Balti börsid 9. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 9. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti aktsiaturud eile globaalse langusega väga kaasa ei läinud. OMXT indeks jäi praktiliselt samale tasemele võrreldes eelmise päevaga, kuid OMXBaltic indeks langes 0,5% tänu Leedu börsi nõrkusele. Tehingute käive oli küllaltki tagasihoidlik 778 tuhat eurot.
    Kui indeksid väga palju ei liikunud, siis üksikaktsiate tasandil leidus langejaid küllaga: Grindeks -5,9%, Ukio -3,5% Apranga -1,9%. Suurimad tõusjad olid Nordecon (+3,5%) ja LSC Group (+3,5%).

    Eile õhtul teatas Ekspress Grupp trükiteenuste üksuse Printalli jagunemisest, mille läbi tõstetakse Printallist välja suur rahapositioon põhimõtteliselt. 2011.a. lõpu seisuga hoidis Printall kontsernikontol 14,4m eurot raha ning praeguseks on sa tõenäoliselt märgatavalt kõrgem.

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=529187&messageId=650927
  • Eile õhtul teatasid kvartalitulemused mõlemad börsil noteeritud Eesti ehitusettevõtted. Trend tulemustes oli mõlemal sarnane: tulude kasv aeglustub, lepinguteportfell on vähenemas, kuid hetke ehituslepingute kasumlikkus on meie ootustest parem olnud.

    Nordeconi müügitulu kasvas aastaga 10,9% 54,1 miljoni euroni (LHV: 52,5 miljonit eurot). Samas lepinguteportfelli maht kahanes 20 miljoni euro võrra 146 miljoni euroni, mis on eelmise aasta tasemest 6% madalam.
    Peamine positiivne üllatus oli brutomarginaali jõudmine 7,1%-ni (LHV: 6,5%) ning kuna püsikulud on jätkuvad madalad, siis suutis Nordecon ka suure kasumitõusu saavutada. Kolmanda kvartali kasum oli 2,4 miljonit eurot (LHV: 1,9 miljonit eurot), mis on märgatav edasiminek võrreldes eelmise aasta kahjumiga.
    Kvartalitulemused iseloomustavad hästi ka meie investeerimisteesi, kuna ettevõtte kasumlikkus on vaikselt jõudmas ajaloolise keskmise lähistele. Siiski oleme muutunud ettevaatlikumaks lähituleviku osas, kuna lepingute portfelli kasv on pidurdunud ning küsimärk on ka järgmise aasta ehitusmahtude kohal. Sarnase tulevikunägemuse annab aruandes ka Nordecon.
    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=529099&messageId=650820

    Merko müügitulu langes aastaga 9,6% 70,8 miljoni euroni (LHV: 78,1 miljonit eurot), kuid eelmise aasta käive sisaldas ca 11 miljonit eurot Leedu kinnisvaraprojekti müüki, mistõttu jooksva tegevuse tulud kasvasid veidi. Meie ootustega võrreldes jäi just kinnisvara müügi tulud väiksemateks.
    Samuti vähenes ka Merko lepinguteportfell kvartaliga 33 miljoni euro võrra 200 miljoni euroni ning oli seega 2,6% kõrgem eelmise aasta tasemest. Siiski portfelli langus oli oodatud.
    Brutomarginaal kerkis kolmandas kvartalis 7,9%-ni (LHV: 6,5%), kuid samas olid üldhalduskulud oodatust märgatavalt kõrgemad. Merko 2,6 miljoni eurone ärikasum vastas täpselt oodatule, kuid puhaskasumi real lõi Merko ootusi 0,2 miljoni euro võrra – tegelik kasum 2,6 miljonit eurot vs oodatud 2,4 miljonit eurot. Seega kasumiprognoosi ületamine tuli finantstulude ja maksude arvelt.
    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=529141&messageId=650874

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon