Börsipäev 8. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turu tähelepanu pöördus pärast teisipäevast USA presidendivalimist koheselt järgmise aasta alguses automaatselt rakenduvatele eelarvelistele kulukärbetele ja maksusoodustuste lõppemisele, mis muutmata kujul ähvardaksid Ühendriikide SKP kasvust lihvida 4 protsendipunkti ja seega tingida uue majanduslanguse. S&P 500 indeks tegi läbi suurima languse alates juunist, kukkudes -2,4%. Stoxx 600 lõpetas -1,3% madalamal.

    Kreeka parlament suutis pärast pikka vaidlust 13,5 miljardi euro suuruse maksude tõstmiste ja kulude kärpimise paketi üsna napilt 153-128 häälteenamusega heaks kiita (kaks häält rohkem kui vaja), mis aitab neil sillutada teed uute rahadeni Euroopa partneritelt. Enne seda tuleb siiski heaks kiita veel järgmise aasta valitsuse eelarve, mis leiab aset pühapäeval. Isegi kui Kreeka ületab kõik tõkked järgmise laenueraldise saamiseks ja eurotsooni rahandusministrid nõustuvad järgmisel nädalal kahe täiendava aasta võrra armu andma, siis kõige selle juures ei kao kuhugi küsimus, kui väga sellise võlakoorma juures opereerimine on üldse jätkusuutlik. Valitsus eeldab tuleva aasta majanduslanguseks -4,5%, kuid leidub prognoose, mis ootavad heakskiidetud mastaapse kärpekava mõjude tõttu majandusele pea kaks korda suuremat langust, mis ähvardab defitsiidi kärpimisel lükata riigi suletud nõiaringi. Ka Olli Rehn nentis eile Euroopa Komisjoni värskeid prognoose esitades, et Kreeka peagi 190%ni SKPst ulatuv võlakoorem on temagi muutnud skeptilisemaks selle jätkusuutlikkuse osas.

    Euroopa Komisjoni prognoosidest rääkides, said turuosalised kinnitust vaid sellele, mida viimase aja makro on peegeldanud…tarbijate ja ettevõte kindlustunne on võlakriisi tõttu pihta saamas, see muudab hoolimata keskpanga madalatest intressidest ja süstitud likviidsusest laenuaktiivsuse madalaks nii pankade kui klientide poolel, mis omakorda väljendub nõrgas sisemajanduse kogutoodangu väljavaates. Värske raporti kohaselt oodatakse eurotsooni järgmise aasta majanduskasvuks 0,1%, mis on märksa madalam võrreldes kevadel oodatud 1,0%ga. Saksamaa 2013.a majanduskasvu kärbiti 1,7% pealt 0,8%le ja Hispaania eelarvedefitsiit peaks tuleval aastal kahanema 8% pealt 6%le, kui enne arvati, et seda suudetakse vähendada 6,3%lt 4,5%le.

    Tuju morjendas ilmselt natuke ka Mario Draghi sõnavõtt, milles tõdes, et majandusolukord on eurotsoonis nõrk ning jääb selliseks ka lähiajal. Ühtlasi tõi ta välja, et valu tunneb nüüd ka kriisijärgselt Euroopa kasvumootoriks olnud Saksamaa majandus. Sellele on viimasel ajal viidanud nii PMI indeksid kui ka näiteks eile avaldatud septembri tööstustoodangu muutus, mis oodatud 0,1% YoY kasvu asemel näitas -1,2% langust (augustis -1,3%). Kuna Draghi sõnul on inflatsioonirisk keskpikas perspektiivis väga madal, viitas eilne esinemine suurenenud võimalusele, et intresside langetamine võib olla lähemal kui arvatakse. Kas see hetk koidab juba täna, saame näha kell 14.45, mil EKP avaldab oma intressimäära otsuse.

    Liikudes vaikselt tänaste olulisemate sündmuste ja makrouudiste juurde, siis EKP ja BOE otsused saavad olema esiplaanil. USAs raporteeritakse aga möödunud nädala töötu abiraha taotluste arv ja septembri kaubandusbilanss.

    11.30 Hispaania võlakirjaoksjon
    14.00 Inglise keskpanga intressimäära ja võlakirjade ostuprogrammi otsus
    14.45 Euroopa Keskpanga intressimäära otsus
    15.30 Mario Draghi pressikonverents
    15.30 USA töötu abiraha taotluste arv
    15.30 USA kaubandusbilanss (september)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% plussis, Euroopa on avanemas ca poole protsendi jagu kõrgemal.
  • Hiina on homme avaldamas THI muutuse ja nädalavahetusel rohkelt muud oktoobrikuu makrot (tööstustoodang, jaemüük). Selle eel on statistikaameti juht numbreid üles rääkimas. Via Bloomberg

    China’s statistics chief said people will be “more confident” about the nation’s fourth-quarter economic growth when October data are released tomorrow.

    Ma Jiantang, who spoke to reporters at the Great Hall of the People in Beijing today at the start of the 18th Communist Party Congress, didn’t elaborate. Yi Gang, deputy governor of the central bank, said fourth-quarter economic performance will be “relatively good.”
  • Universal Display lowers FY12 revenue to $80M-$82M from $90M-$110M. Consensus $99.79M.
    Universal Display reports Q3 EPS (12c), consensus 5c Reports Q3 revenue $12.5M, consensus $18.87M.


    Noh, mida kaader täna teeb, kas jätkab sama laulu: highest conviction idea, weakness buying opportunity?
    Goldman, Cowen, Keybank ja need teised ka. Välja arvatud Piper :)
  • Marc Faberi arvates oli S&P eilne reaktsioon väga tagasihoidlik ning tema meelest oleks õiglane langusprotsent pidanud olema -50% :) Link Bloombergi videole
  • Eile avaldatud USA tarbijakrediidi statistikast on näha, et septembri kasv tuli endiselt tänu õppe- ja autolaenudele (non-revolving). Samas krediitkaardivõlg vähenes 2,9 miljardi võrra 852 miljardile dollarile ehk majapidamised eelistavad pigem oma võimendust vähendada. Graafik via Zerohedge
  • Erko Rebane
    Marc Faberi arvates oli S&P eilne reaktsioon väga tagasihoidlik ning tema meelest oleks õiglane langusprotsent pidanud olema -50% :) Link Bloombergi videole


    Ma juhtusin ka seda vaatama ning mulle tundus, et Faber oli seal Taimaal purjus - jutt läks kohati ikka väga imelikuks... Aga eks Tais oli sel kellaajal öö ja Faber juba vana inimene ka...
  • PANL - delay, push-out, aga nanaa, nanaa, juhtkonna jutt paneb jätkuvalt käe haarama bidi järele. Eks näis, mis lüütikud teevad. Imelikul kombel on viimastel kuudel short vähenenud.
  • Ma ei teagi, kas ma tahaksin, aga IB näiteks hetkel näitab, et on. Order läks ka lupsti üles.
    Arvestades eile päeval toimunut ning õhtut tagantjärgi, ei pruugi seda üldse tahta.
    Kui lüütikud ütlevad, et see on tulevikulaks ja jäävad endale kindlaks, et see väike aastalõpunõrkus suurt pilti ei muuda, siis see võib hoopis tugev ost olla.
  • Hispaania testis rohkem kui aasta jooksul esimest korda jälle investorite isu pikema aegumisega võlakirjade järele. Soovitud 3,5-4,5 miljardi euro asemel müüdi 4,76mld EUR väärtuses võlakirju.

    0,99mld EURi eest müüdi 2015a võlga, bid to cover 2,8x vs 1,98x eelmisel korral (yield 3,66% vs 3,95% eelmisel korral)
    3,04mld EURi eest müüdi 2018a võlga, bid to cover 1,6x (yield 4,68%)
    0,73mld EURi eest müüdi 2032a võlga, bid to cover 2,1x (yield 6,328%)

    20a võlga müüdi viimati 2010a oktoobris, mil selle yield oli toona 4,78%.
  • Inglise keskpank jättis baasintressi ootuspäraselt samaks 0,5% peale ning varade ostuprogrammi samuti 375 miljardile naelale.

  • Wedbush hakkas alles katma buy-ga ja täna teeb dg. Jah, see on nüüd kirves. Võib-olla paneb pime kana tera, aga kui siit sellega surma saab, siis oleks ise süüdi. :)
  • Ka EKP jättis intressimäära muutmata 0,75% peal.
  • McDonald's andis tegelikult juba Q3 numbreid avaldades teada, et oktoobrikuu võrreldavate restoranide müük on languses. Täna avaldatud numbriks kujunes -1,8%, mis oli alla analüütikute oodatud -1,1%. Ühtlasi oli tegu esimese võrreldavate restoranide käibe langusega alates 2003.a. Aktsia on eelturul kauplemas -0,6% madalamal.
  • September Trade Balance -$41.5 bln vs -$45.4 bln Briefing.com consensus; Prior revised to -$43.8 bln from -$44.2 bln
    Initial Claims 355K vs 370K Briefing.com consensus; Prior revised to 363K from 363K
    Continuing Claims falls to 3.127 mln from 3.262 mln
  • Gapping up:
    In reaction to strong earnings/guidance: PRMW +31.7%, QCOM +8.2%, HIMX +6.6%, BLMN +6%, DF +5.7% (light volume), LOCK +5.4%, DCO +4.2% (light volume), ITMN +3.6%, SI +3.1%, IL +2.9%, (light volume), MWW +2.5%, ATVI +2.4%, KGC +2.2%, CTL +1.6%, SLXP +0.7%, .

    M&A related: DUSA +38.4% (to be acquired by Sun Pharma for $8.00 per share in cash in a tender offer), WLL +9.4% (STO takeover speculation), IOSP +8.9% (TPC Group agrees on increased consideration in transaction with First Reserve Corp. and SK Capital Partners; TPC Group stockholders to receive $45.00 per share in cash).

    Select financial related names showing strength:
    JPM +2.3% (discloses Fed approval of firm's resubmitted capital plan -co can resume buybacks), BAC +2.3%, C +1.8%, MS +1.6%, GS +1%.

    Other news: SD +8.3% (TPG-Axon Sends Letter to SandRidge Energys Board of Directors; Calls For Board Of Directors Realignment, CEO Resignation And Potential Sale of the Co), LORL +5.4% (Loral announces distribution of $29 per share), TTM +5.3% (still checking), PERI +5.1% (Perion Network acquires SweetIM in accretive acquisition), XNPT +4.6% (Xenoport and GlaxoSmithKline mutually agree to terminate their collaboration on Horizant; Xenoport reacquires rights to Horizant in the U.S.).
  • Gapping down:
    In reaction to disappointing earnings/guidance: MITK -33.5%, BCRX -30.6%, (also reports outcome from the Peramivir Phase 3 interim analysis), PANL -26.2%, GMXR -18.8%, (thinly traded), NVTL -18.1%, (thinly traded), MNST -10.6%, SGEN -10.1%, (also downgraded to Sell at Cantor Fitzgerald; tgt lowered to $20), CNQR -8.4%, CPE -8%, RP -7.6%, (light volume), FSYS -7.6%, PAAS -6.6%, AU -5.6%, CNQR -5.2%, WIN -4.5%, GHDX -4.3%, TS -2.8%, PRU -2.5%, OSUR -1.8%, WFM -1.5%, K -0.8%, KSS -0.8%, MCD -0.6%.

    Other news: PSTI -10.8% (still checking), MTZ -4.1% (announces limited sale of 3.3 mln shares of co's stock by founding family ), GNC -2% (announces underwritten offering of 11,732,479 shares of its Class A common stock to be sold by Ares Corporate Opportunities Fund II and Ontario Teachers' Pension Plan Board), HMC -2% (still checking), LGCY -1.9% (Legacy Reserves announces public offering of 8.7 mln units representing Limited Partner interests), TPX -1.1% (Tempur-Pedic provides update on Sealy Transaction; confirmed that it has refiled its HSR notification), HBC -1% (still checking), AWI -0.8% (announces pricing of secondary public offering of common shares at $51 per share).
  • Reports have $WPRT w/ Q3 loss of 46c/share, revs of 76.1M. Street at loss of 38c/share, revs of $83M.
  • Ok, tulemused õhtul, aga hoiatas ju juba ära, miks peaks turu ajal halti lükkama.
  • KAYAK beats by $0.07, beats on revs; to be acquired by Priceline (PCLN) for $40/share (31.04 -0.50)

    Reports Q3 (Sep) earnings of $0.26 per share, $0.07 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.19; revenues rose 28.4% year/year to $78.6 mln vs the $77.36 mln consensus. The board of directors of both companies approved the transaction, which is subject to KAYAK shareholder approval, customary closing conditions and regulatory approval. Until the transaction is closed, both companies will continue to operate independently.


    KYAK võetakse PCLN-i poolt üle $ 40 aktsia eest.
  • GRPN..tunduks nagu siit BUY
    Kui on veri tänavatel siis?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon