Lenovo - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Lenovo

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Huvitaval kombel polegi Lenovost meil eraldi foorumiteemat. Kuna tegu on nüüdsest ikkagi maailma suurima personaalarvutite tootjaga, on aeg see viga parandada. Ettevõtte aktsiad kauplevad Hong Kongi börsil, kuid ka näiteks Saksamaa börsilt on neid võimalik osta (sümbol LHL) ja hommikusel ajal, kui veel Aasia turud lahti, saab sealtkaudu ka väga korralikke koguseid täiesti mõistliku hinnavahega läbi kaubelda.

    Hong Kongis kaupleva aktsia 5-aastane hinnagraafik:



    Lenovo peakorter asub Pekingis ning seetõttu on just neil Hiina kiiresti kasvava arvutinõudluse rahuldamisel suur roll mängida. Hiina moodustab täna juba veerandi maailma PC’de nõudlusest ja võrreldes muu maailmaga on seal nõudlus kenasti edasi läinud. Kui maailma nõudlus PC’de järele peaks see aasta kasvama +4,4%, siis Hiinas +13,1%.

    Lenovol on Hiina PC'de turul 36%line turuosa, 11%ga järgneb Acer, 8%ga Dell, 6%ga Hewlett-Packard ja 6%ga Asus. Kohtadel 6-8 on kohalikud vähemtuntud nimed nagu Tongfang, Haier ja Hasee. Link.

    Panen siia ka kaks graafikut, kust on näha Hiina ajalooline PC'de nõudlus:



    Ja prognoositav edasine nõudlus:



    Hetkel kaupleb aktsia 6.19 HKD juures, keskmine analüütikute hinnasiht on 7.34 HKD ehk ca 20% kõrgemal. Aktsia kaupleb hetkel 13.8x 2013. aasta oodatavat kasumit, 3.4x raamatupidamisväärtust, 4.9x oodatavat 2013. aasta EV/EBITDA't ja pakub 2.3% oodatavat dividendimäära. Järgmiselt kolmelt aastalt oodatakse müügitulu kasvu vastavalt 16%, 14% ja 11% ning kohandatud EPSi kasvu vastavalt 24%, 20% ja 16%.

    Viimase fiskaalaasta järgi tuleb Lenovo tuludest 42% Hiinast, 42% arenenud turgudelt ja 16% teistelt arenevatelt turgudelt.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon