Börsipäev 18. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tehnoloogiasektori suurnimedel Intelil ja IBM-l polnud oma kvartaalsete majandusraportite raames küll midagi väga julgustavat öelda, ent investorite meeleolu aitasid eile pigem üleval hoida positiivsed uudised USA kinnisvarasektorist ning Euroopa perifeeriariikide laenukulude edasine alanemine. Stoxx 600 lõpetas päeva 0,5% kõrgemal, S&P 500 sulgus 0,4% plusspoolel.

    Sentimenti üheks oluliseks toetajaks oli Moody’se otsus mitte alandada Hispaania riigireitingut rämpsu tasemele, mis aitas võlakirjade tulususi allapoole tuua Lõuna-Euroopa riikides. Allolevalt graafikult on hästi näha, kuidas laenukulude erinevused võrreldes Saksamaaga on alates suvest tublisti kahanenud, milleks on tegelikult piisanud vaid Draghi lubadusest turgu vajadusel toetada ja seda tõi Moody’s välja ka oma arvamuses. Oluline on reitinguagentuuri hinnangul ka see, et eelarvedefitsiidi ja võlakoorma vähendamisel jätkatakse range joone hoidmist. Hispaania 10a yield tuli 34 baaspunkti võrra allapoole 5,47% peale, mis on madalaim tase alates aprillist. Itaalia oma kukkus 17 baaspunkti 4,77% peale ja Portugali oma 30 baaspunkti 7,75% - madalaim tase alates eelmise aasta märtsist.



    USAst aga saabus järjekordseid positiivseid signaale kinnisvarasektorist, kui septembris alustatud kinnisvaraehituste arv kasvas augustiga võrreldes 15% (aastaga 34,8%) ja väljastatud ehituslubade arv 12% (aastaga 45,1%). Annualiseeritud absoluutnumbrid olid vastavalt 872k (oodati 768K) ja 894K (oodati 815K). Allolevalt graafikult on näha, et 2005-2006a tippudest on mahud selgelt madalamad, ent uuesti tärkav kinnisvarasektor võib hakata avaldama olulist mõju ka tööjõuturule, kuna ehitussektor on olnud kriisi jooksul üks suurimaid kannatajaid.

    USA annualiseeritud ehituslubade arv (oranž) ja alustatud elamuehituste arv (valge) tuhandetes


    Aasiat on täna hommikul toetamas Hiina makro. Riigi kolmanda kvartali SKP YoY kasv aeglustus küll 7,6% pealt 7,4% peale, ent see vastas ootustele, ega osutunud nõrgemaks nagu paljud kartsid. Paralleelselt avalikustatud majandusnäitajad aga peegeldasid paranemise märke kvartali lõpus, kui septembri tööstustoodang kasvas aasta baasil 9,2% (oodati 9,0% ning augustis 8,9%) ja sügiskuu jaemüük suurenes 14,2% (oodati 13,2% ning augustis 13,2%).

    Tulles tänase päeva juurde, siis tähelepanu võiks pälvida kahepäevane ELi tippkohtumine. Siinkohal tuleb aga taaskord tunnistada, et aja jooksul on ootused antud kohtumise osas selgelt allapoole tulnud. Üks Euroopa Komisjoni esindaja tõdes eile, et Kreeka ja Hispaania pole üldse päevakavas, kui alles paar kuud tagasi arvati, et oktoobri keskpaik võib kujuneda kriitiliseks ajaks, mil otsustatakse Kreeka ja Hispaania edasine saatus. Makrost avaldatakse Suurbritannia jaemüük, USA esmased töötu abiraha taotlused, Philadelphia Fedi töötleva tööstuse küsitlus ning USA juhtivate indikaatorite indeks. Oma majandustulemused avaldavad enne turgu Morgan Stanley, Nokia, Philip Morris, Verizon. Pärast turgu saabuvad aga AMD, Google ja Microsoft.

    Tänane makrokalender
    11.30 Suurbritannia jaemüük (september)
    11.30 Hispaania võlakirjaoksjon
    15.30 USA läinud nädala esmaste töötu abiraha taotluste arv
    17.00 USA Philadelphia Fedi töötleva tööstuse küsitlus (oktoober)
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (september)

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal.
  • ALGN - päris korralik komistus aftekal. Eilne päevasisene nõrkus suure käibega on muidugi täiesti juhuslik...

    Align Tech prelim $0.28 vs $0.29 Capital IQ Consensus Estimate; revs $136.5 mln vs $140.77 mln Capital IQ Consensus Estimate
    Align Tech sees Q4 $0.21-0.23 vs $0.31 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $134.2-137.8 mln vs $147.88 mln Capital IQ Consensus Estimate
  • Kuigi Hiina tööstustoodangu kasv kiirenes septembris, siis elektritarbimine räägib antud sektori kohta teist lugu. WSJ vahendusel võib lugeda, et elektritarbimise kasv aeglustus terves riigis septembris YoY 2,9% peale võrreldes augusti 3,6%ga ning konkreetsemalt tööstussektoris, mis moodustab 70% kogu elektritarbimisest, kasvas elektri tarbimine vaid 1,0% (augustis 1,1%). Elektritootmine Hiinas kahanes septembris Reutersi kohaselt -10% võrreldes augustiga.

    See on pannud paljusid uskuma (ka osasid Hiina enda ametnikke), et elektritarbimise põhjal peaks Hiina tegelikud majandusnäitajad olema selgelt madalamad, mistõttu leiab ametlikus statistikas väidetavalt aset palju manipuleerimist. Leidsin Businessinsideri vahendusel paar kuud vana graafiku elektritarbimise kohta, kust on näha, et 2011.a tööstusliku elektritarbimise ja tööstustoodangu suhte põhjal tõmmatud trendijoone alusel on 2012.a ametlikud tööstustoodangu numbrid antud elektritarbimise põhjal liiga kõrged. Ühe näitena on ära toodud käesoleva aasta märts, kus ametliku statistika kohaselt kasva tööstustoodang 11,9% aga 2011.a trendijoon viitab sellele, et antud elektritarbimise juures peaks tööstustoodang tegelikult olema 9,3%.




  • Hispaania keskpanga tänane statistika toob välja, et halbade laenude maht sealses finantssektoris on augustis jätkanud kasvu ning moodustab nüüd 10,5% (178,6 mld EUR) kogu laenuportfellist vs 10,1% juulis.
  • Suurbritannia jaemüük kasvas ilma kütuse ja autota (joonisel) aasta baasil 2,9%, mis osutus oodatust paremaks (oodati 2,4%, augustis 2,9%). Koos kütuse ja autoga kasvas jaemüük 2,5% (oodati 2,1%, augustis 2,5%).
  • Hispaania laenukulud on jätkamas agressiivsemat langust just lühemas otsas. Lisaks oli nõudlus tugev, kui maksimaalse 4,5 miljardi euro asemel müüdi 4,61 mld euro väärtuses paberit.

    1,637mld euri eest müüdi 2015.a võlga, bid/cover 2,6x vs 1,76x eelmisel korral (yield 3,227% vs 3,68% eelmisel korral)
    1,464 mld euri eest müüdi 2016.a võlga, bid/cover 2,6x vs 1,86x eelmisel korral (yield 3,977% vs 4,60% eelmisel korral)
    1,513 mld euri eest müüdi 2022 võlga, bid/cover 1,9x vs 2,85x eelmisel korral (yield 5,458% vs 5,67% eelmisel korral)
  • MLNX - Q4 vist võetaksegi nii, et ühtegi large deali ei jää kvartalisse, ühekordne pähmakas? Afteka pauka numbri peale ja siis selgitus, mis stocki üles vedama hakkas?
  • Võin eksida, kuid ei mäleta, et MLNX oleks varasemalt maininud oma large diilidest miskit, nüüd alles tuli üllatusena välja, et super tulemuste taga oli Q2 2 ja Q3 3 suurt diili, varasemalt jäeti mulje, et normal growth. Vaja oli ju stokki müüa

    Aga tundub, et isegi oma regular businessiga teevad ~5$EPS, nii et strong buy jätkuvalt lüütikutelt pakuks:)
  • Lisaks kaupleb natuke ka TASE-l ja seal on selline level leitus stockile. Paras juudi jõulupuu.
  • Erko, Kreeka 10a võlakirja tootlus juba alla 17%, veel mõni nädal tagasi oli üle 22%. Millistest soodsatest tuultest pole ma aru saanud?
  • jahe
    Erko, Kreeka 10a võlakirja tootlus juba alla 17%, veel mõni nädal tagasi oli üle 22%. Millistest soodsatest tuultest pole ma aru saanud?


    Ma arvan, et kõige suurem mõju on olnud üldisel riskisentimendi paranemisel, sest sama tendents on täheldatav ka teiste perifeeriariikide puhul. Aga ei saa eitada, et Kreeka puhul on viimasel ajal märgata ka positiivseid makro ja fiskaaluudiseid. Riigi tööstustoodang näitas augustis YoY jälle kasvu, kaubandusbilanss on oluliselt paremaks muutunud, viimase ükeksa kuu eelarvedefitsiit oli 12,6 miljardit eurot vs 20,1 miljardit aasta tagasi ja sellega kujunes paremaks ka oodatud 13,5 miljardist eurost.

    Ja kuigi troika lõpetas eile oma visiidi Kreekasse, saavutamata seejures lõplikku kokkulepet valitsusega, kuidas osa eelarvedefitsiidi august kavatsetakse täita, siis Spiegel kirjutab, et põhimõtteliselt on otsus juba tehtud Kreekale 130 miljardi euro suurusest laenuabist novembri lõpus järgmine laenueraldis kätte jagada. Kuigi ma ise arvan, et mingis punktis eeldab 170-180% suurune võlakoorem uut haircuti või eurost loobumist, siis poliitilisel tasandil on pigem hakanud taas levima Kreekat toetavad kommentaarid....Kreeka teeb tublit tööd reformidega, soovitakse riigi edasi jäämist eurotsooni igal tingimusel. Ainult, et Kreeka ise nõuab eesmärkide täitmiseks tähtaegade pikendamist kahe aasta võrra, mis tähehendab kuni 30 miljardi euro ulatuses täiendava finantseerimisvajaduse katmist ja kardetavasti on diskussioon sel teemal novembris taas pingeid üles kruvimas.
  • MLNX kohta veel niipalju, et 56Gb anndis 57% käibest. Ja 100Gb ei tule enne 2015
    Intel ütles kuu tagasi, et integreerivad oma tuleviku Xeoni ka võrgukontra. Kui järgida Inteli Tick-Tock mudelit siis on uus arhitektuur ca 0,5a ja ülejärgmine 1,5a kaugusel. Jääb arusaamatuks, miks peaks nad täna rääkima asjast mis on 1,5a kaugusel.

    Oletaks, et päeval, mil Intel teatab, et neil on integreeritud, kukub MLNX 50%, isegi kui MLNX on samal hetkel pakkuda nt 15-20% kiirem lahendus. Tavaliselt saadakse spekid juba 3-4 kuud varem teada, ehk siis tõehetk Jan-Veb pakun.

    Ärge tõepähe võtke.
  • Netflix Launches In Sweden, Denmark, Norway And Finland

    NFLX suundumas Skandinaavia turgudele.
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: SVU +12.7% (also announced review of strategic alternatives is proceeding - received a number of indications of interest and is in active dialogue with several parties), NOK +8.8%, WCC +6.5%, ETH +6.1%, PII +3.8%, EXPO +3% (light volume), CYS +2.8%, EWBC +2.7%, BX +2.7%, CY +2.6%, TRV +2.3%, MS +0.8%, VZ +0.2% (also confirmed plan to transfer $7.5 billion in management pension plan obligations to Prudential).

    M&A news: AONE +9.1% (China auto-parts maker may be interested in AONE, according to reports), JNPR +4% (early strength attributed to renewed takeover rumor), DTG +0.2% (ticking higher on reports that the FTC plans to vote on HTZ/DTG deal today), CYBI (announces going private merger agreement: public shares to be acquired at $2.55 per share)

    Select oil/gas related names showing strength: SDRL +1.1% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), RIG +0.6% (Provides Fleet Status Report; backlog associated with new contracts or extensions is approximately $8.1 billion, including $7.6 billion associated with the four newbuild ultra-deepwater drillships announced on September 28, 2012), BP +0.4% (close to deal to sell TNK-BP to Russia's Rosneft, according to reports), .

    Other news: BWEN +12.9% (wins $37 mln in tower orders), AEGR +9.6% (FDA Panel votes 13 to 2 in favor of recommending lomitapide for approval), LPI +7.2% (disclosed closing of the underwritten secondary public offering), NVAX +7.1% (reoprts 'positive' top-line results from two Phase 1 trials of pandemic influenza vaccine: statistically significant adjuvant effects on the immune responses were achieved), GIVN +6.1% (exploring strategic alternatives to maximize growth and shareholder value), ALU +4.7% (plans on elminating 5490 jobs worldwide, according to reports), MGM +3.5% (Resorts Subsidiary MGM China Holdings Receives Approval To Develop Gaming Resort In Cotai), AEZS +2.1% (Phase 3 Results for AEZS-130 in AGHD Presented at GRS and IGF Society Congress; results show that AEZS-130 has promise as a safe and simple oral diagnostic test for adult growth hormone deficiency), VOD +1.6% (still checking).

    Analyst comments: WNR +1.9% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), AEO +1.1% (upgraded to Outperform from Market Perform at Wells Fargo), NLY +1% (upgraded to Market Perform from Underperform at Wells Fargo).
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: ALGN -17.8% (Align Technology and Straumann to terminate distribution agreements for iTero Scanners), MLNX -13.6%, SCSS -4.7%, STLD -3.7%, BSX -3%, DHR -2.9%, ALB -2.6%, BBT -2.4% (light volume), SYK -2.3%, GHL -2% (light volume), PM -1.5%.

    M&A news:CLWR -6.2% (Sprint is considering gaining more control of CLWR, according to reports).

    Select metals/mining stocks trading lower: AU -4.1%, HMY -3.0%, GFI -2.5% (Gold Fields full turn-out at Beatrix Gold Mine of 2,800 striking workers this morning reported for work), GOLD -1.7%, AG -0.9%.

    Other news: CYTR -16.4% (prices 8 mln shares of common stock at $2.50 per share), IMUC -12.9% (announces proposed public offering of common stock and warrants), GORO -10.1% (reports Q3 production of 22,300 ounces, revises 2012 annual production outlook down to 85k-100k AuEq ounces from 100k-120k), MNKD -9.6% (announces public offering of common stock and warrants, size not disclosed), SIRO -4.1% (following ALGN news/earnings), LXRX -4% (announces proposed common stock offering), UL -2.6% and DEO -1.7% (still checking), PANW -1.4% (prices 4.8 mln shares of common stock at $63.00 per share), WAC -1.1% (prices upsized public offering of 6 mln shares of common stock at $42.00 per share; prices public offering of $265 mln aggregate principal amount of 4.50% convertible senior subordinated notes due 2019), HHC -1% (light volume, files for 20.2 mln share common stock offering by selling stockholders and 8 mln warrants to acquire common stock).

    Analyst comments: POT -1.4% (Potash downgraded to Sector Perform from Outperform at RBC Capital), HAL -1.1% (downgraded to Equal Weight from Overweight at Stephens), RDS.A -1.1% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman ), CSX -1% (downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank), ABT -0.3% (downgraded to Market Perform from Outperform at Raymond James)
  • Kuna üleeelmisel nädalal jättis üks osariikidest oma numbri raporteerimata, siis sellest ka hüpe aga suurem kui arvati.

    Initial Claims 388K vs 360K Briefing.com consensus; Prior revised to 342K from 339K
    Continuing Claims falls to 3.252 mln vs 3.281 mln


  • SCSS on huvitaval kombel eelturul pihta saamas (-8%), kuigi analüüsimajad on pärast eilseid tulemusi positiivsed olnud ja kergitanud targeteid marginaalselt
  • Kas MLNX kukub täna sodiks ja näeme 80- taset?
  • Eilsed ja tänased tulemused nüüdseks tabelisse sisse kantud. Link
  • Mõlemad numbrid üle ootuste:

    October Philadelphia Fed 5.7 vs -0.1 Briefing.com consensus; September -1.9
    September Leading Indicators +0.6% vs +0.2% Briefing.com consensus (kuigi eelmise kuu oma korrigeeriti 0.3%punkti võrra allapoole)
  • GOOG päevasiseselt 2% miinusesse kukkunud:

    Google_ Cost per Clicks in 8-K

    Paid Clicks -- Aggregate paid clicks, which include clicks related to ads served on Google sites and the sites of our Network members, increased approximately 33% over the third quarter of 2011 and increased approximately 6% over the second quarter of 2012.


    Cost-Per-Click -- Average cost-per-click, which includes clicks related to ads served on Google sites and the sites of our Network members, decreased approximately 15% over the third quarter of 2011 and decreased approximately 3% over the second quarter of 2012.
  • Nelli Janson
    GOOG päevasiseselt 2% miinusesse kukkunud:

    Google_ Cost per Clicks in 8-K

    Paid Clicks -- Aggregate paid clicks, which include clicks related to ads served on Google sites and the sites of our Network members, increased approximately 33% over the third quarter of 2011 and increased approximately 6% over the second quarter of 2012.


    Cost-Per-Click -- Average cost-per-click, which includes clicks related to ads served on Google sites and the sites of our Network members, decreased approximately 15% over the third quarter of 2011 and decreased approximately 3% over the second quarter of 2012.


    Ja nüüd juba 5%
  • Google files 8-K with Q3 EPS of $9.03 vs $10.66 Capital IQ Consensus Estimate; revs $11.33 bln ex-TAC vs $11.87 bln Capital IQ Consensus Estimate
  • Google on poole oma viimase paari kuu tõusust juba käest ära andnud ja kaupleb hetkel $ 680 kandis, ligi 10% miinuspoolel.
  • Ebatavaline, et Google'i numbrid niimoodi keset päeva välja tulid. Aga suure liikumise peale nüüd Google'i aktsiaga vähemasti hetkel kauplemine peatatud. Nii top kui bottom line numbrid on selgelt nõrgad ja alla ootuste.

    Väike lühikokkuvõte Briefingust tulemuste peamistest numbritest:

    Google releases Q3 earnings early in 8-K filing; co misses by $1.63, misses on revs (680.00 -75.49).
    Reports Q3 (Sep) earnings of $9.03 per share, excluding non-recurring items, $1.63 worse than the Capital IQ. Consensus Estimate of $10.66; revenues rose 19.3% year/year to $11.33 bln vs the $11.87 bln consensus.

    Paid Clicks -- Aggregate paid clicks, which include clicks related to ads served on Google sites and the sites of Network members, increased ~33% YoY and increased ~6% QoQ.

    Cost-Per-Click -- Average cost-per-click, which includes clicks related to ads served on Google sites and the sites of our Network members, decreased ~15% YoY and ~3% QoQ.

    Motorola revenues were $2.58 billion ($1.78 billion from the mobile segment and $797 million from the home segment), or 18% of consolidated revenues in the third quarter of 2012.

    As of September 30, 2012, cash, cash equivalents, and short-term marketable securities were $45.7 billion
  • Error. Google blamed financial printing firm RR Donnelly for filing an early draft of the results, which had been expected after the closing bell.
  • Chipotle Mexican Grill prelim $2.27 vs $2.30 Capital IQ Consensus Estimate; revs $700.5 mln vs $702.26 mln Capital IQ Consensus Estimate

    Microsoft prelim $0.65 vs $0.63 Capital IQ Consensus Estimate; revs $16.01 bln vs $16.42 bln Capital IQ Consensus Estimate

    CMG kauplemas 10% miinuspoolel ja MSFT kerges miinuses.
  • Marvell lowers Q3 rev to $765-785 mln from $800-850 mln vs $815.58 mln Capital IQ Consensus Estimate

    MRVL kärbib oma käibeprognoose. Aktsia kauplemas 3% miinuspoolel.
  • Riverbed Technology prelim $0.28 vs $0.25 Capital IQ Consensus Estimate; revs $219 mln vs $216.74 mln Capital IQ Consensus Estimate

    RVBD kauplemas 10% miinuses.

    SanDisk prelim $0.48 vs $0.34 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.27 bln vs $1.22 bln Capital IQ Consensus Estimate

    SNDK aktsiatega hetkel kauplemine peatatud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon