Valuutaturud 17. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 17. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Paari viimase nädala jooksul toimunud kahe olulisema keskpanga -- Euroopa Keskpanga ja USA Föderaalreservi -- otsused pakkuda turgudele piiramatut tuge on aidanud kõikididel riskivaradel, sh riskiantsematel valuutadel, teha korraliku ralli.

    Austraalia dollar on septembri alguses tehtud mitme kuu põhjadest taastunud 4,5% ja jõudis reedel omakorda uude poole aasta tippu $1,0625 tasemeni. Euro on juuli põhjadest rallinud tänaseks ligikaudu 9,4% ja kaupleb hetkel enam kui nelja kuu tippude lähedal $1,3125 juures. Tugevama ralli on teinud ka Suurbritannia naelsterling, mis kaupleb täna samuti veidi enam kui nelja kuu tippudes $1,6220 tasemel. USDCAD langes eelmisel nädalal aga uude enam kui 13 kuu põhjadesse 0,9630 tasemeni.

    Föderaalreservi neljapäevane otsus stiimulprogrammide laiendamiseks viis USA dollari tugeva müügisurve alla, mille tulemusena oli dollaril viimase kaheksa kuu halvim nädal ja omakorda ei saa välistada võimalust, et dollar jätkab nõrgenemist ka eesolevatel nädalatel, mis võib EURUSD jaoks tähendada $1,35 tasemeni jõudmist ja AUDUSD puhul $1,10 tasemeni jõudmist. Iseasi on see, kui kauaks turgudele optimistlikku meeleolu jagub, mis on saavutatud ju ainuüksi keskpankade tegevusega. Keskpangad ei ole samas oma uutele programmidele tähtaegasid kehtestanud, mis võib riskivaradele tuge pakkude pikemaks perioodiks.

    Enne Euroopa sessiooni algust kauplevad nii Euroopa kui ka USA indeksite futuurid kuni poole protsendiga jagu miinuspoolel ja ka kõik riskivaluutad kauplevad kas nullis või kerges miinuses. Ühtegi väga olulist makronäitajat täna avaldamisel ei ole, seega peamiselt seeditakse eelmiste nädalate sündmusi ja keskpankade stiimulprogramme.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon