Balti börsid 10. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui Euroopa börsiindeksid lõpetasid eilse päeva kerges plussis, siis Baltikumist sulgus kõrgemal ainult Riia indeks (+0,1%). OMXT ja Balti indeks tulid mõlemad allapoole, vastavalt 0,2% ja 0,24% jagu. Käive küündis 725 tuhande euro juude, kui Leedus liikusid blokid: Lietuvos dujose käive oli 141 tuhande euro juures tänu blokile ja -0,67%; Linas Agroga (jällegi blokk ja -0,35%) tehinguid ligi 92 tuhande euro eest; City Service 1,05% plussis üle 100 tuhande eurose käibe juures. Silvano oli 0,58% madalamal, kui liikus kaks blokki ja tehinguid kokku 102 tuhat eurot. Merko avaldas kolmapäeva õhtul korralikud II kv tulemused ja lõpetas eilse 0,43% allpool 64 tuhande eurose käibe juures (blokktehing oli üle poole käibest).

    Täna on Ekspressilt oodata juulikuu müügitulemusi.
  • Nagu eile lubatud, siis natukene Nordeconist: kuigi müügitulu suurenes aastaga 10,2% võrra, jäi see meie oodatule 1,5 miljoni euroga alla. Sellelel vaatamata tuli brutomarginaal oodatud 3,7%-st kõrgem: nimelt siis 5,7%. Üldhalduskulud kasvasid ootamatult aastaga 20,7%, kuid moodustavad siiski väikese osa müügituludest (3,2%) ning mõju siinkohal väga suur polnud. Puhaskasum ulatus 0,9 miljoni euroni, kui lõpptulemiks ootasime 0,6 miljonit eurot vähem. Teostamata tööde maht kasvas kvartaliga tugevalt - 30,1 miljoni euro võrra (kokku 166,3 miljonit eurot). Saab näha, kas börsiosalised reageerivad täna, kui Nordecon üle pika aja jälle kasumis, või läheb nagu eile Merkoga.

    Ja link tulemustele: https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=517159&messageId=635399
  • Eesti teise kvartali majanduskasv oli pisut madalam kui LHV poolt oodatud 2,6% kasvu. Siiski võib Eesti majanduskasvu numbriga igati rahule jääda, sest võrreldes eurotsooni teise kvartali majanduskasvu ootustega, milleks on aastaga 0,4% langust, näitab Eesti majandus endiselt suhteliselt korralikku tõusu. Kindlasti tuleb lõppenud kvartali majanduskasvu numbri puhul arvestada, et kasvunumbrile mõjub mõnevõrra negatiivselt eelmise aasta väga kõrge võrdlusperiood. Oluline on veel tähelepanna, et võrreldes esimese kvartaliga kasvas majandus 0,4% ehk kvartaalne majanduskasv näitas tas väikest kiirenemist. Tegemist on kindlasti positiivse arenguga, sest eurotsoonile oodatakse teises kvartalis vastupidiseid arenguid.

    Teises kvartalis jätkus Eestis eelmisele kvartalile sarnane areng, kus siseturg näitas kosumist, kuid ekspordile suunatud sektorid nagu näiteks tööstussektor, jahenes koos Euroopa majandusega. Kuna eksport näitas teises kvartalis kuude lõikes kohati isegi langust, kuid kodumaine tarbimine püsis võrdlemisi tugev, mis omakorda jällegi suurendab importi, siis SKP kasvule mõjus möödunud kvartalis negatiivselt suurenenud kaubandusdefitsiit. Kasvu aeglustumist võis teises kvartalis tõenäoliselt näha ka investeeringute tegemises, mida mõjutab samuti kasvanud määramatus tuleviku suhtes.

    Kuigi Eesti majandususaldusindeks oli juulis eurotsoonis kõrgeim ning ületas ajaloolist keskmist, siis Hispaania ja Itaalia võimalik EFSF-i poole pöördumine on tekitanud ebakindlust ning langetanud oluliselt viimastel kuudel Eesti peamiste kaubanduspartnerite majandussentimenti, mistõttu on kasvanud risk, et pinged riikide võlakirjaturgudel võivad veelgi tõsisemalt üle kanduda reaalmajandusse. Selline stsenaarium aeglustaks läbi nõrga ekspordi Eesti majanduskasvu ka kolmandas kvartalis.



  • Ekspressi juulikuu müügitulemused: https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=517352&messageId=635661

    Seni nähtud trendid jätkuvad: juulis müügitulu kasvas aastaga +8,2% 3,8 miljoni euroni. Online-meedia näitas end tugevast küljest (tulud +26,2%), eraldi on välja toodud korralikult tulemused Lätist. Ukraina Delfis samuti asjad edenevad, kuid üksus veel marginaalselt väike. Perioodika ja trükiteenuste tulud mõlemad tublid 6,7% ja 6,6% üleval.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon