Valuutaturud 22. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 22. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui eilsel Aasia sessioonil olid kõik riskisentimendiga positiivselt korreleeruvad müügisurve all, siis juba Euroopa sessioonil toimus kannapööre ja kõik peamised valuutad taastusid võimsalt USA dollari suhtes. Euro lõpetas päeva kahe nädala tippude juures $1,2865 tasemel. Kuigi algselt sai euro müügisurvet, mis oli peamiselt tingitud eurotsooni rahandusministrite kohtumisest, kus lükati Kreekale järgmise abirpaketi osamakse väljastamise otsustamine edasi, siis päeva peale suurem mure taandus, sest kõikide eelduste kohaselt saab Kreeka oma laenuraha lõpuks ikkagi kätte. Järgmine rahandusministrite kohtumine leiab aset 26. novembril. Merkel kommenteeris eile, et eesoleval kohtumisel võidakse lahenduseni jõuda.

    Tänasel Aasia sessioonil on turusentimendile tuge pakkumas öösel avaldatud Hiina HSBC PMI tootmissektori indeks, mis tõusis eelmise kuu näiduga võrreldes 0,9 punkti võrra 50,4 peale ehk 13 kuu kõrgeimale tasemele. Makronäitajatest on täna veel tähelepanu all eurotsooni PMI tootmissektori indeksid, mis suures osas peaksid ootuste kohaselt jääma muutumatuks.

    Eilseks suurimaks langejaks oli Jaapani jeen, mis kukkus USA dollari suhtes 1% jagu, kukkudes ühtlasi uude enam kui seitsme kuu madalaima taseme 82,58 juurde. Jeeni viimase nädala nõrkus tuleneb peamiselt sellest, et peamine opositsioonierakond, kes kõikide eelduste kohaselt võidab erakorralised valimised, pooldab keskpanga agressiivsemat sekkumist läbi stiimulprogrammide mahu suurendamise. Lisaks mõjus negatiivselt ka sel nädalal avaldatud kaubandusbilansi andmed, mis näitasid oktoobris ekspordimahu jätkuvat langust.

    Inglismaa keskpanga eile avaldatud eelmise kohtumise protokollidest selgus, et keskpank polegi tuleviku väljavaadete suhtes nii negatiivne, kui paljud olid varasemalt eeldanud. Protokollide põhjal võib järeldada, et lühiperspektiivis keskpank lisastiimulmeetmeid ei rakenda, kuigi järgmise aasta alguses võidakse stiimulprogrammi mahtu suurendada küll. GBPUSD tõusis eile kahe nädala tippudesse $1,5970 tasemeni ja kaupleb hetkel avanemistaseme $1,5960 juures.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon