Valuutaturud 1. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 1. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aasia turgudele on täna tuge pakkumas öösel avaldatud Hiiina tööstussektori PMI indeks, mis näitas esimest korda kolme kuu jooksul tootmissektori mahu kasvu, mis annab lootust, et maailma suuruselt teine majandus hakkab pärast seitset kvartalit kestnud jahenemist näitama taastumise märke. PMI indeks tõusis eelmise kuu 49,8 pealt 50,2 punktini oktoobris, samas kui HSBC tootmisindeks tõusis 47,9 pealt 49,5 punktini.

    Riskantsemad valuutad pole küll Hiina uudisest erilist tuge saanud ja hetkeseisuga kaubeldakse avanemistasemete suhtes kerges miinuses. Euro jõudis eile $1,3020 tasemeni, kuid müüdi päeva teises pooles alla tagasi ja hetkel kaupleb 0,12% madalamal $1,2945 juures. Eurole mõjus omakorda negatiivselt eile avaldatud eurtsooni töötusmäär, mis tõusis septembris rekordilise 11,6% peale. Lisaks avaldas negatiivset mõju ka Kreeka järgmise aasta eelarve ja majanduskasvu prognoosid, mis näitavad, et riik vajub oodatust suuremasse langusse. Teisest küljest teatas Hispaania peaminister, et nad ei välista ELilt finantsabi palumist, kui see peaks aitama eelarveplaani täita.

    Hiina uudis ei ole suutnud täna ka Austraalia dollarile tuge pakkuda. AUDUSD jõudis eile viimase kuu jooksul neljandat korda $1,04 tasemeni, mis osutus jällegi tugevaks vastupanutasemeks ja sealt on valuutapaar langenud tagasi $1,0360 juurde. Eile hilisõhtul avaldati Austraalia tööstussektori PMI indeks, mis küll tõusis 44,1 pealt 45,2 punktini, kuid öösel avaldatud ekspordi hinnaindeks langes III kvartalis 6,4% ja impordi hinnaindeks langes 2,4% (Q/Q).

    Tänasel Euroopa sessioonil on avaldamisel Šveitsi septembrikuu jaemüügi tulemused ja SVME-PMI tööstussektori indeks. Lisaks avaldatakse veel Suurbritannia PMI tootmissektori indeks, mis peaks langema eelmise kuu 48,4 pealt 48,0 punktini. GBPUSD tõusis eile läbi septembrist püsinud langeva trendikanali ülemise ääre, kuid jäi püsima eelmise nädala tippude $1,6135 juurde ja on hetkel kauplemas kerges miinuses $1,6125 tasemel.

    USA sessioonil avaldatakse ADP töötururaport, iganädalased töötuabiraha taotlejate andmed, oktoobrikuu tarbijausalduse indeks, ISM tootmisindeks ja ehituskulutuste näidud. USA dollar on hetkeseisuga kauplemas kõrgemal kõikide peamiste valuutade suhtes. Dollar on enim tugevnenud Jaapani jeeni vastu, kaubeldes 0,3% kõrgemal 80,00 taseme juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon