Balti börsid 9. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 9. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti börsidel võeti uue nädala algust väga rahulikult – aktsiaid vahetati eile natukene alla 173 tuhande euro eest ja ei mäletagi, millal viimati nii madala käibega päev oleks olnud, kui kõik kolm börsi ka kauplemiseks avatud olid. OMXT ja Balti indeks lõpetasid miinuses, vastavalt -0,25% ja -0,18% jagu. Riia ja Vilnius olid samas kerges plussis. Enim vahetati Olympicut (ligi kolmandik käibest ja +0,66%), Tallinki (-0,58%) ja Silvanot (0%).
  • Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts algatas teenistusliku järelvalve menetluse Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa tegevuse osas: https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=524463&messageId=644908
    Septembri alguses palus siis Tallinna Vesi Juhan Partsilt alustada uurimist Märt Otsa tegevusega seoses, börsiteade siin. Aruannet on oodata 14. detsembriks.
  • Premia Foods teatas kolmanda kvartali müügitulemused, mis jäid nõrgaks võrreldes ootustega.
    Käive kahanes aastaga 1,9% 23,6 miljoni euroni ning kõigi segmentide tulemus oli meie prognoosidest nõrgem.
    Jäätise segmendi käive kasvas aastaga 7% ning taaskord oli kasvu näha Venemaal (+14% aastaga). Premia ise vaatab 2. ja 3. kvartalit koos ning seal jäi müük alla nii 2011.a kui 2010.a. tulemusele. Seega suvi polnud jäätisele soodne.
    Kalamüük kahanes ca 15% eelmise aastaga. Üks languse põhjuseid on ka maailmaturu hinna langus ja seetõttu ka kalahinna langus poes. Samas 6 kuu järel oli mahu kasv 10% ja nüüd 9 kuu järel vaid 3,3%, mistõttu võib eeldada, et 3. kvartal ei olnud ka mahuliselt midagi head.

    Ettevõtte aasta müügitulu eesmärk oli 93,5 miljonit eurot ning meie viimane prognoos oli 90,0 miljonit eurot. Hetkel näib, et jäädakse ka meie prognoosidele märgatavalt alla.
  • Kristo Oidermaa
    Premia Foods teatas kolmanda kvartali müügitulemused, mis jäid nõrgaks võrreldes ootustega...

    Kristo, ole hea, pane see kokkuvõte ka Premia teemasse.
    Börsipäevas kaob ruttu ajalukku.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon