Valuutaturud 17. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 17. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kõik riskivaluutad on täna jätkamas tugevnemist. Eurole mõjus positiivselt Moody's otsus jätta Hispaania krediidireiting muutmata, viidates asjaolule, et risk jääda laenuraha saamisel finantsturgudelt kõrvale on tunduvalt vähenenud, mida omakorda toetab Euroopa Keskpanga valmidus osta Hispaania võlga, eeldusel et riik palub ametlikult abi. Riigi peaminister teatas samas, et spekulatsioonid, mille kohaselt on ECB avamas krediidiliini, ei vasta tõele.

    Euro on hetkel kauplemas avanemistaseme suhtes 0,44% kõrgemal, nelja nädala tippudes $1,3110 juures. Austraalia dollar on hetkel kauplemas kahe nädala tippudes $1,0315 juures, kaubeldes avanemistaseme suhtes 0,4% kõrgemal. Ka NZDUSD on hetkel 0,45% plusspoolel, olles samas alles eile langenud viie nädala põhjadesse $0,8110 tasemeni.

    Tänasel Aasia sessioonil ei ilmunud ühtegi olulist makronäitajat ja ka Euroopa sessioon jääb suhteliselt hõredaks. Peamine tähelepanu langeb Suurbritannia töötururaportile ja sealse keskpanga eelmise kohtumise protokollidele. Ootuste kohaselt ei tohiks ühtegi töötuabiraha taotlejat septembris lisanduda ja ILO töötusmäär peaks seejuures jääma püsima 8,1% peale. GBPUSD on hetkel kauplemas pooleteise nädala tippudes $1,6125 juures.

    Lisaks on päeval avaldamisel Šveitsi ZEW ootusteindeks (kell 12) ja Saksamaa valitsuse uus makromajanduslik prognoos (kell 13). USA sessioonil avaldatakse kell 15.30 ehituslubade ja uute koduehituste andmed.







Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon