Valuutaturud 3. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 3. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Föderaalreservi juhi Ben Bernanke reedesed negatiivsed kommentaarid Jackson Hole keskpankurite kohtumisel USA majanduse hetkeseisu kohta viisid USA dollari algselt küll surve alla, kuid täna on dollar pigem näitamas kerget tugevust. EURUSD jõudis reedel ligi kahe kuu tippudesse $1,2640 tasemeni; hetkel kaubeldakse kerges miinuses $1,2565 juures.

    Austraalia dollar on uut nädalat alustanud suurema müügisurvega, tingituna suurest Aasia sessioonil ilmunud uudistest, mille kohaselt langes Hiina tööstussektori PMI indeks 49,3 pealt 47,6 punktini juulis; lisaks avaldas Austraalia dollarile survet kuulujutud, et Hiina keskpank ei kavatse majanduse stimuleerimiseks uusi meetmeid rakendada; ja kolmandaks tegi Austraalia jaemüük juulis läbi 0,8% languse (M/M), samas kui oodati 0,2% kasvu. AUDUSD on hetkeseisuga teinud uueks viie ja poole nädala põhjaks $1,0241 ja hetkel kaupleb 0,7% miinuses $1,0265 juures.

    Kuna USA turud on täna suletud, siis saab üldine kauplemisaktiivsus olema täna üpriski madal. Euroopa sessioonil avaldatakse Saksamaa ja eurotsooni augustikuu lõplikud PMI tootmissektori indeksid, mis peaksid ootutse kohaselt jääma püsima vastavalt 45,1 ja 45,3 punkti peale.

    Suurbritannia tootmissektori indeks avaldatakse täna samuti ja see peaks ootuste kohaselt tõusma 45,4 pealt 46,1 punktini. GBPUSD läbis üleeelmisel nädalal juuni keskpaigast püsinud vastupanutaseme $1,5780 juures, mis on nüüd käitumas toetustasemena.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon