Balti börsid 14. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 14. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile oli vaikne languspäev Balti börsidel - kõik Baltikumi börsiindeksid lõpetasid kerges miinuses. OMXT oli 0,07% madalamal; Riia indeks langes kõige rohkem, leides end 0,24% punases. Tehingute maht oli jällegi tagasihoidlik, jäädes alla poole miljoni euro. Enim vahetati Olympicut (0%), Silvanot (-0,94%) ja Tallinkit (+0,43%). Suurimatest liikujatest tuli see nädal tulemused avaldav Skano 3,8% madalamale ning samuti jätkas langemist Ukio Bankas (eile -0,83%; novembri algusest ligi -22%).
  • Täna hommikul avaldas kolmanda kvartali tulemused Premia Foods, mis jäi kasumiprognoosile alla tänu bioloogiliste varade allahindlusele.
    Müügitulu kahanes aastaga 1,9% 23,6 miljoni euroni, kuid see oli varasemast juba teada.
    Positiivse poole pealt paranes brutomarginaal aastaga 1,8 protsendipunkti 30,2%-ni (LHV: 30,3%) ning paranemise taga oli eelkõige jäätiseüksus ning just müük Venemaal.
    Müügi ja turunduskulud olid oodatust ca 0,3 miljoni euro võrra suuremad ning samas ei näidanud Premia ka kolmandas kvartalis sesoonset kasumit bioloogiliste varade ümberhindluses (1,1m eurot kasumit eelmine aasta vs 0,1m eurot kahjumit see aasta).
    Madalamad finantskulud ja positiivne tulumaksu rida siiski toetasid kasumit ning periood puhaskasum kahanes 30,4% 1,1 miljoni euroni (LHV: 2,0 miljonit eurot).

    Kasumi kahanemises nii eelmise aastaga kui ka võrreldes meie prognoosidega on süüdi peamiselt bioloogiliste varade ümberhindlus. Rahule võib jääda kindlasti paranenud jäätise üksuse kasumlikkusega, samas kui kalamüügi üksuse kasumlikkus on jällegist kannatamas.

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=529812&messageId=651746

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon