Valuutaturud 27. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 27. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänase päeva olulisim sündmus on kahtlemata seotud Kreekaga, mille puhul jõudsid eurotsooni rahandusministrid kokkuleppele, millega loodetakse Kreeka olukord lõpuks kontrolli alla saada. Kokkulepe hõlmab endas abilaenude intressimäärade langetamist, intressimaksete puhkust terveks kümnendiks ja 34,4 mld euro uue abiraha eraldamist. Siiani on võlakriisis vaevlev riik saanud kolme aasta jooksul 240 mld eurot abirahasid ja tehtud suurim võla mahakirjutamine, mis ei ole samas tulemusi andnud. Uueks eesmärgiks on seatud võlataseme vähenemine 40 mld euro võrra 124%-ni SKTs 2020. aastaks. Euro on kokkuleppe ootuses näidanud kahe viimase nädala jooksul tugevat taastumist, kallinedes dollari suhtes $1,2660 tasemelt 2,7% ja kaupleb hetkel $1,30 taseme juures.

    Euroopa sessioonil on täna fookuses Suurbritannia, kus avaldatakse III kvartali esialgsed SKT näidud. Ootuste kohaselt peaks riigi majandus kasvama aastasel baasil 1% ja eelmise kvartaliga võrreldes peaks kasv jääma nulli. Lisaks SKT tulemustele on avaldamisel ka era- ja riigikulutuste andmed ning ettevõtete investeerinngute näidud. GBPUSD kaupleb hetkel ligi kolme nädala tippudes $1,6050 juures.

    Ka Austraalia dollar on näitamas korralikku tugevust ja on täna jõudnud uutesse kahe kuu tippudesse $1,0490 tasemeni. Kreeka kokkulepe on ühtlasi toetamas kõiki riskivaluutasid: NZDUSD kaupleb 0,1% kõrgemal $0,8225 juures ja Kanada dollar kaupleb USD suhtes samuti 0,1% kõrgemal 0,9920 tasemel. USA dollar kaupleb hetkel kõrgemal ainult Jaapani jeeni suhtes 82,25 tasemel (avanemistaseme suhtes +0,25%).

    USA sessioonil on avaldamisel mitmed olulisemad makronäitajad: kell 15.30 ilmuvad oktoobrikuu kestvuskaupade mahud ning kell 17 avaldatakse novembrikuu tarbijausalduse indeks ja septembrikuu majahindade indeksid. Kõne peavad täna nii Fedi juht Ben Bernanke kui ka Fedi liige Lockhart.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • Suurbritannia majandus kasvas III kvartalis esialgsete andmete kohaselt vastavalt ootustele 1% (Q/Q), aastasel baasil oli kasv -0,1% vs oodatud 0%. GBPUSD erilist reaktsiooni ei näita ja kaupleb avanemistaseme $1,6035 taseme juures.

    Suurbritanniast ka veel see uudis, et senise Inglismaa keskpanga juhi Mervyn Kingi vahetab järgmise aasta juunis välja praegune Kanada keskpanga juht Mark Carney.
  • Kreeka diili mõju hakkab vaibuma. Euro on novembrikuu tippudest $1,30 tasemelt taandumas ja kaupleb hetkel 0,2% madalamal $1,2940 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon