Valuutaturud 26. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 26. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile pärast Euroopa turgude sulgumist sattusid kõik riskivarad tugevama müügisurve alla. USA aktsiaindeksitest tegi S%P500 kahe kuu suurima languse, olles nüüdseks tagasi andnud 75% Fedi QE3-järgsest tõusust. Kõik toorained peale kulla tegid samuti läbi korraliku languse ja suurimaks võitjaks oli USA dollar, mis rallis kõikide peamiste valuutade suhtes. Dollari indeks on ühtlasi teinud tagasi kogu languse, mis kaasnes Fedi uue stiimulprogrammi väljakuulutamisega.

    Dollari tõus on praeguse seisuga ka jätkumas. Hetkel on suurimaks langejaks riskisentimendiga tugevamalt seotud Austraalia dollar, mis kaupleb 0,45% madalamal, kahe nädala madalaimal tasemel $1,0340 juures. Kahe nädala põhjadesse on langenud ka euro, kaubeldes hetkel 0,35% miinuspoolel $1,2850 juures. Eurole on uuesti survet avaldamas võlakriisiga seotud probleemide ilmnemine. Nimelt kirjutab Financial Times, et Saksamaa on koos Hollandi ja Soomega taganemas kokkuleppest, millega oleks Hispaania ja Iirimaa valitsused saanud lahti miljardite eurode väärtuses pankade natsionaliseerimisega seotud hapuks läinud laenudest. Näiteks Iirimaal kulus pankade päästmiseks ligi 64 mld eurot ja Hispaania pankade päästmiseks eraldas EL 100 mld eurot. Lisaks muutub järjest tõenäolisemaks see, et Hispaania ise peab finantsabi ametlikult taotlema.

    Makronäitajatest avaldatakse täna Saksamaa septembrikuu tarbijahinnaindeksid ja USA sessioonil augustikuu uute kodude müüginäidud.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon