Börsipäev 29. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui üleeile astuti USA nö fiskaalkuristikule sammukese lähemale, siis eile jälle tundus, et vagun on ikkagi veel rööbaste peal pärast Esindajatekoja spiikri John Boehneri sõnavõttu, kes avaldas optimismi mõlema partei võimes jõuda kokkuleppele ja vältida tuleval aastal maksimaalset lööki majandusele. Eks turg jääb selliste kommentaaride suhtes väga tundlikuks ja volatiilseks kuni hetkeni, mil president on lõplikult kokkuleppele alla kirjutanud ning järgmise aasta maksutõusude ja kulukärbete osas pilt selge.

    Positiivselt mõjus USA turgudele ka WSJ artikkel, milles põhimõtteliselt FEDi kõneisiku staatusesse tõusnud ajakirjanik Jon Hilsenrath avaldas arvamust, et keskpank kavatseb 45mld USD per month operation twisti tõenäoliselt jätkata ka tuleval aastal. Päeva alguses peaaegu protsendises miinuses olnud USA turg jõudis pärast positiivsemaid sõnumeid päeva lõpuks 0,8% plussi. Sessioon oli suhteliselt negatiivne esialgu ka Euroopas, kuid Stoxx 600 indeks suutis lõpetada 0,1% plusspoolel. Üsna märkimisväärse languse tegid eile läbi Hispaania ja Itaalia võlakirjade yieldid.

    Makrokalender kujunes suhteliselt hõredaks. Hispaania keerulist majanduslikku olukorda arvestades ei tulnud ilmselt kellelegi üllatusena oktoobrikuu jaemüügi -9,7% langus, mis osutus küll pisut paremaks võrreldes septembri -11,0% YoY kukkumisega, ent analüütikud lootsid näha isegi veidi jõudsamat kosumist, prognoosides oktoobri languseks -9,4%.

    USA uute majade müük oli pettumustvalmistav, kui oktoobri hooajaliselt korrigeeritud ja annualiseeritud näitajaks kujunes 368K vs oodatud 388K ning lisaks revideeriti 20 tuhande võrra allapoole 369K peale ka septembri näitajat. Võrreldes aastatagusega on näitaja siiski 17% kõrgem ning kuna ajalooliselt on see tugevas korrelatsioonis olnud alustatud elamuehituste arvuga, mis on viimastel kuudel väga tugevalt kasvanud, siis peaks see viitama ka tugevamale uute majade müügile järgnevatel kuudel.

    USA annualiseeritud uute majade müük (oranž, tuhandetes) ja alustatud elamuehituste arv (valge, tuhandetes)


    FEDi Beige Booki kohaselt kasvas USA majandus oktoobris ja novembris mõõdukas tempos. Rohkem kui pooled FEDi 12st piirkonnast nägid tagasihoidlikku töökohtade loomist ning tarbijakulutuste paranemist, ent varasemast nõrgemas seisus kirjeldati töötleva tööstuse olukorda. Nõudlus kinnisvara ja autolaenude järele olevat kasvatanud tarbijate üldist laenuaktiivsust osades piirkondades, ent väikeettevõtete poolel jäi nõudlus nõrgemaks.

    Tulles tänase päeva juurde, siis Euroopa Komisjon avaldab eurotsooni ettevõtete ja tarbijate kindlustunde indeksid, Saksamaal raporteeritakse novembri tööturu statistika ja USAs kolmanda kvartali SKP revideeritud näit, mis analüütikute arvates tõstetakse 2,0% pealt 2,8% peale.

    ??.?? Hispaania ehituslubade arv (september)
    10.55 Saksamaa töötute arv (november)
    11.00 Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks (november)
    12.00 Eurotsooni kindlustunde indeksid (november)
    15.30 USA kolmanda kvartali SKP revideeritud näit
    15.30 USA esmaste töötu abiraha taotluste arv
    17.00 USA pooleliolnud majade müügitehingud (oktoober)
    18.00 USA Kansas City Fedi töötleva tööstuse küsitlus (november)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,3% kõrgemal, Euroopa on alustamas 0,4% plussis.

  • Die Welt kirjutab sellest, kui kalliks Kreeka täiendavat meetmed Saksa valitsuse jaoks kujunevad. Schäuble'i sõnul peab EKP loobuma Kreeka võlakirjade pealt teenitud 10 miljardi euro suuruse kasumist, millest Saksamaa osa moodustab 2,7 miljardit ning lisaks väheneb intresside pealt teenitud kasum 130 miljoni euro võrra. Ehk siis valitsuse jaoks otsene kulu eelarves 2013.a kokku 600 miljonit eurot ja 530 miljonit eurot 2014.a. Kui võtta aluseks info, et Saksamaa tuleva aasta planeeritud eelarvekulud ulatuvad 300 miljardi euroni, siis Kreeka meetmete osakaal on selles suhteliselt väike osa (0,2%). Schäuble tunnistas, et võib-olla tuleb tulevikus täiendavaid meetmeid rakendada.
  • Euroopa Komisjon avaldas eile plaani, kuidas järgnevatel aastatel tõhustada fiskaal- ja monetaarpoliitikat. Lühike kokkuvõte nendest punktidest:

    - in the first 6 to 18 months, already agreed governance reforms (the so-called six-pack and two-pack) would be implemented. A banking union would be established, with a single supervisory mechanism for banks agreed by the end of this year, followed by a single resolution scheme by the end of next year. The Multiyear Financial Framework ("EU budget") for 2014-2020 should be agreed.
    - within 18 months to 5 years, having agreed a banking union and the EU budget, a "fiscal capacity" for the Eurozone would be developed, allowing support for structural reforms in countries under stress, and including a "debt redemption fund", possibly eurobills, and EMU Treasury within the Commission, and joint tax and employment policy. This medium-term stage might require treaty change
    - beyond 5 years, the Commission foresees an "autonomous Eurozone budget", providing fiscal capacity to support member states in difficulties, and the issuance of common debt "enhancing monetary policy".


    Ning siia kõrvale üks asjakohane illustratsioon Exane Paribas vahendusel
  • Hispaania 10a yield on viimastel päevadel kivina kukkumas ja teeb sama ka täna -12,5 baaspunkti @ 5,2% jõudes madalaimale tasemele alates märtsist ja olles novembri keskpaigast all ca 70 baaspunkti
  • Saksamaa tööturul novembris oodatust positiivsem muutus

    GERMAN ECON: Unemployment Change (Nov) at 5K vs. 16k expected & 19K prior (rev.). Unemployment Rate at 6.9%% s.a. vs. 6.9% expected & prior.
  • Hispaanias kukkus väljastatud ehituslubade arv septembris -51,3% võrreldes eelmise aastaga, mis oli kiirem langustempo kui augusti -31,7%.
  • Itaalia järjekordseks näiteks, kus ettevõtted tunnevad ennast viimasel ajal paremini kui tarbijad

    ITALY ECON: Business Confidence (Nov) in at 88.5 versus 88.0 expected and 87.8 prior (rev. from 87.6).
  • Erko Rebane

    ... allowing support for structural reforms in countries under stress, and including a "debt redemption fund", possibly eurobills, and EMU Treasury within the Commission, and joint tax and employment policy ...

    Tunnistan, et sellist Euroopa Liitu ma ei oodanud ning tunnen ennast petetuna, kuna see (surev) Euroopa meelitas oma petliku rikkusega elujõulist ("vaest") Euroopat ühinema ja nüüd sõidetakse käruga sisse, pannakse käru ja lõpuks esitatakse arve. Laenulunastamine=patukahetsus? FFS!
  • Ei Moody's ega ka the Economist pole Prantsusmaa probleemidele tähelepanu tõmmates suutnud investoreid hirmutada, kui riigi 10a võlakirja yield on tegemas uusi ajaloolisi põhjasid 2% juures.

  • Goldman on ka RIMMi osas meelt muutnud, soovitus nüüd osta ja target 16 USD. Aktsia eelturul +6% @ 11,75 USD. Bloomberg näitab, et eelmine reiting anti juunis, neutraalse soovituse juures oli target 9 USDi.
  • RIMM - ug GS to Buy ja $16 tgt.

    Midagi pole teha, see siga on täna 12,5 õhtuks. Kuigi see on idiootsus.
    Aga poola torumeestele, kes varahommikul ostavad: aktsiad ei saa otsa, võib ka hiljem osta. Siis, kui kui börs avatakse näiteks :)
  • Selle BB10 teemaga juba teab kui mitu squeesi tehtud-kas tõesti jälle.
    GS callid vahest sellised ,et avaneb kõrgelt ja kogu päev müük.
  • ymeramees
    RIMM - ug GS to Buy ja $16 tgt.

    Midagi pole teha, see siga on täna 12,5 õhtuks. Kuigi see on idiootsus.
    Aga poola torumeestele, kes varahommikul ostavad: aktsiad ei saa otsa, võib ka hiljem osta. Siis, kui kui börs avatakse näiteks :)


    Atksiad... said...otsa. Toon uue ämbri oksendamiseks, seniks pakaa :)
  • Gapping up:
    In reaction to strong earnings/guidance: BLOX +23.7%, SMTC +8.1%, GES +6.9%, CWTR +3.7%, WDAY +3.4%, PLL +0.7%.

    M&A news: NCR +4% (NCR to acquire Retalix for a cash purchase price of $30.00 per Retalix share).

    Financial related names showing strength: RY +2.6%, BBVA +2.1%, DB +1.4%, MS +1.3%, BAC +1.1%, ING +0.6%, GS +0.6%, .

    Metals/mining stocks trading higher: GFI +5.5% (Unbundles GFIMSA to create a new South African Gold Mining company called Sibanye Gold), AU +3.8%, RIO +2.9% ( plans on cutting $7 bln in costs over the next two years, according to reports ), HMY +2.4%, FCX +1.7%, BHP +1.3% (Reuters discusses BHP's ongoing search for a new CEO), GDX +0.8%, SLV +0.6%, GLD +0.5%.

    A few Indian related ADRs ticking higher following strength overseas and Goldman upgrade: SIFY +5.2%, TTM +4.4%, REDF +3.7%, SLT +2.9%

    Other news: ASML +6.3% (still checking), HERO +5.4% (discloses it received a cash payment of $10 mln from Angola Drilling Company), AMRN +2.7% ( discloses that it will now make hiring decision on prospective sales representatives in the first half of December 2012; continues to anticipate the launch of Vascepa early in 1Q13), RIG +1.8% and E +1.2% (still checking), DIS +0.7% (Increases annual dividend by 25% to $0.75/sh), MSCI +0.7% (ticking higher, VA Partners disclosed 5.0% stake in 13D filing out last night), COST +0.4% (Barron's profiles positive view on Costco).

    Analyst comments: RIMM +11.7% (upgraded to Buy from Neutral at Goldman), FIO +2.7% (Hearing positive comments at Morgan Stanley), NKE +1.3% (Nike upgraded to Overweight from Neutral at HSBC)
  • Gapping down:
    In reaction to disappointing earnings/guidance/SSS: TIF -13.7%, LZB -13.4% (light volume), ARO -9.3%, FRO -5%, TGT -2.9%, M -2.9%, OMI -2.4%, GPS -2.3%, GMAN -1.8%, TIVO -0.5%.

    M&A news: SHS -2.7% (confirmed receipt of notice from Danfoss A/S regarding its intention to commence tender offer at $49 per share), RTLX -1.7% (NCR confirmed plans to acquire Retalix for a cash purchase price of $30.00 per Retalix share), .

    Other news: RNN -8.9% (nounces proposed public offering of common stock and warrants), GNRC -5.7% (still checking), PGNX -5.2% (announces proposed public offering of common stock), LPL -3.8% (still checking), TKR -2.6% (comments on 13D filing by CalSTRS and relational investors, downgraded to Hold at Jefferies), CAP -1.4% (prices public offering of 3.778,338 shares of its common stock at $19.85 per share), HUM -1.1% (receives antitrust clearnace to proceed with pending acquisition of Metropolitan Health Networks), AVB -0.8% (AvalonBay prices 14.5 mln shares of common stock at $130.00), AVB -0.8% (prices 14.5 mln shares of common stock at $130.00).

    Analyst comments: TASR -2.9% (downgraded to Neutral from Overweight at JPMorgan), ATVI -1.2% (downgraded to Neutral from Buy at Sterne Agee), CREE -1.1% (downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank)
  • Q3 GDP Deflator- Second Estimate +2.7% vs +2.8% Briefing.com consensus; Prelim +2.8%
    Q3 GDP- Second Estimate +2.7% vs +2.8% Briefing.com consensus; Prelim +2.0%
    Initial Claims 393K vs 395K Briefing.com consensus; Prior revised to 416K from 410K
    Continuing Claims falls to 3.287 mln from 3.357 mln
  • [quote=ymeramees]
    ymeramees

    Atksiad... said...otsa. Toon uue ämbri oksendamiseks, seniks pakaa :)



    Jäi sul mõni rohi täna võtmatta?

  • Briefing: October Pending Home Sales M/M +5.2% vs +1.0% Briefing.com consensus, Prior +0.3%
  • Speaker Boehner Press Conference- Says has not seen a specific plan for cutting spending; says White House 'has to get serious'
    Speaker Boehner Press Conference- Says 'real danger of going off the fiscal cliff'

    Turg kukkus selle peale esimese reaktsioonina punasesse

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon