Valuutaturud 4. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 4. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Austraalia dollar on käesoleva nädala esimeses pooles olnud surve all, tingituna peamiselt Austraalia keskpanga teisipäevasest otsusest langetada intressimäärasid 25 baaspunkti võrra 3,25% peale. Lisaks langesid ka AiG tootmis- ja teenustesektori septembrikuu PMI indeksid ning eile avaldatud kaubandusbilansi puudujääk tuli oodatust tunduvalt suurem. Täna avaldati veel augustikuu jaemüügi tulemused, mis näitasid 0,2% kasvu vs oodatud +0,4% (M/M), olles eelmisel kuul langenud 0,8%. AUDUSD tegi täna varahommikul uue nelja nädala põhja $1,0180 tasemel, kuid on Euroopa sessiooni eel taastunud ja kaupleb hetkel kerges plussis $1,0220 juures.

    Küll aga on näiteks euro liikunud pigem vastupidises suunas, olles tõusnud esmaspäeva $1,28 tasemelt praeguseks hetkeks $1,2930 juurde. Eurole pole viimaste päevade uudised erilist mõju avaldanud, kuigi üldine turusentiment on olnud pigem negatiivne: Hiina makronäitajad on jätkuvalt halvenud ja omalt poolt lisas turgudele pingeid Hispaania peaminister, kes teatas, et riigil pole koheselt plaanis ametlikku finantsabi paluda. Täna korraldab Hispaania võlakirjaoksjoni, kus müüakse 2-, 3- ja 5-aastast võlga.

    Tänaseks peamiseks kalendripõhiseks sündmuseks võib pidada Euroopa Keskpanga kohtumist, kus tehakse teatavaks selle kuu intressimäära otsus, mis kõikide eelduste kohaselt jääb muutmata 0,75%. Küll aga võib otsusele järgneval Draghi pressikonverentsil kuulda täpsemaid detaile võlakirjaostuprogrammi kohta, mis kuulutati välja eelmisel kohtumisel.

    ECB kõrval on oma otsust tegemas ka Inglismaa keskpank. Jällegi on põhjust eeldada, et intressimäärad jäetakse muutmata 0,5% peale, kuid keskpank võib laiendada oma stiimulprogrammi mahtu, mis hetkel on 375 mld GBP peal. Suurbritannia teenustesektori PMI indeks langes eelmise kuu 53,7 pealt 52,2 punktini septembris, samas kui ehitussektori indeks tõusis 49,0 pealt 49,5 punktini, olles samas jätkuvalt allpool 50 punkti taset. GBPUSD langes eile kolme nädala põhjadesse $1,6060 tasemeni ja on hetkel kauplemas avanemistaseme suhtes 0,25% kõrgemal $1,6115 juures.

    USA sessioonil avaldatakse kell 15.30 traditsioonilised töötuabiraha taotlejate andmed ja kell 17 augustikuu tehastetellimused ning kell 21 avaldab Föderaalreserv oam viimase kohtumise protokollid.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon