Valuutaturud 11. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 11. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pärast eilset riskiga seotud valuutade kerget taandumist on tänase Euroopa sessiooni eel üldine riskisentiment jällegi positiivne ja seeläbi on hetkeseisu järgi ka kõik riskivaluutad kauplemas veidi kõrgemal. Enim on praeguse seisu järgi tõusnud euro, mis kaupleb USD suhtes 0,4% kõrgemal $1,28 taseme juures, lähenedes ühtlasi reedel tehtud kolme ja poole kuu tippudele.

    Lähipäevade olulisemad sündmused on seotud homse Saksamaa konstitutsioonikohtu istungiga, kus kohus otsustab, kas Euroopa stabiilsusmehhanism on vastavuses Saksamaa põhiseadusega. Kui eelnevatel nädalatel liikusid turgudel jutud, mille kohaselt võis kohus otsustamist edasi lükata, siis täna hommikul teatati, et otsus tehakse siiski plaanipäraselt homme. Saksamaa rahandusminister avaldas eile arvamust, mille kohaselt kiidetakse ESM kohtu poolt heaks.

    Teine oluline sündmus on USA Föderaalreservi neljapäevane kohtumine, millest suurem osa turuosalisi ootab uue stiimulprogrammi käivitamist. Samas on hetkel käimas presidendi valimishooaeg, millest tulenevalt jälgitakse, kas Fed on oma otsuses "iseseisev" või on tegemist poliitika poolt mõjutatud otsusega. Credit Suisse on oma ülevaates vaadelnud viimase viieteistkümne valimishooaja Fedi otsust ja jõudnud järeldusele, et enamus kordadel on Fed jätkanud eelnenud suunal ehk ka praegu võiks suurima tõenäosusega eeldada, et keskpank ühtegi uut stiimulprogrammi välja ei paku.

    Tänastest makronäitajatest avaldatakse Suurbritannia kaubandusbilanss, mille puudujääk peaks ootuste kohaselt näitama kerget vähenemist üheksa miljardi GBP peale. GBPUSD kaupleb hetkel kolme ja poole kuu tippudes $1,6020 juures. USA sessioonil avaldatakse ka USA juulikuu kaubandusbilanss ja Kanada augustikuu alustatud koduehituste andmed.







  • Suurbritannia juulikuu kaubandusbilansi puudujääk vähenes eelmise kuu 4,3 mld GBP pealt 1,5 mld GBP peale.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon