Valuutaturud 2.november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 2.november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile lõpetasid nii Euroopa kui ka USA aktsiaindeksid kenas plussis ja ka Aasia turud on täna lõpetamas kõrgemal, millele on tuge pakkumas eile avaldatud USA positiivne ADP töötururaport, mis näitas 158 000 uue töökoha lisandumist erasektoris, kuid valuutaturgudel kauplevad kõik riskantsemad valuutad USA dollari suhtes hetkeseisuga madalamal.

    AUDUSD tegi eile napilt uue nelja nädala tipu $1,4180 juures, kuid kaupleb hetkel 0,15% madalalam $1,0380 tasemel. Euro on lähenemas oma paari nädala põhjade juurde, kaubeldes hetkel 0,32% miinuspoolel $1,29 taseme juures. GBPUSD tegi eile päeval üpriski tugeva ralli, jõudes kahe ja poole nädala tippudesse $1,6175 tasemeni, kuid tuli sealt sama kiirelt ka alla ja hetkel kaupleb 0,2% madalamal $1,6095 juures.

    Sel nädalal on üheks nõrgimaks valuutaks olnud Jaapani jeen, mis on survet saanud paranenud turusentimendist ja spekulatsioonidest, mille kohaselt võib Jaapani keskpank jätkata lähikuudel stiimulprogrammide suurendamisega, kuigi kahel viimasel järjestikkusel kohtumisel juba laiendati stiimulprogrammi mahtu, mille mõju turgudele jäi samas kesiseks. USDJPY on hetkel kauplemas 0,25% kõrgemal ja läheneb jõudsalt eelmisel nädalal tehtud nelja kuu tippudele 80,35 tasemele.

    Peamine tähelepanu on täna suunatud USA töötururaportile (kell 14.30), mis peaks ootuste kohaselt näitama 125 000 uue töökoha lisandumist väljaspool põllumajandussektorit. Töötusmäär peaks seejuures tõusma 10 baaspunkti võrra 7,9% peale. Tänane töötururaport on aga kõrgendatud tähelepanu all, sest see on viimane oluline tööturu olukorda iseloomustav statistika, mis enne järgmise nädala USA presidendivalimisi avaldatakse.

    Täna on avaldamisel ka Kanada töötururaport, kust oodatakse 10 000 uue töökoha lisandumist (eelmise kuu näit 52 100) ning töötusmäär ja tööturu osalusmäär peaks jääma püsima vastavalt 7,4% ja 66,8% peale. USDCAD on septembri põhjadest 0,9630 juurest tõusnud ligi 4%, jõudes sel nädalal üle kolme kuu tagasi pariteedini. Hetkel kaupleb valuutapaar avanemistaseme 0,9965 juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • USA dollar on ootusi tugevalt ületanud töötururaporti peale rallimas, sest ootused lisastiimuli suhtes said hoobi.

    EURUSD -0,65% ja kaupleb enam kui kolme nädala põhjades $1,2860 tasemel;
    USDJPY +0,56% ja kaupleb enam kui nelja kuu tippudes 80,55 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon