Börsipäev 17. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Perifeeriariikide aktsiaturud jätkasid eile võimsat tõusu kui Ateena indeks tõusis +1,6%, Itaalia kerkis +1,9% ja Hispaania rallis koguni +4,1%. Viimase põhjuseks olid uudised peatsest osamakse saamisest €100 miljardi suurusest päästepaketist. See tähendab, et Hispaania ja Itaalia aktsiaturud on viimase nelja kuu tipus. Alates LTRO2-st aga on Hispaania ja Itaalia aktsiaindeksid vastavalt 13% ja 8,5% miinuses ning antud riikide 10-aastaste võlakirjade tulusused on tõusnud vastavalt 175 ja 71 baaspunkti.

    Puhkuse tõttu ajalehepealkirjadest mõnda aega eemal olnud Angela Merkel andis eile väikese pressikonverentsi Kanadas, kus ta kordas Mario Draghi sõnu, rõhutades, et Saksamaa teeb kõik, mis võimalik, et eurot säilitada. Ühtlasi selgus, et Merkeli ja Kreeka peaministri Samarase arutellu Kreeka ja eurotsooni tuleviku üle augusti lõpupoole kaastakse ka Prantsusmaa president Hollande.

    Makrokalender jääb täna võrdlemisi hõredaks. Hommikul avaldati Saksamaa tootjahinnaindeks, mis tõusis juulis võrreldes aastatagusega 0,9%. Enam tähelepanu peaks täna veel pälvima Kanada tarbijahinnaindeksi muutus ning kell 16:55 avaldatav Michigani augusti tarbijausaldusindeks.

    Aasia on USA eeskujul ning Merkeli kommentaaridest ajendatuna kauplemas plussis, kuid Euroopa ning USA futuurid kauplevad ca 0,1% punases.
  • Kuigi kivisüsi on USAs olnud juba pikemat aega peamine elektritootmise sisend, siis tänu madalatele gaasihindadele ning uutele tehnoloogiatele on üha suuremat rolli mängimas maagaas. Käesoleva aasta aprillis andsid esmakordselt kivisüsi ja maagaas võrdse osa elektritootmisest – 32%.

    Oma osa on siin kindlasti 10 aasta madalaimatel tasemetel kaupleval maagaasi hinnal, kuid alates Kongressi seadusemuudatustest ning uute turbiinide kasutuselevõtust 1990-ndatel on maagaasil töötavate elektrijaamade ehitus oluliselt tõusnud. Aastatel 2000-2010 suurenes antud elektrijaamade tootmisvõimsus pea kaks korda. Uute gaasijaamade tööle rakendamine ning vanade ning ebaefektiivsete kivisöe elektrijaamade sulgemine on nõudlust maagaasi järele oluliselt kasvatanud.
  • Hispaania keskpanga teatel tõusis laenude maht juunis, mille puhul on alust kahelda, et laenu põhiosa või intressi ei maksta täielikult 9,42% peale kogu väljaantud laenude mahust, mais oli vastav näitaja 8,96%. Antud numbris sisalduvad ka kõik laenud, mille maksmine on jäänud vähemalt kolm kuud graafikust maha. Allpool ka ajalooline joonis.
  • Jeffi analüütik, kes alles PEALE VVUS-e approvalit loobus oma UW ja $9 targetist, mille siis $31 peale tõstis, julgeb täna JÄLLE midagi negatiivset arvata. On see naljakas või kurb?

    Dahlman, kes ka siin MCP positiivne küllaltki kaua olnud, tuleb ka siin 10 juures oma bullish teesist loobuma. Naljakas? Kurb?
  • eks see ole hea näide, et müü kui analüütikud on bullish ja hakka pikki vaatama kui negatiivsed.P
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: CHC +34.7% (thinly traded, ticking higher), ANN +11.2%, FL +5.6%, OPLK +5.2%, GPS +1.5%.

    A few financial related names showing modest strength: SAN +1.9%, DB +1.8%, CS +1.6%, BCS +1.5%, UBS +1.1%, ING +0.7%.

    Other news: NOK +4.5% (still checking, Nokia & Zynga partnership grows to bring blockbuster games to Nokia Asha Touch phones), TEF +3.3% and AIXG +3.2% (still checking), FINL +2% (ticking higher following FL results), AFCE +0.7% (positive mention on MadMoney).

    Analyst comments: IDIX +7.9% (upgraded to Hold from Sell at Brean Murray), GTAT +1% (upgraded to Buy from Hold at Canaccord Genuity), AAPL +0.3% (tgt raised to $900 from $800 at Jefferies)
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: MRVL -9.8% (also downgraded to Sector Perform from Outperform at RBC Capital), ARO -7.8%, VNET -7.3%, COSI -7%, (thinly traded), CRMT -6.2% (light volume), SCSC -4.7%, HIBB -3.9% (light volume), DRYS -2.2%, AVGO -1.9%, BRCD -0.4% (also Klayko intends to resign from his role as CEO once a successor is identified).

    Select metals/mining stocks trading lower: GOLD -4.1%, HMY -3.3%, RIO -1.8%, AU -1.6%, BBL -1.5%, .

    A few European drug names seeing early weakness: GSK -0.9%, NVS -0.8%.

    Other news: IO -22.1% (ION Geophysical receives jury verdict in WesternGeco patent infringement lawsuit), MCP -7.7% (under pressure; weakness attributed to pricing of offering, downgraded to Hold at Dahlman Rose), LPHI -6.7% (responds to Texas lawsuit), PMT -4.1% (announced underwritten public offering of 12 mln common shares of beneficial interest), ARCC -3.6% (announced that it plans to make a public offering of 19,000,000 shares of its common stock), GGP -2% (weakness attributed to pricing of block trade).

    Analyst comments: GRPN -1.6% (downgraded to Underweight from Equal Weight at Evercore), VVUS -6.4% (VIVUS downgraded to Underperform from Hold at Jefferies).
  • Bloomberg vahendab kahte Saksamaa parlamendiliiget, kelle sõnul on Merkel kaalumas Kreeka päästepaketi tingimuste leevendamist, kuigi ametlik retoorika on olnud pigem vastupidine. Ametnike sõnul käiakse järgmise nädala kohtumisel Samarasega läbi kõikvõimalikud variandid, sest paljud on veendunud, et kolmandat päästepaketti Kreekale ei suudeta Bundenstagist läbi suruda.
  • Michigani tarbijausaldusindeks oodatust parem.

    August Michigan Sentiment- Prelim 73.6 vs 72.2 Briefing.com consensus; July 72.3
  • Madriidi linnapea avaldab arvamust, et rahvusvahelise abipaketi küsimine valitsuse poolt on vältimatu.

    The mayor of Madrid says that it seems inevitable that the central government would apply for some kind of international aid package as the country goes through a deep recession and borrowing costs soar.

    - This is the first high-level Spanish official to say publicly that the country would need a financial rescue
  • Täna tegi SPY käesoleva aasta uue tipu ( $ 142, 31) ja AAPL kõigi aegade uue tipu $ 648,19. Kusjuures peale turu sulgumist käis AAPL ära ka $648, 50 peal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon