Valuutaturud 25. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 25. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne Föderaalreservi otsus jätta intressimäärad vastavalt ootustele muutmata vahemikku 0-0,25% ja samas ühtegi üllatust seejuures pakkumata on USA dollarile lisanud üleöö kerget müügisurvet. Fed kinnitas oma algseid plaane jätkata ZIRP (zero interest rate policy) programmi vähemalt 2015. aasta keskpaigani ja jätkata QE3 rakendamist 40 mld dollari ulatuses kuus. Otsusega kaasnenud kommentaarides toodi välja, et ilma keskpanga edasise toeta võib majanduskasv jääda liiga kesiseks, et tööturg suudaks piisaval määral jalgu alla saada.

    Uus-Meremaa dollar langes eile küll korraks allapoole juuni algusest püsinud tõusva trendikanali alumist äärt, kuid on hetkel kauplemas 0,25% kõrgemal $0,8220 juures. NZD pakkus öösel tuge Uus-Meremaa keskpanga otsus, millega jäeti intressimäär vastavalt ootustele muutmata 2,5% peale ja kaasnenud kommentaaridest võib järeldada, et edasist langetust niipea ei plaanita, sest turusentiment on nende hinnangul paranenud, võrreldes aasta algusega.

    Austraalia dollar on samuti näitamas nüüd juba teist järjestikkust päeva tugevust ja kaulpeb hetkel 0,36% kõrgemal $1,0380 juures. Kui vaadata AUDUSD paari viimase kuu graafikut, siis on valuutapaar jäänud alates augustikuu algusest püsima külgsuunalisse koridori, mille laius ulatub ligi 450 punktini.

    Euroopa sessioonil on täna peamise tähelepanu all Suurbritannia kolmanda kvartali SKT tulemused, mis peaksid ootuste kohaselt näitama eelmise kvartaliga võrreldes 0,6% kasvu vs -0,4% eelmises kvartalis ja aastasel baasil peaks majanduslangus jääma sarnaselt eelmisele kvartalile 0,5% peale. Teenuste- ja tootmissektor kahanes oktoobris, ILO töötusmäär langes 20 baaspunkti võrra 7,9% ja inflatsioonimäär langes 30 baaspunkti võrra 2,5% peale. GBPUSD on enne tulemusi kauplemas 0,2% kõrgemal $1,6065 juures.

    Euro langes eile hetkeks samuti allapoole juulist püsinud tõusvat trendijoont, kuid kosus päeva teises pooles ja on hetkel kauplemas 0,2% kõrgmal $1,30 taseme juures. Ühtegi eurotsooni puudutavat makronäitajat täna tulemas ei ole, kuid USA sessioonil avaldatakse kell 15.30 kestvuskaupade tellimused, töötuabiraha taotlejate andmed ja lõpetamata kodumüükide näidud.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon