Valuutaturud 20. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 20. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Öösel avaldatud Hiina nõrk tootmissektori PMI indeks, mis tõusis küll eelmise kuu 47,6 pealt 0,2 punkti võrra 47,8 peale, viidates seega 11 järjestikkuse languskuule Hiina tootmissektori, on turgudele oma mõju avaldamas. Aasia indeksid lõpetasid suhteliselt tugevas miinuses ja ka Euroopa indeksid kauplevad hetkel kuni 0,8% madalamal ning USA futuurid on samuti praegu kuni 0,4% punases. Lisaks avaldab negatiivset mõju ka Jaapani ekspordi mahu langus. Nafta hind on reedese 100 USD pealt langenud tänaseks 91,5 USD peale ja ka kõik ülejäänud toorained on müügisurve all.

    Valuutaturgudel väljendub negatiivne riskisentiment eelkõige Austraalia dollari langusega, mis on USD vastu kukkunud praeguseks hetkeks ligi 0,9%, kaubeldes $1,0385 juures. Ka euro on täna olnud surve all, kaubeldes dollari suhtes 0,6% madalamal $1,2965 juures. Sarnaselt on ka kõik ülejäänud peamised valuutad dollari vastu langemas. Ainsaks erandiks on hetkel Jaapani jeen, mis kaupleb USD suhtes 0,2% kõrgemal, tehes tagasi eilset nõrgenemist, mis kaasnes Jaapani keskpanga otsusega laiendada järjekordselt omapoolset stiimulprogrammi.

    Hommikul avaldati Saksamaa augustikuu tootjahinnaindeks, mis tõusis eelmise kuu 0,9% pealt 1,6% peale (Y/Y). Saksamaa septembrikuu esialgne PMI tootmissektori näit tuli oodatust parem, tõustes eelmise kuu 44,7 pealt 47,3 punktini ja teenustesektori indeks tõusis 48,3 pealt 50,6 punktini. Ka eurotsooni tootmissektori indeks paranes veidi, kuid samal ajal teenustesektori esialgne näit langes eelmise kuu näiduga võrreldes.

    Euroopa sessioonil on veel avaldamisel Suurbritannia augustikuu jaemüügi tulemused (kell 11.30) ja samal ajal toimub Hispaania 3- ja 10-aastaste võlakirjade oksjon. USA sessioonil avaldatakse tavapärased töötuabiraha taotlejate andmed (kell 15.30), augustikuu juhtivindeks ja Philadelphia Fedi indeks (mõlemad kell 17).







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon