Valuutaturud 21. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 21. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kõik riskivaluutad on uut nädalat alustanud tõusuga ja täna on turusentimendile omalt poolt tuge pakkunud uudis, mille kohaselt on Hiina keskpank süstimas kommertspankadesse lisalikviidsust kogusummas 220 miljardit CNY (28 mld EUR), mis on ühtlasi suurim rahasüst alates juulikuu algusest.

    Suurima tõusu on hetkeseisuga teinud Austraalia dollar, mis sai lisaks Hiina keskpanga otsusele veel omakorda tuge öösel avaldatud Austraalia keskpanga viimase kohtumise protokollidest, kust selgus, et keskpank on hinnanud oma mai ja juuni intressimäärade langetamise mõju jahenevale majanduskeskkonnale piisavaks ja tundub, et sel aastal ei pruugi enam uut langetust kavas olla. Siiski toodi välja, et eurotsooni võlakriis on jätkuvalt suurim riskiallikas ning lisaks sellele jälgitakse hoolikalt ka olukorda USAs ja Hiina majanduskasvu aeglustumist. AUDUSD kaupleb hetkel üle poole protsendi kõrgemal $1,0495 taseme juures, püsides jätkuvalt tõusva trendikanali piires.

    Tänane makrokalender on Euroopa ja USA sessioonil üpriski tühi. Päeval on vast oluline jälgida Hispaania 12- ja 18-kuuliste võlakirjade oksonit. Hispaania 10-aastase võlakirja tulusus on viimase nädala jooksul järjest langenud ja kaupleb hetkel pooleteise kuu põhjades 6,3% juures. EURUSD on täna tugevnenud 0,2%, kuid on sisuliselt terve augusti kaubelnud külgsuunaliselt $1,23-1,24 taseme lähedal.

    Ka GBPUSD kaupleb endiselt oma suhteliselt kitsas vahemikus ja võib eeldada, et lähipäevil testitakse juunist püsinud vastupanu taset $1,5775 taseme juures. Kell 11.30 avaldatakse Suurbritannia avaliku sektori juulikuu võlataseme andmed.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon