Valuutaturud 8. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 8. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädala esimeses pooles alanud riskivaluutade tugevnemine sai eile kiire lõpu, kui kõik peamised valuutad -- AUD, EUR, GBP, NZD, CAD ja CHF -- sattusid USA dollari vastu väga tugeva müügisurve alla. Ka kõik aktsiaindeksid lõpetasid nii Euroopas kui ka USAs korralikus miinuses nüüd kus USA presidendivalimised on möödas ja tähelepanu suundub tagasi reaalsetele probleemidele. USAs on ennekõike fookuses "fiskaalkuristiku" teema. DJIA ja S&P500 lõpetasid mõlemad eile madalaimatel tasemetel alates augusti algusest.

    Euroopas lisas omakorda negatiivset meeleolu Euroopa komisjoni eile avaldatud raport, mille kohaselt näitab eurotsooni majandus järgmisel aastal parimal juhul minimaalset kasvu, kustutades seega paljude lootused, et olukord on vähemalt lühiperspektiivis paranenud. Euro müüdi eile uutesse kahe kuu põhjadesse $1,2735 tasemeni ja hetkel kaubeldakse avanemistaseme suhtes kerges miinuses $1,2765 juures.

    Austraalia dollar tegi eile enne kiiret taandumist uued seitsme nädala tipud $1,0475 juures ja müüdi täna varahommikuks tagasi allapoole $1,04 taset, kuid on Aasia sessioonil vaikselt tuge saanud, tingituna osaliselt öösel avaldatud Austraalia töötururaportist, mille kohaselt lisandus oktoobris oodatud 500 asemel koguni 10 700 uut töökohta ja töötusmäär jäi püsima 5,4% peale, kuigi oodati tõusu 10 baaspunkti võrra. Positiivne on see, et kogu kasv tuli täistööajaga töökohtade loomise arvelt, samas kui osalise tööajaga töökohti vähenes 8000 võrra. AUDUSD kaupleb hetkel avanemistaseme $1,0410 juures.

    Tänane tähelepanu langeb Euroopa sessioonil keskpankade tegevusele. Nimelt teevad oma intressimäära otsused nii Euroopa Keskpank kui ka Inglismaa keskpank. ECB jätkab suurima tõenäosusega praegusel kursil ja ei paku ühtegi lisastiimulmeedet eurotsooni majanduse turgutamiseks. Intressimäärad jäetakse ilmselt praegusele tasemele 0,75% juurde. Euroopa komisjoni prognooside kohaselt jääb eurotsooni selle aasta kasv -0,4% peale ja järgmisel aastal oodatakse kõigest +0,1% kasvu. Hetkel on ametlikus majanduslanguses viis eurotsooni riiki: Itaalia, Hispaania, Portugal, Kreeka ja Küpros.

    Inglismaa keskpank jätab oma intressimäärad tõenäoliselt samuti muutmata 0,5% peale, kuid väike tõenäosus on, et keskpank laiendab oma stiimulprogrammi mahtu kuni 50 mld naelsterlingi võrra 425 mld GBP peale, kuigi enamik Bloombergi poolt küsitletud analüütikud prognoosivad, et maht jäetakse muutmata. GBPUSD kaupleb hetkel uuesti allpool $1,60 taset, olles eilse ajutise positiivsuse taustal tõusnud $1,6040 tasemeni.

    Makronäitajatest avaldati täna hommikul Šveitsi töötusmäär, mis tõusis vastavalt ootustele 0,1-protsendipunkti võrra 2,9% peale. Saksamaa kaubandusbilanss tõusis septembris 16,9 miljardi EUR peale vs oodatud 15,5 mld EUR. Ekspordimaht kahanes seejuures 2,5% vs oodatud -1,5% (M/M) (ja eelmisel kuul +2,3%). Impordimaht kahanes aga 1,6% vs oodatud -0,4%.

    USA sessioonil avaldatakse Kanada alustatud koduehituste andmed, septembrikuu kaubandusbilanss ja uute kodude hinnaindeks. USAst tulevad iganädalased töötuabiraha taotlejate näidud ja samuti septembrikuu kaubandusbilanss.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon