Valuutaturud 5. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 5. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euroopa Keskpank ei üllatanud eilsel kohtumisel millegagi ja intresimäärad jäeti muutmata 0,75% peale. Küll aga kinnitas ECB president Mario Draghi oma valmisolekut osta võlakriisis vaevlevate riikide võlakirjasid, lisades seejuures, et pall on hetkel valitsuste poolel, sest võlakirjaostuprogrammi käivitamise eelduseks on riikide ametlik finantsabi palumine. ECB potentsiaalne tugi on hetkel turuosalisi rahulikena hoidnud, mida ilmestab eilse Hispaania võlakirjaoksjoni tulemused; 10-aastase võlakirja tulusus asub praegu 5,89% juures. Euro sai igatahes eile tuge ja jõudis dollari suhtes $1,3030 tasemeni ehk kahe nädala tippudesse. Hetkel kaupleb EURUSD 0,15% madalamal $1,2995 juures.

    Tänase päeva olulisim sündmus jääb USA sessiooni, kui avaldatakse eelmise kuu töötururaport. Ootuste kohaselt lisandus septembris 115 000 uut töökohta (eelmisel kuul 96 000) ja samas peaks töötusmäär tõusma 10 baaspunkti võrra 8,2% peale. Lisaks on täna ilmumas ka Kanada töötururaport, kust oodatakse 10 000 uue töökoha lisandumist ja töötusmäära püsima jäämist 7,3% peale.

    Aasia sessioonil oli peamiseks sündmuseks Jaapani keskpanga intressimäära otsus, mis jäeti vastavalt ootustele muutmata vahemikku 0-0,1% ja ühtlasi jäeti kõik senised stiimulprogrammid praegusele kujule. Jeen on dollari suhtes kerget tugevnemist näitamas, kaubeldes hetkel 0,12% kõrgemal 78,37 juures.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon