Börsipäev 9. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turgudel on viimastel päevadel toimunud selge meeleolu muutus, kui pullid tunnevad ennast nüüd märksa ebakindlamalt vaatamata FEDi rahatrükile, millel pole enam seda maagilist jõudu matta enda alla ettevõtete majandustulemuste, USA ähvardava eelarvelise kuristiku ja Euroopa võlakriisi negatiivset mõju. S&P 500 indeks lõpetas päeva -1,2% madalamal täpselt 200 päeva libiseva keskmise peal, Stoxx 600 indeks aga sulgus -0,17% all. Kui USA turg on pikka aega outperforminud, siis viimase nädala jooksul on Ühendriikide enda probleemid suuremat tähelepanu saamas ning see on jätab jälje ka tootlustele. Näiteks viimase nädala jooksul on S&P 500 indeks all -2,6% vs Stoxx 600 -1,5%.

    S&P 500 indeks ja selle 200 päeva libisev keskmine


    Nii Inglise kui Euroopa Keskpank midagi üllatavat turgude jaoks ei pakkunud, jättes mõlemad baasintressi samale tasemele. Draghi nentis sarnaselt seisukohale päev varem peetud kõnes, et eurotsooni majandus ei näita hetkel taastumise märke ning et järgmisel kuul avaldatavaid EKP prognoose võidakse allapoole tuua, kuid hetkel jäädi pigem äraootavale seisukohale enne kui intresse langetatakse või uusi erakorralisi meetmeid hakatakse tutvustama.

    Enne järgmisel esmaspäeval toimuvat eurotsooni rahandusministrite kohtumist on üsna tavapärane eeldada, et levib igasuguseid arvamusi, mida seal võidakse arutada või mida mitte. Kreeka loodab, et nende järgmine laenueraldis kiidetaks heaks enne tuleva nädala lõpus aeguvat 5mld EUR suurust võlakohustust, kuid Bloombergi kohaselt pole troika oma raportiga veel päris valmis jõudnud ning seetõttu võib otsuse tegemine lükkuda hoopis kuu lõppu.

    USAs kukkus möödunud nädala esmased töötu abiraha taotluste arv kaheksa tuhande võrra 355K peale, olles ilmselt mõjutatud idarannikul möllanud orkaanist (oodati 370K). Septembrikuu kaubandusbilanss aga kujunes prognoositust paremaks, kui allapoole revideeritud augustikuu -43,8 miljardi dollari suurune defitsiit vähenes -41,5 miljardi dollarini tänu ekspordi 3,1% kasvule, mis ületas impordi 1,5% tõusu.

    Eile sai ekslikult öeldud, et Hiina tööstustoodangu ja jaemüügi muutus avaldatakse nädalavahetusel, kui see tegelikult raporteeriti täna hommikul ning numbrid kujunesid pisut paremaks kui oodati. Oktoobrikuu tööstustoodang kasvas mullusega võrreldes 9,6% vs prognoositud 9,4% ning 9,2% septembris. Jaemüügi kasv kiirenes 14,2% pealt 14,5% peale (oodati 14,4%). Oktoobri inflatsioon aeglustus 1,9% pealt 1,7%le (oodati samaks jäämist), mis parandab keskpanga positsiooni rahapoliitika edasisel lõdvendamisel.

    Tänasest makrokalendrist vaatavad vastu Prantsusmaa ja Itaalia septembri tööstustoodangu muutused, USA Michigani tarbijasentimendi indeks ja hulgimüügi varude muutus.

    09.45 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (september)
    11.00 Itaalia tööstustoodangu muutus (september)
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbijasentimenti indeks (november)
    17.00 USA hulgimüügi varude muutus (september)

    USA indeksite futuurid on kauplemas 0,45% kõrgemal, Euroopa on avanemas +0,3% rohelises.
  • Prantsusmaa tööstustoodang näitas septembris -2,5% langust, kui analüütikud ootasid vaid -0,1% muutust (augustis oli YoY tempo -0,9%). Jooniselt on näha, et oktoobrikuu PMI indeks (oranž) ei anna põhjust väga palju paremaks pildiks ka okt tööstustoodangus.

  • Paul Krugman on oma NYTimesi artiklis huvitaval seisukohal, et president ei peakski üritama vabariiklaste nõudmistele alluda ning laskma kõikidel maksusoodustustel ja kulude kärbetel automaatselt realiseeruda. Midagi kohutavat ei juhtu majandusega ka siis, kui kokkuleppele jõutakse mõni kuu pärast aastavahetust, ent õõnestada võib see just vabariiklaste poolehoidjate ja toetajate ridasid, kuna jääb mulje, et nende tõttu kanntab kogu majandus. Link

    See on üks võimalik lähenemine aga ma kardaks, et sellise poliitilise jonnimise lubamine ja majanduse pantvangina hoidmine jätab välisriikide silmis USAst veel halvema mulje ja kindlasti ei rõõmusta selle üle turud.
  • Erko Rebane
    Paul Krugman on oma NYTimesi artiklis huvitaval seisukohal, et president ei peakski üritama vabariiklaste nõudmistele alluda ning laskma kõikidel maksusoodustustel ja kulude kärbetel automaatselt realiseeruda. Midagi kohutavat ei juhtu majandusega ka siis, kui kokkuleppele jõutakse mõni kuu pärast aastavahetust, ent õõnestada võib see just vabariiklaste poolehoidjate ja toetajate ridasid, kuna jääb mulje, et nende tõttu kanntab kogu majandus. Link

    See on üks võimalik lähenemine aga ma kardaks, et sellise poliitilise jonnimise lubamine ja majanduse pantvangina hoidmine jätab välisriikide silmis USAst veel halvema mulje ja kindlasti ei rõõmusta selle üle turud.


    Minu arvates oleks see lihtsalt hea võimalus investoritele. Võib nõrgemat sorti mürki võtta, et mingi kokkulepe saavutatakse ju niikuinii ning need, kes suudavad sellel emotsionaalsel lehmakauplemise perioodil külma närvi säilitada, on kindlad võidumehed.
  • Itaalia tööstustoodang septembris -4,8% YoY vs oodatud -4,7% ja -5,2% augustis
  • Ega nendel green shootidel ka Kreekas väga pikka pidu polnud

    Greece September Industrial Output YoY -7,3% vs +2,7% in August
  • Citi makroindikaatorite üllatusindeksi baasil on näha, kuidas majandus Euroopas on hakanud pettumust valmistama võrreldes ootustega, samas USAs jätkub veel positiivne trend.
  • RSI idikaatori kohaselt on S&P 500 indeks lähenemas ülemüüdud tasemele (alla 30 punkti)


    Ja kui vaadata sama indikaatorit Apple'i kohta, siis pole aktsia nõnda ülemüüdud olnud alates Lehmanist
  • Turgudel on ringlemas jutud, et vältimaks järgmisel reedel maksejõuetuse väljakuulutamist, võib Kreeka aeguva maksukohustuse lühiajaliste võlakirjade abil üle rullida. EUR/USD (-0,24% @ 1,2713 USD) on veidi pihta saanud ning USA futuurid indikeerivad järjekordset punast päeva (-0,2%).
  • Vabandan ette, et see pilt on suurem kui foorumi formaat näeb ette, aga Kreeka viimase kasinusmeetmete vastu toimunud protesti kõige muljet avaldavaim pilt on see.

  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: ZIP +24.2%, NAVB +8.8%, LGF +8.2%, MDRX +7.7%, IGT +7.2%, AMRN +7.2%, (also provides Vascepa update), ENR +6.5%, MCP +4.8%, CALL +3.7%, SD +2.6%, LIWA +2.1%, (light volume), NVDA +1.5%, PSEC +1.1%, AGO +0.7%, (light volume), DLB +0.1%.

    M&A related: KYAK +25.6% (KAYAK to be acquired by Priceline for $40/share), BBY +0.5% (Reuters discusses that Schulze's BBY bid may be below $8 bln, according to reports), .

    Other news: AGEN +17.6% (announces efficacy shown with GlaxoSmithKline's Phase 3 malaria vaccine candidate, which contains Agenus' Qs-21 Stimulon ADJUVANT), OWW +10.8% (following KYAK/PCLN news), PSTI +5.3% (comments on article published on Bloomberg; submitted a direct request to Bloomberg to publish a correction), CLSN +4.1% (Announces Phase III HEAT Study of ThermoDox in Primary Liver Cancer reaches tgt number of events for unblinding; expects to report top line data in January 2013), ASML +1.4% (still checking), ABT +1.3% (announces consideration for debt tender offers), NFLX +0.6% (Icahn on CNBC says the thought of going hostile on NFLX has crossed his mind, but he doesn't think he'd get it... Says a synergistic buyer could pay a much bigger premium).

    Analyst comments
    : POZN +5.3% (ticking higher, POZEN upgraded to Strong Buy at Ascendiant Capital Markets)
  • Gapping down
    In reaction to disappointing earnings/guidance: GRPN -15.8% (also downgraded at Morgan Stanley, downgraded to Mkt Perform at Barrington Research), MTG -11.3% (ticking lower), JCP -8.7%, SPRD -8.6% (also downgraded to Hold from Buy at Canaccord Genuity), STRA -8.3%, WPRT -6.6%, HTWR -5.9% (light volume), PEGA -5.7%, IO -5.6% (light volume), INN -5.5% (light volume), RNDY -5.3%, STEM -3.6%, JWN -3.2%, DIS -2.7%, HALO -2.5%, (light volume), INWK -1.8%.

    M&A news: PCLN -2.7% (KAYAK to be acquired by Priceline for $40/share) .

    Financial related names showing weakness: DB -3.5%, ING -2.2%, SAN -2.1%, BCS -1.8%, HBC -1.1%, UBS -0.7%.

    Select metals/mining stocks trading lower: GOLD -3%, VGZ -2.4%, GFI -1.4%, RIO -1%, SLV -0.7%, BHP -0.6%, .

    Other news: GDOT -11.6% (light volume, following intraday spike on insider buy), ARRY -10.3% (announces proposed public offering of common stock; size not disclosed), PGRX -9.7% (prices 15 mln shares of its common stock to the public at $1.75 per share), ANTH -9.5% (entered into an At Market Issuance Sales Agreement), PVR -5.8% (announces public offering of 6,500,000 common units), EXPE -3.3% and TRIP -2% (following KYAK/PCLN news), MRC -3% (upsized 20 mln share public offering of common stock by selling stockholder at $22.00 per share), TUMI -1.9% (announces pricing of secondary offering of common stock), PSLV -1.6% (announces follow-on offering of trust units), NVO -0.8% (insulin degludec and insulin degludec/insulin aspart receive positive vote for approval from FDA Advisory Committee), .

    Analyst comments: CSCO -1.1% (downgraded to Neutral at JP Morgan), CTXS -0.3% (downgraded to Equal Weight from Overweight at Barclays)
  • Molycorp discloses SEC investigation in 10-Q (8.04 -0.64)

    In August 2012, the staff of the SEC notified the Company that a formal order of investigation had been issued regarding, among other things, the accuracy of the Company's public disclosures. The Company is cooperating with the staff of the SEC in connection with the investigation. The Company cannot predict the length, scope or results of the investigation or the impact, if any, of the investigation on the Company's results of operations.


    SEC on MCP uurimise alla võtnud ja aktsia kauples 8% miinuspoolel, hetkel aktsiaga kauplemine peatatud.
  • http://www.youtube.com/watch?v=a7UFm6ErMPU

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon