Valuutaturud 12. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 12. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna avaldati Hiina kaubandusbilanss, mille kohaselt oktoobri ülejääk kasvas 32 mld dollarini eelmise kuu 27,7 mld USD pealt. Ekspordimaht kasvas aastaga 11,6%, olles septembris kasvanud 9,9%, samas kui impordikasv jäi püsima 2,4% peale (Y/Y).

    Positiivse Hiina makrole oli vastukaaluks Jaapani kolmanda kvartali SKT esialgsed andmed, mis näitasid eelmise kvartaliga võrreldes 0,9% langust ja samas revideeriti eelmise kvartali kasv allapoole +0,1% peale. Annualiseeritult kahanes Jaapani majandus 3,5% (vs eelmise kvartali alla korrigeeritud +0,3%). Nende andmetega on Jaapani majandus kahanenud viimasest kaheksast kvartalist koguni viiel korral, kuigi ametlikult veel tagasi majanduslanguses ei olda. Siiani on riigi majanduskasv püsinud peamiselt valitsuse kulutuste najal, kuid see pole jätkusuutlik, võttes arvesse avaliku sektori võlataset. Tänane makro lisab omakorda survet Jaapani keskpangale stiimulprogrammide järjekordseks laiendamiseks. USDJPY langes reedel enam kui kolme nädala madalaima taseme 79,05 juurde ja hetkel kaubeldakse avanemistaseme 79,50 juures.

    Euroopas hoiab pinget üleval Kreeka, mille parlament kiitis küll 2013. aasta eelarve heaks, mis on eelduseks järgmise laenuraha saamiseks, kuid on äärmiselt kaheldav, kas tänasel ELi rahandusministrite kohtumisel otsustatakse laenuraha ka reaalselt eraldada. Ühtlasi on järgmise aasta eelarve puhul prognoositavaks defitsiidiks 5,2% SKTst. Eelmisel nädala vähemalt öeldi, et enne otsuse tegemist oodatakse ära Troika lõplik raport. Euro on hetkel kauplemas kerges miinuses, enam kui kahe kuu põhjades $1,27 taseme juures. Peale tänase rahandusministrite kohtumise ühtegi muud euroala puudutavat kalendripõhist sündmust tulemas ei ole.

    Enne Euroopa turgude avanemist on Austraalia dollar ja Uus-Meremaa dollar kauplemas kumbki 0,27% kõrgemal, vastavalt $1,0413 ja $0,8160 juures. AUDUSD sai tuge öösel avaldatud Austraalia statistikast, mille kohaselt suurenes kodulaenude maht septembris 0,9% (M/M), olles augustis kasvanud üles korrigeeritult 2,9%. Olulisema näitajana kasvas investeerimislaenude maht 8,6% 7,3 mld AUD peale.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon