Börsipäev 10. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turud jätkava madalate käivete juures külgsuunas või kerges plussis liikumist, kuid puhkuste kõrghooaja ning ilmselt mingil määral ka olümpia tõttu jääb turuosaliste reaktsioon ja huvi väga loiuks. Stoxx 600 lõpetas 0,4% kõrgemal ning Hispaania ja Itaalia 10a võlakirjade hinnad said veidi tuge Prantsusmaa keskpanga presidendi Christian Noyeri kommentaarist. Tema sõnul pole tal kahtluski EKP võimekuses tegutseda oma mandaadi piires ning lubas, et võlakirjaturgudele sekkutakse juba üsna pea (huvitaval kombel Hispaania ja Itaalia 2a võlakirjade hinnad tulid selle peale hoopis allapoole, kergitades nõnda tulususi).

    “Don't have any doubt about the determination of the governing council and its capacity to act within the terms of its mandate,…Our operations will be of sufficient size to have a strong impact on the markets. We should be ready to intervene very soon, prioritising short-term debt markets.“


    Makro poolel oli eile tähelepanu USA-l, kus iganädalaselt raporteeritav esmaste töötuabiraha taotluste arv kahanes kuue tuhande võrra 361K peale, kui konsensus ootas numbriks 375K, mis viitab sellele, et positiivsed trendid tööturul on hetkel kandumas ka augustisse. Ühendriikide kaubandusbilansi defitsiit vähenes juunis aga -48,7 miljardi dollari pealt -42,9 miljardi dollari peale, mida oli oluliselt rohkem võrreldes oodatud -47,5 miljardi dollariga, mis võib tähenda Q2 SKT numbri võimalikku ülespoole korrigeerimist. Seda optimismi tõmbas aga allapoole juuni hulgimüügi varude raport, mis prognoositud 0,3% MoM kasvu asemel näitas juunis -0,2% kahanemist.

    Võrreldes USAga on aga sentiment täna Aasias oluliselt negatiivsem peamiselt Hiinast tuleva makro tõttu, mis on jäämas alla ootuste. Eksport kasvas aastataguse perioodiga võrreldes vaid 1% võrra juulis, mis on märkimisväärne aeglustumine juunikuu 11%ga võrreldes. Ei tohiks üllatusena tulla see, et peamiseks põhjuseks on just Euroopa, kuhu juulis eksport kukkus -16,2% (esimese seitsme kuu lõikes -4%). Kuid olulist jahenemist näitab ka USA, kuhu eksport kasvas juulis 0,6% YoY, mis on oluliselt madalam möödunud seitsme kuu 11,4%st. Ka impordi ja uute laenude kasv jäid alla ootuste, mis peegeldab paralleelselt siseturu nõudluse aeglustumist. Kokkuvõttes peaksid need olema selgeks signaaliks, et vähemalt kolmanda kvartali algus loodetud SKT kasvu kiirenemist ei too ning tähelepanu püsib endiselt keskpanga ja valitsuse majandust stimuleerivatel otsustel.



    Terve nädala jooksul on makrokalender suhteliselt hõre olnud ja erandiks pole ka reede, mil Euroopas võiks tähelepanu pälvida Prantsusmaa juuni tööstustoodangu muutus ja Põhja-Ameerikas Kanada juuli töötururaport.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (juuni)
    15.30 Kanada tööturu statistika (juuli)
    16.00 USA valitsuse eelarve defitsiit (juuli)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,3% punases, Euroopa on alustamas poole protsendi jagu madalamal.

  • Ei lähe sel IPO turul enam kõige paremini pärast Facebooki ja eks globaalne majanduslik määramatus ole samuti täiendavaks faktoriks. Nimelt kujunes Manchester Unitedi aktsia hinnaks 14 dollarit, mis oli oodatud 16-20 USD vahemikust madalamal ning järjekorras juba viies IPO viimastel nädalatel, mis on alla eesmärgiks seatud vahemiku jäänud. Kuid isegi 14 dollarit on osade jaoks kõrge. Morningsar näiteks hindab aktsia õiglaseks väärtuseks 10 dollarit. Aktsia peaks kauplemist alustama täna sümboli all MANU.
  • Panen siia paar pilti põllumajandussektorist.

    Maisi hind on dollarites USA ajaloo kuumima (ja põuase) juulikuu taustal teinud nüüd uue ajaloolise tipu:


    Nisu hinnal on uute tippudeni veel ruumi, kuid ka see teraviljasaadus on tugevalt tõusnud:


    Seega igaljuhul on meid ees ootamas toiduhindade kasv ja tuleb tõdeda, et 2007-2008 toimunud hüpe hindades ei olnudki ühekordne anomaalia nagu paljud seda arvasid. Võrreldes 2000-2006 aastaga on nüüd maisi hind üle nelja korra kallim ning nisu hind üle kolme korra kallim. Kui arenenud riikide jaoks tähendab see suuremaid inflatsiooninumbreid ja inimeste pahameelt, siis arenevate riikide jaoks, kus toidu hind moodustab sissetulekutest 30%-40%-50% tähendavad sellised hüppelised liikumised kirjeldamatult suuri probleeme.

    Just toiduhindadele pühendas oma viimase kvartaalse raporti GMO fondijuht Jeremy Grantham, kus ta ütles, et täiendav teraviljahindade kahekordistumine tähendaks arenevate riikide jaoks juba katastroofi. GMO 2. kvartali raportit ja toiduhindade temaatikat saab lugeda siit.
  • Joeli postitusele lisaks tooks välja veel selle, et eile avaldatud FAO numbrite kohaselt näitas nende koostatav globaalne toiduhindade indeks juulis 6%list tõusu, mis on esimene tõus viimase nelja kuu jooksul ning ühtlasi suurim hüpe alates 2009.a novembrist.

  • Prantsusmaa juuni tööstustoodang alanes mullusega võrreldes -2,3% ehk oodatud -1,8%st veidi enam (mais -3,7%).
  • Siis investeerimistees MOS, POT, AGU töötab.
  • China Grain bureau said to be considering selling some of its rice and corn reserves
    - The purpose of the move is to meet market demand before the new harvest.
    Mõtlevad, kas ka tegelikult nii läheb? Mingit leevendust siit ehk tuleb.
    JJG -iPath Dow Jones UBS Grains Subindex Total Return ETN
  • RIMM on eelturul ligi 4% üleval, kui järgmiseks kosilaseks pakutakse IBMi. Via Bloomberg

    Research In Motion Ltd. (RIMM)’s enterprise-services unit has attracted the interest of International Business Machines Corp. (IBM), according to two people familiar with the situation.

    IBM made an informal approach about possibly acquiring the division, which operates a network of secure servers used to support its BlackBerry devices, said one of the people, who asked not to be named because the matter is private.
  • stocker
    Siis investeerimistees MOS, POT, AGU töötab.


    Lugesin ,et teadlased üritavad taimi geneetiliselt ristata bakteritega ,kes suudavad fotosünteesi tuhandeid kordi efektiivsemalt teha. Esimesed tulemused on paljulubavad ja sellega aastaid juba tegeletud.
    AGU vist ka selles vallas miskit nokib.
    Seal veel poliitilised dilemmad -kas ikka on viisakas loomset taime kasvatada ja süüa.
    Kui lõpuks kõik toimib pole väetist enam vaja.
  • UBNT, kallis IPO, läks aftekal lõhki. Maikuu kukkumise peale defendisid IPO korraldajad UBS ja DB mõlemad stocki 3X kõrgema hinna juures. Täna teevad siis ka nemad lõpuks dg. Nunnu. Ilmselt ei oska nii hulluks ise minna, aga võib arvata, et see läheb veel rohkem katki siit. Kallis.
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: UBNT -38.7%, RNDY -21.8%, (also downgraded by multiple analysts), SPRD -12.2%, PEGA -11.2%, DGIT -9.8%, SMG -6.9%, WAVX -6.5%, (thinly traded), BRKS -6% (light volume), OTEX -5.8%, DV -4.4%, LGF -3.2%, JCP -2.5%, HAR -2.4%, ARNA -1.8%, ELX -1.4%, (light volume).

    Select oil/gas related names showing early weakness: TOT -1.3%, SD -1.3%, SDRL -1.2%, BP -1%, SWN -1%, APC -0.9%, RDS.A -0.7%.

    Other news: NQ -5% (reported earnings earlier this week), MNST -4.7% (Monster Beverage discloses subpoena from a state attorney general in connection with an investigation concerning co's advertising, marketing, promotion, ingredients, usage and sale of its Monster Energy drink), YHOO -3.8% (Releases 10-Q- Discusses potential plans for new CEO Mayer), MITT -3.4% (announces public offering of common stock), NOK -3.4% (still checking), CHK -2.3% (discloses subpoena from U.S. DOJ to produce documents before a grand jury that is investigating possible violations of antitrust laws in connection with purchase and lease of oil and gas rights), TTM -1.4% (following weakness overseas, reported earnings yesterday), OCZ -1.3% (OCZ Tech announces CFO's intent to retire), DNKN -0.7% (announces secondary offering and repurchase of shares of its common stock, files for common stock shelf offering by selling stockholders).

    Analyst comments:MTL -2.7% (downgraded to Underperform from Neutral at Credit Suisse), SSNC -2.2% (downgraded to Hold from Buy at Jefferies), NVO -0.7% (Novo Nordisk downgraded to Sell from Hold at Societe Generale).
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: FIO +24.2%, XIN +15.8%, BONE +11.8%, (thinly traded), SMTX +6.7%, (thinly traded), NVDA +5.4%, RICK +5.1%, thinly traded), HAR +3.5%, (ticking higher), BYI +2.9%, JWN +1.9%, SLW +1.8%, MGA +1.6%.

    M&A news: RIMM +7.1% (IBM may be interested in RIMM's enterprise division, according to reports).

    A few NVDA peers are trading higher: AIXG +3.8%, BRCM +1.6% (upgraded to Outperform from Mkt Perform at Bernstein), WDC +2.0%.

    Other news: JNS +11.8% (announces strategic alliance with The Dai-ichi Life Insurance), AONE +11.5% (continued strength, filed 10-Q), SPPI +4% (Spectrum Pharma announces authorization of stock repurchase program up to $100 mln), BCS +2.2% (appoints Sir David Walker to succeed Marcus Aigus as Chairman), S +1.5% (prices senior notes offering), .

    Analyst comments: GLUU +2.3% (initiated with an Overweight at Piper Jaffray), JIVE +2.3% (upgraded to Buy at Needham), JDSU +2.1% (initiated with a Buy at Goldman).
  • ymeramees
    UBNT, kallis IPO, läks aftekal lõhki. Maikuu kukkumise peale defendisid IPO korraldajad UBS ja DB mõlemad stocki 3X kõrgema hinna juures. Täna teevad siis ka nemad lõpuks dg. Nunnu. Ilmselt ei oska nii hulluks ise minna, aga võib arvata, et see läheb veel rohkem katki siit. Kallis.


    Oleks juuli, siis stock istuks ilmselt juba 8.5 kandis, aga praegu on siin mingi hapukurgi hooaeg, kus kõik puhkavad.
    Nüüdseks vist juba 5 dg-d, kogu porukas alustas sügisel buy pealt, paistab. Siin oli oidu kõrvale astuda eelmisel korral suht vähestel, nüüd tehakse see viga tagasi. Aga praegu pole siin käivet, mis on imelik ja teeb murelikuks :)
    Mina olen short.
  • Kanada tööturustatistika osutus nõrgemaks kui arvati. Töötuse määr kerkis juulis 0,1 protsendipunkti võrra 7,3% peale (oodati 7,2%) ning tööga hõivatud inimeste arv kahanes 30,4K võrra (oodati kasvu 6 tuhande võrra).
  • UBNT - veider käitumine. Out. Üks suur ask, selle taga ei ole kindel, et üldse keegi müüb. Hapukurgihooaeg.
  • JCP läks eelturul mingi vahetuse peale squeeserisse ,ise müüsin ,sain 25 senti ,sest hakkasin võbisema
    pole lihtne see eluke;(

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon