võib kergitaada S&P 500 1450 või isegi 1500 peale aga sealt edasi saavad sügiskuud olema juba raskemad. Ühtlasi nendib, et esimest korda elus on ta ostnud Euroopa aktsiaid, kuna eelkõige Lõuna-Euroopas on indeksid kas 2009a põhjade lähedal või isegi sellest madalamale liikunud. Link videole.

    When asked where he thought stocks would go during the "tougher second half" he sees this year, Faber replied, "I think these lows could be exceeded and I think it may be October or November – or after the U.S. election – we could essentially have a decline of around 20 percent in the market."
  • SodaStream Q2 GAAP EPS $0.45 vs $0.41 Capital IQ Consensus Estimate; revs $103 mln vs $88.8 mln Capital IQ Consensus Estimate
    Co issues upside guidance for FY12, raises FY12 revs growth guidance to ~40% to ~$404.6 mln (from ~33%) vs. $376.00 mln Capital IQ Consensus Estimate; co also raises FY12 net income growth guidance to up ~55% (from 50%) to ~$42.6 mln vs. the $41.6 mln consensus.


    SODA üllatab taas tugeva kvartaliga ja tõstab ühtlasi ka käesoleva aasta prognoose. Aktsia on eelturul kauplemas ligi 10% plusspoolel ja tähelepanuväärne on veel asjaolu, et SODA aktsiad on 66% ulatuses lühikeseks müüdud.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: DF +26.8%, AONE +21.3%, WFR +16.5%, RAX +14.1%, SVNT +13.8%, EVOL +13%, (thinly traded), CHTP +12.2%, IILG +10.4%, KNXA +9.9%, (light volume), CSGS +7.9%, ESRX +6.9%, ACTS +4.8%, (thinly traded), POWL +4.7%, (light volume), SODA +4.7%, MAXY +4%, URS +3.9%, DMD +3.2%, RIO +3.1%, HFC +1.5%, M +1.4%, (light volume), ANR +1.2%, JAZZ +1%, GCA +0.5%, (light volume).

    Select metals/mining stocks trading higher: JAG +7.8%, BBL +0.9%, GOLD +0.7%, BHP +0.5%.

    A few solar related names showing strength: JASO +4.9%, YGE +1.7%, FSLR +0.7%.

    Other news: CLWR +16.7% (Highbridge International discloses 7.38% stake in 13G filing out after the close), MUX +7.9% (announces El Gallo Phase 1 Production Area Drilling Encounters More Gold), TC +7.9% (still checking), SEE +7.7% (ticking higher, Barron's discusses positive view on Sealed Air ), TSEM +5.8% (still checking), ACHN +2.2% (announces positive SVR4 results from Phase 2 Study of Sovaprevir (Formerly ACH-1625) and advancement of ACH-3102).

    Analyst comments: CVS +0.4% (upgraded to Outperform from Market Perform at BMO Capital)
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: PRMW -21.2%, GIVN -18.3%, PCLN -15.1%, Z -9.6%, XOMA -9.5%, OWW -8.8%, WG -8.7%, (light volume), NVTL -8.3%, (thinly traded), IDSY -6.8%, (thinly traded), RL -4.8%, VVUS -4%, PRTS -3.5%, (thinly traded), SAPE -3.2%, (downgraded to Market Perform from Outperform at Wells Fargo), MCD -3%, RENN -2.7%, ING -2%, DIS -1.2%, PLAB -1.1% (light volume).

    Other news: WCRX -7.1% (ceased discussions regarding potential offers for the co, announces special cash dividend, new annual cash dividend policy and renewal of share redemption program), EXAS -4.8% (announced public offering of common stock, size not disclosed), AYR -4.3% (announces launch and pricing of secondary offering of 9.25 million common shares), NOK -4.2% (still checking), WPZ -3.5% (announces underwritten public offering of 8.5 mln common units representing limited-partner interests), EXPE -3.2% (following PCLN results), KRC -2.2% (announces commencement of public offering of 4.5 mln shares of common stock), WFC -1.1% (releases states possible high end of losses from mortgage repurchase liability).

    Analyst comments: GRPN -3% (downgraded to Neutral from Buy at Sterne Agee), PAY -2.1% (downgraded to Neutral from Buy at UBS), WIN -2% (downgraded to Reduce from Neutral at Nomura), PRX -0.3% (downgraded to Neutral from Buy at UBS).
  • SODA üllatab taas tugeva kvartaliga

    Jälle üllatus, see on mingi nonsensi moodi asi, eks?

    Mingi seltskond teeb siin tavapäraselt ajame neegri hüppesse a la GMCR, FOSL, aga siis sellevõrra vähem, et üllat vähem, Aga keegi shordib tugevalt seda, eks ta lõpuks lutti saab. Võib ka teisiti minna :)
  • AMLN on ametlikult müüdud BMY-le. Kas AZN on ka pundis või ei ole? Kui pakkumine tehti siis oli poolega osaline, aga nüüd ei ole leidnud mingit viidet sellele.
    http://finance.yahoo.com/news/bristol-myers-squibb-announces-successful-113000257.html
    Siin räägitakse ainult BMY-st.
  • 2.juulil on tõepoolest märge ka AZN osaluse kohta, aga hilisemates teadaannetes seda enam ei mainita:

    Amylin Pharma to be acquired by Bristol-Myers Squibb for $31.00/share or $5.3 bln; AstraZeneca will make a payment to AMLN for $3.4 bln in cash; expected to be dilutive to BMYs FY2012 & 2013; slightly accretive by 2014.


  • McDonald's, keda võib käsitleda ka ühe globaalse majanduse indikaatorina pole täna hommikul väga rõõmsaid uudiseid avalikustamas (Euroopas tuuakse nõrga turuna välja ka Saksamaad), vaid pigem kinnitab arvatust keerulisemat keskkonda ettevõtete jaoks. Aktsia on eelturul kauplemas -3% madalamal

    McDonald's July global comps were flat, a gain of +2.4% was expected by the consensus.
    McDonald's July U.S. comps were -0.1%, a gain of +1.8% was expected by the consensus.
    McDonald's European comps were -0.6%, a gain of +2.4% was expected by the consensus.
    McDonald's Asian/Pacific, Middle East and Africa comps were -1.5%, a gain of +1.1% was expected by the consensus.

  • Germany's AAA affirmed by Fitch -- outlook stable[
    FITCH: Debt level above 90% of GDP is near upper limit that Fitch generally considers consistent with AAA rating.
    FITCH: Added sizable contribution to euro-zone bail-out funds could push German debt level above 90% of GDP.
  • Ma mõtlesin seda kokkulepet, millest kirjutati 29.juulil. Kehtib see või ei. Kust teada saada.
    http://bms.newshq.businesswire.com/press-release/partnering-news/bristol-myers-squibb-and-astrazeneca-expand-diabetes-alliance-through-
    Vaja otsustada kumba aktsiat osta AMLN saadud rahaga.
  • SODA - ei ole kuidagi soovitus, aga jõulised gennadid, kes seda alla said, nende argumendid hakkavad otsa saama.
  • Mis, mu postitustel on robotid küljes või :D
  • ymeramees
    Mis, mu postitustel on robotid küljes või :D


    Jah, tõenäoliselt just nii ongi. Kui arvutid analüüsivad miljoneid twitterisõnumeid, siis miks nad ei võiks üle maailma miljoneid finantsportaalide postitusi analüüsida?
  • mhmh, imelik, et SPY ei kukkunud... kui see jutt nüüd google translaatorisse panna saame

    "War - there is no way you wish, but powerful, Gennadi, who got it down, these arguments are going to run out"
  • WSJ kirjutab, et kui esialgselt plaanis troika Kreeka raporti valmis saada septembriks, siis nüüd on see kuupäev nihkunud oktoobrisse. Troika naaseb tagasi Ateenasse septembri alguses ning plaanib seal olla terve kuu, et siis 8. oktoobri Eurogrupi kohtumise tarbeks lõplik seisukoht anda. Sellest otsusest sõltub kas Kreeka saab järgmise laenueraldise (31 miljardit eurot), mille väljastamist on edasi lükatud alates juuni lõpust..

    He also said the troika's understanding was that Greece "doesn't have financial needs before autumn" and would be able to sustain the bailout diet it's being put on, but he declined to comment on when exactly the country has cash to last it until
  • Marek9
    Kui sa oled nii tark, et ostsid seda, siis ole ka sama tark, et uuesti osta midagi.
  • Väidetavalt oli enne MNST tulemuste teatamist liikvele läinud valeinfo, et ettevõte teatab suurest ootustele allajäämisest, mille peale aktsia kukkus 10 punkti. Tegelikkuses aga olid tulemused enam-vähem ootustele vastavad ja aktsia on nüüdseks juba ka kosunud, kaubeldes $ 60 kandis (-12%)

    Monster Beverage misses by $0.02, reports slight rev miss (67.77 -1.09)

    Reports Q2 (Jun) earnings of $0.59 per share, $0.02 worse than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.61; revenues rose 28.4% year/year to $593 mln vs the $596.12 mln consensus. Distribution costs as a percentage of net sales were 4.1 percent for both the 2012 and 2011 second quarters. Selling expenses as a percentage of net sales were 11.6 percent for the 2012 second quarter, compared with 12.9 percent in the same quarter a year ago.
  • Bloomberg andis MNST revenue numbriks 529.6M, selle peale see kiire kukkumine 54 juurde.
  • Mitte et nende pealt midagi kiirelt teha kannataks, aga Fly stiilinäide, viimasel ajal üpris tavaline. Tehnoporri suudavad tulemuste peale teha, aga tulemust ennast üles riputada mitte. Lisaks tänane AMGN afteka uudis punaselt üles riputada jms tore kvaliteetvärk.

    16:14 MNST Monster Beverage gaps down sharply after results, support at $54.34
    16:22 MNST Monster Beverage rebound off earlier lows after earnings, resistance at $61.65
    16:28 MNST Monster Beverage reports Q2 EPS 59c, consensus 61c
    Reports Q2 revenue $592.6M, consensus $596.12M.


    Aga MNST on nii kallis, et see ei tohi inline ka väga tulla, mis veel väikesest missist rääkida. Muidugi on nüüd üks tore asi jälle squeezi täis aetud selle valeandmete peale, nii et siit järjekordselt midagi arvata oleks loto :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon