Valuutaturud 14. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 14. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro on hetkel vaikselt taastumas eile tehtud uutest enam kui kahe kuu põhjadest $1,2660 tasemelt ja hetkel kaubeldakse avanemistaseme suhtes 0,12% kõrgemal $1,2720 juures. Eurole on tuge pakkunud Saksamaa ajalehe Bild Zeitungi artikkel, kus tsiteeriti anonüümset valitsusametnikku, kelle kohaselt saaks Kreeka sel aastal vastavalt Saksamaa ettepanekule ühe korraga üle 44 mld euro abiraha. Hiljem kinnitas rahandusminister Schaeuble, et selline idee on olnud kaalumisel.

    Eile aga avaldas eurole negatiivset mõju ZEW indeksid, mis näitasid majandussentimendi üpriski suurt langust nii Saksamaal kui ka terves eurotsoonis tervikuna. Täna avaldatakse kell 12 eurotsooni septembrikuu tööstustoodangu näit, mis peaks ootuste kohaselt langema aastasel baasil 2,2%, olles eelmisel kuul langenud 2,9%.

    Inglismaa keskpanga juht Mervyn King esitleb täna BoE inflatsiooniraprti. Analüütikud ootavad, et keskpanga inflatsiooniprognoos jääb 2014. aasta lõpuks 1,8% peale ehk allapoole keskpanga sihtmärktaset 2%, kuigi eile avaldatud oktoobrikuu inflatsioonimäär tõusis vastu ootusi poole protsendipunkti võrra 2,7% peale. See võib ühtlasi sundida keskpanka tõstma oma inflatsiooniprognoose keskpikas perspektiivis ja ühtlasi muuta stiimulmeetmete lisamise keeruliseks. Pikemalt saab selle teema kohta lugeda siit. GBPUSD langes eile kümne nädala põhjadesse $1,5850 tasemeni, mis kattus ühtlasi ka juuni algusest püsinud tõusva trendijoonega. Valuutapaar kaupleb praegu avanemistaseme $1,5875 juures. Lisaks inflatsiooniraportile tuleb UKst täna ka oktoobrikuu töötururaport.

    USA sessioonil avaldatakse oktoobrikuu jaemüügi näidud, tootjahinnaindeksid ja laovarude andmed ning Föderaalreserv avaldab oma viimase kohtumise protokollid. USA dollar kaupleb enne Euroopa turgude avanemist kerges miinuses kõikide peamiste valuutade suhtes, v.a Jaapani jeeni vastu, mis on USD suhtes kauplemas hetkel 0,6% madalamal 79,85 tasemel. Jeenile avaldab tugevat müügisurvet uudis, mille kohaselt aetakse parlament laiali ja uued valimised peaksid aset leidma 16. novembril.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon