Valuutaturud 28. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 28. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui enamik Euroopa aktsiaindeksid suutsid päeva lõpetada kerges plussis, siis USA indeksid sulgusid allpool ja ka Aasia indeksid on tänast kauplemist lõpetamas punases. Hetkeseisuga on ka kõik riskisentimendiga positiivselt korreleeruvad valuutad kauplemas USA dollari suhtes madalamal. Peamiseks turge mõjutavaks sündmuseks on täna olnud progressi puudumine USA eelarveläbirääkimiste ja ühtlasi "fiskaalkuristiku" vältimine.

    Eile varahommikul teatasid eurotsooni rahandusministid ja IMFi esindajad, et Kreeka võlataseme kontrolli alla saamise küsimuses on kokkulepe saavutatud, kuid nagu ka kõikidel eelnevatel kordadel viimase kolme aasta jooksul, kui võlakriisile on väidetavalt lahendus leitud, on turuosaliste jaoks veel mitmeid vastamata küsimusi. Kreekale otsustati küll eraldada detsembris järgmine laenuraha osamakse ja lõdvendati varasemaid tingimusi jne, kuid see on pigem järjekordne aja juurde võitmine ja teine, ilmselt veelgi olulisem küsimus on see, kas Hispaania suudab sarnast olukorda üldse vältida. Euro kaupleb hetkel igatahes 0,2% miinuspoolel $1,2915 tasemel, olles eile esialgse posiitivse meeleolu mõjul teinud uue novembrikuu tipu $1,3008 taseme juures.

    Üldine riskisentimendi nõrgenemine on valuutaturgudel täna enim tuge pakkunud Jaapani jeenile, mis kaupleb dollari suhtes 0,5% kõrgemal 81,75 taseme juures. Kui seni on jeenile avaldanud tugevat müügisurvet uue valitsuse potentsiaalne surve keskpangale, et viimane hakkaks veelgi agressiivsemalt majandust toetama, siis enne 16. detsembrit ei juhtu tõenõoliselt midagi märkimisväärset ja seni võib jeen saada riskisentimendi langusest veel ilusti tuge.

    Tänastest makronäitajatest on fookuses kell 15 avaldatav Saksamaa tarbijahinnaindeks ja kell 17 avaldatav USA uute kodude müüginäidud. Lisaks avaldab USA Föderaalreserv täna kell 21 oma "beeži raamatu" ehk keskpanga majandusolukorda iseloomustava kommentaari.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon