Valuutaturud 20. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 20. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nädal algas turgudel äärmiselt positiivsel toonil, kui kõik aktsiaindeksid nii Euroopas kui ka USAs tegid eile ülitugeva ralli -- SP500 2% tõus eile oli suurim alates septembri algusest ja Euroopa indeksid rallisid kuni 2,9%. Ka kõik riskivaluutad said eile korralikult tuge, kui Austraalia dollar tõusis $1,0425 tasemeni ja euro tugevnes ligi kahe nädala tippudesse $1,2820 tasemeni. Ühelt poolt lisas turgudele positiivsust USAst tulnud uudis, et president ja kongress on vähemalt alustanud arutelu, kuidas "fiskaalkuristiku" probleemi lahendada. Teisest küljest mõjus turgudele positiivselt lootus, et Kreekale eraldatakse 5. detsembriks abiraha järgmine osamakse kogusummas 44 mld EUR.

    Täna teatas Moody's, et nad langetasid Euroopa suuruselt teise majanduse Prantsusmaa reitingu ühe pügala võrra Aa1 peale, jättes ühtlasi väljavaate "negatiivse" peale. Moody's tõi reitingu langetamise põhjusena välja riigi ebakindla fiskaalolukorra ja majanduskeskkonna tingimuste halvenemise. S&P langetas Prantsusmaa reitingu juba jaanuaris. Prantsusmaa 10-aastase võlakirja tulusus on samas langenud pärast sotsialistist presidendi Hollande'i ametisse valimist, tehes rekordmadala taseme augustis 2% juures; hetkel kaupleb tulusus 2,07% peal.

    Peamine tähelepanu langeb täna samas eurotsooni rahandusministrite kohtumisele, kus on arutluse all Kreekale abiraha eraldamine, kuid lõplikku otsust täna oodata ei ole. Kriitiliseks kuupäevaks on hetkeseisuga 14. detsember, mil Kreekal on järjekordne suurema võlakohustuse täitmise tähtaeg. Euro kaupleb hetkel kerges miinuses $1,2795 juures.

    Tänasel Aasia sessioonil leidis aset Jaapani keskpanga kohtumine, kus otsustati jätta intressimäärad ja stiimulprogrammi maht muutmata, vastavalt 0,1% ja 91 triljoni jeeni peale. Keskpank lisas samas, et stiimulprogrammi mahtu plaanitakse stabiilselt suurendada ja üpriski suure tõenäosusega tehakse seda juba eesolevatel kuudel. Majanduskasvu prognooside suhtes oli keskpank lähiperspektiivis pigem pessimistlik. Jeen on oma seitsme kuu põhjades täna vaikselt taastumas, kaubeldes USA dollari suhtes 0,25% kõrgemal 81,20 juures.

    Lisaks avaldas täna Austraalia keskpank oma eelmise kohtumise protokollid, millest selgus, et keskpank ei ole veel intressimäärade langetamisega lõpuni jõudnud ja analüütikud usuvad, et sellekohane otsus võib tulla veel selle aasta sees. AUDUSD kaupleb hetkel avanemistaseme $1,04 juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon