Valuutaturud 21. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 21. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ootuspäraselt ei saatnud eilset eurotsooni rahandusministrite kohtumist Kreeka küsimuses edu ja otsuse tegemine lükati edasi vähemalt 26. novembrini. Eilsel kohtumisel oli peamiseks probleemiks vastuseis IMFiga, kellega ei jõutud üksmeelele, kuidas saada Kreeka (tagasi) fiskaalselt jätkusuutlikule teele. Väidetavalt ei ole IMF nõus plaaniga anda Kreekale ajapikendusena kaks aastat, et tuua oma eelarvedefitsiit 2022. aastaks kokkulepitud tasemeni. Euro on uudiste peale sattunud täna tugevama surve alla ja kaupleb hetkel üle poole protsendi madalalal $1,2745 juures.

    Eile pidas NY majandusklubi ees kõne Föderaalreservi juht Ben Bernanke, kes tõi välja, et keskpangal puuduvad meetmed "fiskaalkuristiku" potentsiaalsete negatiivsete mõjude neutraliseerimiseks. Bernanke hoiatas, et kui kongress ja president ei suuda lahendust leida, võib riigi fiskaalolukord kujutada tõsist ohtu majanduse taastumisele ja viia majanduse üldsegi tagasi langusse. Tööturuolukorra ja kinnisvara sektori väljavaadete suhtes jäi Fedi juht ettevaatlikuks. USA dollar on täna suurimaks tõusjaks, kaubeldes hetkel kõrgemal kõikide peamiste valuutade suhtes.

    Dollar on teinud täna uued seitsme kuu tipud Jaapani jeeni suhtes, kaubeldes hetkel 0,5% kõrgemal 82,10 juures. Aasia sessioonil avaldati Jaapani oktoobrikuu kaubandusbilansi andmed, mis näitasid viimase kolmekümne aasta halvimaid tulemusi. Kaubanduspuudujääk oli oktoobris 549 mld jeeni (v.a teenused), paranedes marginaalselt eelmise kuu allapoole redigeeritud 561,7 mld jeeni pealt. Eksport kahanes aastasel baasil 6,5% ja impordimahud vähenesid samal perioodil 1,6%.

    Täna tõmbab Kreeka ja USA teemadelt tähelepanu endale Suurbritannia, kus Inglismaa keskpank avaldab oma eelmise kohtumise protokollid. Viimati jättis keskpank nii intressimäärad kui ka stiimulprogrammi mahu muutmata, vastavalt 0,5% ja 375 mld naelsterlingi peale. Suurbritannia III kvartali 1% kasvunäit lisas küll algselt kõvasti optimismi, kuigi arvestatav osa kasvust oli seotud olümpiamängudega, mis lisas statistikale 0,2 protsendipunkti. Tänastest protokollidest ongi huvitav näha, kas ja kui optimistlik keskpank majanduskasvu väljavaadete suhtes on. GBPUSD taastus viimase nädala jooksul enam kui kahe kuu põhjadest, kuid on hetkel kauplemas kerges miinuses $1,59 taseme juures.

    Euroopast täna olulisi makronäitajaid tulemas ei ole, kuid USA sessioonil avaldatakse iganädalased töötuabiraha taotlejate andmed, Michigani ülikooli usaldusindeks, juhtivindeks ja esialgne Markit PMI indeks.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon