Börsipäev 23. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilsed kommentaarid Angela Merkelilt ja Jean-Claude Junckerilt andsid turusentimendile negatiivse hoobi, kui mõlemad võtsid Kreeka suhtes oodatust karmima hoiaku. Nimelt kinnitasid mõlemad, et Kreeka finantseesmärkide pikendamise osas ei otsustata enne troika raporti valmimist midagi. Lisaks hoiatas eile Kreeka peaministri Samarasega kohtunud Juncker, et Kreeka jaoks on praegused läbirääkimised viimaseks võimaluseks säilitada oma usaldusväärsust üha skeptilisemaks muutuvate rahvusvaheliste kreeditoride silmis. Kuigi Samaras ütles, et tegu ei ole täiendava raha küsimisega, siis Kreeka valitsuse hinnangul läheks kahe aastane eesmärkide täitmise pikendus võlausaldajatele maksma vähemalt €20 miljardit kaudsete finantseeringute vormis.

    Eile avaldatud Fedi viimase kohtumise protokollist võis välja lugeda üsna süngeid arvamusi sealse majanduse olukorra kohta. Samas saatis keskpank väga tugeva signaali valmisolekust võtta kasutusele uued stiimulmeetmed, kui SKP kasv jääb kesiseks ning tööpuudus püsib kõrgel. Paljud koosolekust osavõtjad leidsid, et sobivaim viis majandust turgutada oleks järjekordse suuremahulise varade ostuprogrammi ehk QE3 läbi. Samuti arutati madalate intresside hoidmist veelgi kauem kui praegu välja käidud 2014. aasta ning lisastiimulina käidi välja ka pankade reservidelt makstava intressimäära alandamine. Siiski tuleb meeles pidada, et alates eelmisest kohtumisest on paljud makroandmed valmistanud positiivse üllatuse – jaemüük näitas tugevaimat kasvutempot alates veebruarist, töökohti loodi viie kuu kiireimas tempos ning tööstustoodang ja tarbijakindlus oma samuti tõusnud. See vähendab tõenäosust, et QE3 pannakse lauale septembrikuisel kohtumisel.

    Makrokalendrist avaldatakse täna eurotsooni PMI indeksid, USA esmase töötu abiraha taotlejate numbrid ning juulikuu uute majade müük.

    Euroopa aktsiaturgude futuurid on kauplemas 0,1% kõrgemal ning USA futuurid on 0,4% üleval.
  • Hiina majanduskliima jätkab jahenemist. HSBC poolt koostatav tootmissektori PMI langes augustis 49,3 pealt 47,8 punktini, viidates tootmissektori kokkutõmbumisele kiiremas tempos. Tegu on üheksa kuu madalaima tasemega. Uute eksporditellimuste alaindeks vajus 44,7 punktini, mis on madalaim näitaja alates 2009. aasta märtsist. 10 kuud allpool 50 punkti taset püsinud PMI indeks on turuosaliste tekitanud ootusi, et Hiina Keskpank hakkab majandust turgutama. Eile kommenteeris ka reitinguagentuur S&P, et Hiina võib endale lubada veel ühte suurt stiimulprogrammi.
  • Prantsusmaa tootmissektori PMI tuli oodatust parem, kui indeks tõusis 43,4 punkti pealt 46,2 punktini vs oodatud 43,7 punkti. Teenindussektori PMI osutus samuti oodatust paremaks, kerkides 50 punkti pealt 50,2 punktini.
  • Saksamaa tootmissektori PMI tuli 45.1 punkti vs oodatud 43.4 punkti ja vs eelmise kuu 43.0 punkti. Teenindussektori PMI oli 48.3 punkti vs oodatud 50.1 punkti ja vs eelmise kuu 50.3 punkti.
  • Eurotsooni PMI koondindeks (joonisel) kerkis eelneva kuu 46,5 punkti pealt 46,6 punktini. Tootmissektori PMI kerkis 44,0 punkilt 45,3 peale, ületades konsensuse 44,1 punkti ootust. Teenindussektori PMI indeks jäi aga ootustele alla, langedes 47,9 pealt 47,5 peale vs prognoositud 47,6.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: HAIN +10.1% (also announces strategic acquisition in the United Kingdom), PSUN +9.2%, PRGN +7.5% (thinly traded), CHU +6.2%, RGS +3.9% (ticking higher), SNPS +2.7%, KKD +1.9%, SIG +1.6%, GLNG +1.5% (ticking higher), PSEC +1.1%, DEO +1%, FMCN +0.8%.

    M&A related: ACOM +6.5% (Ancestry.com is looking for higher bids from two PE firms, according to Bloomberg), BBY +2.4% (NYTimes report suggesting the co and Schulze are proceeding with discussions), DTG +1% (Hertz is now trying to solicit DTG shareholders to determine possible bid price, according to reports).

    Select financial related names showing strength: STI +3.2% (SunTrust Banks announces review of capital plan by the Federal Reserve is complete with no objections), CS +2.8%, DB +2.1%, UBS +1%, USB +1.0%, FITB +1.0%.

    Select metals/mining stocks trading higher: PAAS +3.6%, MCP +2.6% (Molibdenos Y Metales S.A. discloses 4.5 mln shares at $10, appears to be related to the offering announced on 8/17), SVM +2.3%, AG +2.3%, GOLD +2.2%, SLV +2.1%, SLW +1.5%, JAG +1.5%, MT +1.4%, EGO +1.4%, GDX +0.5%, GLD +0.2%.

    Other news: AONE +10.7% (ticking higher, A123 Systems disclosed it received a letter from The NASDAQ Stock Market), LOGI +7.6% and INFY +2.3% (still checking), KCG +1.8% (Firms that invested in KCG following trading glitch have sold some KCG perferred shares to ScottTrade, according to reports).

    Analyst comments: ROSG +15.9% (initiated with a Buy and $16 tgt at Aegis), LMNX +1.2% (upgraded to Buy from Neutral at UBS), ANH +1.1% (upgraded to Buy from Neutral at Sterne Agee).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: BIG -18.6% (also announces Lisa M. Bachmann has been promoted to EVP, Chief Operating Officer and Timothy A. Johnson has been promoted to SVP, Chief Financial Officer effective immediately), GES -15.9%, DLLR -9.6%, IRF -8%, (light volume), HPQ -4.4%, KYAK -4.1%, SMTC -3.1%, TLYS -2.3%, GFI -1.8%, FRED -0.6% (light volume).

    A few BIG peers are ticking lower: DG -1.0%, DLTR -1.7%, FDO -0.7%.

    Other news: XOMA -6.5% (confirms it has received Orphan Drug Designation from U.S. FDA for Gevokizumab), WSR -3.3% (announces offering of 4 mln common shares), TOT -0.9% (Moody's changes outlook on Total's Aa1/P-1 ratings to negative), .

    Analyst comments: UPL -2.7% (downgraded to Underperform from Neutral at Sterne Agee), ADTN -2.1% (downgraded to Underperform from Neutral at Credit Suisse), AKS -2% (downgraded to Sell at Dahlman Rose), SWY -1% (downgraded to Hold from Buy at Jefferies), NUE -0.6% (downgraded to Hold at Dahlman Rose).
  • Initial Claims 372K vs 365K Briefing.com consensus; Prior revised to 368K from 366K

  • Euroopa turud on täna teinud päris korraliku kannapöörde. Kui hommikul käis Euro Stoxx indeks ära ka +1.0%, siis hetkel ollakse juba -0.9%.
  • USA tootmissektori PMI oodatust parem:

    US MARKIT PRELIMINARY MANUFACTURING INDEX COMES IN AT 51.9 IN AUGUST VS. 51.5 EXPECTED.
  • USA juulikuu uute majade müük ületas ootusi:

    July New Home Sales 372K vs 368K Briefing.com consensus; Prior revised to 359K from 350K
  • ADSK sõi siis oma lubaduse at least 10% ikka ära.
  • ymeramees
    ADSK sõi siis oma lubaduse at least 10% ikka ära.


    Siin peab natuke homme tutkima, aga see on päris peetis asi ikka, mis välja laotati. Positiivsed teesid prõksusid katki nagu pliiatsid.
  • ADSK - veel eelmise kvartali callil oli nõrkus vaid mõnes kohas, kasutati sõnu strong, growth jms. Tehti Q1 mingisugust müügistaffi muudatusi, mis pidi nagu mühiseb kasvu tegema. Toodi Euroopast tugevana välja Saksamaad jne. FY13 at least (mida korrati Analyst Dayl 19.06) muutus nüüd siis kahe kuu pärast 4-6% peale. Nõrgad jätkuvalt India, Brazil uuena Central Europe (Saksamaa siis samuti järelikult). Ka Ameerika oli nõrk. ainuke tugev regioon Asia Pacific, see oli ka eelmisel kvartalil nii. Aga kogu toodangu nõrkus, kõik alla ootuste. Tõmbavad päid maha, pea sama suurelt kui kriisi põhjas (mis sai toredast muutusest Q1?). Kasv kukub kokku, kaitstakse marginaale.
    Müük kukkus tagant enne hinnatõusu, mis ei pidanud vist väga suur tulema, aga ikkagi karm.

    Analyst Day ajal suurendati aktsiate tagasiostu programmi (ei usu, et on seotud eilse litakaga ning ei tea, kas on mõju tänasele hinnaliikumisele).

    Jutt muutus järsku, tugevast kasvuaktsiast sai hoopis midagi muud. Kas just fänne, aga küllatki suur osa on buy peal. Mis nad oma nunnu kohta nüüd ütlevad.

    Vaatasin huvi pärast shorti. See oli aasta jooksul pidavas languses, aga alates mai tulemustest haistis osa haisid verd vees ning see nüüd tugevalt suurenenud. Aga shortide osakaal siiski kogu potist marginaalne, nii et sealt asi imelik ei tohiks olla. Minu meelest on see sell täna, aga see sõltub. Kui lüütikud näevad puude taga metsa (ettevõte arvas, et vara on küll järgmisest aastast rääkida, kuid pikas plaanis on kõik sama hea nagu vanasti), siis minu tegevus sõltub ilmselt sellest, kuidas reageeritakse.
  • Tundub, et buy, hold ja sell jäävad kõik sinna 5 punkti raadiusesse 5 punkti kõrgemale. Nähakse value. Kuigi ise arvaks, et kui sa teise kvartali teises pooles veel kinnitad FY guidot ning siis kahe kuu pärast selle kasvuosa pooleks tõmbad, siis 2H väga kasvu ei jää.
    Lisaks kui sa lased lendu mingi 500 ja peale töötajat, siis miinimum 3Q-d ei näe sa ise eriti peale kõva kokkutõmbamist kasvu.

    Aga kui lüütikud on leimod, siis mina esialgu passin. Kui ehk sümpaatia käraks, sest tulemused olid teistel arvatavasti juuli alguses ning peale seda läks pahaks olukord, siis võib ka teistel halb olla. ADSK ise ütles, et jama ei ole mingil juhul turuosa kaotusest tingitud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon