Valuutaturud 10. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 10. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasia sessioonil oli peamiseks turusentimendi mõjutajaks jätkuvalt Hiina majanduse jahenemine ja Euroopa võlakriisiga seotud arengud, kuigi kummagi teema puhul otseselt ühtegi uut negatiivset üllatust ei ole tulnud. Kõik viimase aja makronäitajad viitavad konkreetselt Hiina tööstus- ja teenindussektori aktiivsuse langusele ning tööstsektori kasumid on tuge surve all. Aasia indeksid lõpetasid kuni 2% madalamal ja Euroopa indeksid on samuti alustanud kerges miinuses.

    Üldise riskisentimendiga enim korreleeruv Austraalia dollar on üldist negatiivset meeleolu arvestades väga hästi vastu pidanud, kaubeldes USA dollari suhtes päeva tippudes 0,3% kõrgemal $1,0235 juures. Samal ajal kauplevad teised toorainevaluutad kerges miinuses: NZDUSD -0,1% ja USDCAD -0,03%. Aasia sessioonil avaldati Austraalia tarbijausalduse indeks, mis näitas oktoobris küll kerget paranemist, tõustes 98,2 pealt 99,2 punktini, kuid samas viitab alla 100 punkti tase sellele, et pessimiste on rohkem kui optimiste.

    Euro on sel nädalal olnud müügisurve all, langedes täna varahommikul enam kui nädala põhjadesse $1,2835 juurde ja kaupleb hetkel avanemistaseme suhtes kerges miinuses $1,2870 juures. Angela Merkel kutsus eile Ateenas kreeklasi jätkama kokkuhoiuprogrammist kinni pidamisega, kinnitades samal ajal, et ta soovib jätkuvalt näha Kreekat eurotsooni liikmena. Hispaania majandusminister ütles samal ajal, et riik otsustab abiraha taotluse üle, võttes arvesse selle sammu mõju kogu rahaliidule.

    Hommikul avaldati Prantsusmaa tööstustoodangu andmed, mis näitasid üllatuslikult augustis 1,5% kasvu vs oodatud -0,3% (M/M) ja aastasel baasil oli langus 0,9% vs oodatud -4,2%. Ka töötleva tööstuse andmed olid oodatust paremad: +1,8% vs oodatud -0,7% (M/M) ja aastasel baasil -0,4% vs oodatud -4,0%. Lisaks avaldatakse päeval ka Itaalia samad makronäitajad. USA sessioonil ilmub kell 21 Föderaalreservi "beež raamat".







  • WSJ vahendab Goldmani arvamust, kes hindab valuutaturul võimalikuks sajanditehinguks pikaks minemist EUR/AUD valuutapaaris.

    At the genesis of his thinking is that much of Europe’s bad news is priced in whereas the headwinds for the Australian dollar are only now building from slower Chinese growth, interest rate cuts by the Reserve Bank of Australia and tighter fiscal policy.

    EUR/AUD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon