Valuutaturud 8. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 8. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Valuutaturud on selle nädala esimesi päevi alustanud suhteliselt vaikselt ja kõik peamised valuutad on USA dollari vastu kaubelnud külgsuunaliselt suhteliselt kitsas vahemikus. Täna on USA dollar vähemalt Euroopa turgude avanemise järgselt näitamas kerget tugevust ja on tõusnud kõikide valuutade suhtes v.a Jaapani jeeni.

    Tänane makrokalender on olulisemate näitajate osas võrdlemisi hõre ja Euroopa sessioonil on peamise tähelepanu all Inglismaa keskpanga kvartaalne inflatsiooniraport (kell 12.30), kust saab aimu keskpanga prognoosidest Suurbritannia majanduslike näitajate väljavaadete kohta. UK majandus on igatahes ametlikult tagasi majanduslanguses, kui II kvartali SKT näit tuli teist järjestikkust kvartalit negatiivne, langedes esimeses kvartalis 0,3% ja teises kvartalis 0,7%.

    Juulikuus langenud tootmissektori ja teenustesektori PMI indeksid on viitamas ka kolmanda kvartali negatiivsele väljavaatele ja seega võib oodata tänasest raportist, et ka keskpank toob oma majanduskasvu prognoose allapoole. Viimased inflatsiooni puudutavad andmed on näidanud tarbijahinnaindeksi languse jätku, olles juunis kahe ja poole aasta madalaimal tasemel 2,4% peal (Y/Y). Inflatsioonisurve tõenäoliselt jätkab taandumist, mis võib omakorda anda keskpangale vabamad käed stiimulprogrammide suurendamises, kuigi selle kuu kohtumisel jäeti nii intressimäär kui ka stiimulprogrammi maht muutama vastavalt 0,5% ja 375 miljardi GBP peale. Samas alustas keskpank uut laenuprogrammi, millega pakutakse kommertspankadele odavat raha. GBPUSD tugevnes eile $1,5685 tasemeni, kuid on praeguseks hetkeks tagasi alla tulnud ja kaupleb avanemistaseme suhtes 0,27% madalamal $1,5577 juures.

    Euro kaupleb hetkel dollari vastu samuti ligi veerand protsendipunkti madalamal $1,2370 taseme juures. S&P langetas täna Kreeka reitingu väljavaate "negatiivse" peale, tuues põhjuseks (kõigile nagunii ilmselge tõsiasja), et Kreeka võib vajada täiendavat finantsabi.

    Itaaliast nii palju, et peaminister Monti valitsus läbis parlamendi mõlemas kojas usaldushääletusega, mille tulemusena tehakse riigi kulutustes 4,5 miljardi euro ulatuses kärpeid, mis lubab edasi lükata plaanitavat müügimaksu tõusu.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon