Valuutaturud 6. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 6. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui kõik peamised riskantsemad valuutad olid eile müügisurve all, siis Austraalia dollar oli ainus valuuta (lisaks Jaapani jeenile), mis suutis USA dollari vastu tugevneda. AUDUSD on ka täna näitamas korraliku tõusu, mis on tingitud täna varahommikusest Austraalia keskpanga kohtumisest, kus otsustati jätta intressimäärad muutmata 3,25% peale, kuigi tänaselt kohtumiselt oodati intressimäärade edasist langetamist 25 baaspunkti võrra.

    Otsusega kaasnenud kommentaarides tõi keskpanga juht välja, et inflatsiooni on olnud oodatust veidi kõrgem, kuigi tõenäoliselt jääb järgnevaks aastaks-kaheks 2,5% juurde. Keskpank lisas oma otsust kommenteerides, et senine monetaarpoliitika on avaldamas Austraalia majanduse oodatud mõju ning maailma- ja kodumaise majanduse käekäik on näitamas paranemise märke. AUDUSD kaupleb hetkel 0,6% kõrgemal $1,0430 juures ehk enam kui viie nädala tippudes.

    Euro langes eile kahe kuu põhjadesse $1,2765 tasemeni, samas kui täna on kauplemine alanud vägagi tagasihoidlikult tänu eelseisvatele USA presidendivalimistele, kus hetkel on küsitluste järgi soosik Obama, kuid sisuliselt on valimistulemused veel täiesti lahtised. Üks peamisi muretegureid USA majanduse puhul on riigi fiskaalseisund, millele juhtis eilsel G20 rahandusministrite kohtumisel tähelepanu ka IMFi juht Christine Lagarde.

    Kuigi peamine tähelepanu on hetkel USA presidendivalimistel, siis Euroopa võlakriis on jätkuvalt turusentimenti kujundamas. Eile oli fookuses taaskord Kreeka, kes ei pruugi saada abipaketi järgmist osamakset, mille suhtes langetatakse otsus järgmisel nädalal. Kreeka valitsus esitas eile parlamendile 13,5 miljardi eurose kärpekava ja maksutõusu plaani, mille üle toimub hääletus kolmapäeval. EURUSD kaupleb hetkel 0,15% madalamal $1,2775 juures ja läheneb eile tehtud paari kuu põhjadele.

    Tänastest makronäitajatest tulevad Itaalia, Prantsusmaa, Saksamaa ja eurotsooni PMI teenustesektori indeksid ning eurotsooni tootjahinnaindeksid ja Saksamaa septembrikuu tehaste tellimuste andmed. Suurbritanniast on täna tulemas septembrikuu tööstus- ja töötleva tööstuse näidud. GBPUSD oli eile samuti tugevama müügisurve all, langedes kahe nädala põhjadesse $1,5955 tasemeni. Hetkel kaupleb valuutapaar kerges plussis $1,5995 juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon