Valuutaturud 29. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 29. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi eilse päeva esimeses pooles olid riskivaluutad surve all, siis päeva peale sattus omakorda USA dollar surve alla. Turusentimendi taastumisele aitas kaasa Obama ja kongressi spiikri Boehneri kommentaarid, mille kohaselt on nad suhteliselt optimistlikud, et fiskaalolukorra lahendamiseks suudetakse õigeaegselt lahendus siiski leida, kuigi ühtegi detailsemat infokildu, kuidas see peaks välja nägema, ei antud. Ainus konkreetsem ettepanek Obama poolt oli see, et maksumäärad ei pea kõrgeima sissetulekuga inimeste jaoks ilmtingimata tõusma tagasi Clintoni administratsiooni aegsetele tasemetele. Euro taastus eile $1,2880 tasemelt $1,2960 juurde ja hetkel kaupleb avanemistaseme lähedal $1,2945 juures.

    Euroopa kohta tulnud uudistes väärib esiletoomist eile ELi poolt heakskiidetud nelja Hispaania panga päästmine kogusummas 37 mld eurot, mille saamise tingimuseks on tuhandete töötajate vallandamine ja mitme kontori sulgemine ning kolme panga puhul bilansimahu vähendamine 60% võrra ja neljanda panga müümine.

    Makrokalender pakub täna samuti huvitavaid näitajaid. Euroopast tulevad nii majandus- kui ka tarbijate usaldusindeksid, Saksamaa töötururaport, Šveitsi III kvartali SKT näidud (mis avaldati küll juba hommikul ja näitasid aastasel baasil 1,4% kasvu vs oodatud 0,9% ja eelmise kvartaliga võrreldes 0,6% kasv vs oodatud 0,2%). USA sessioonil avaldatakse USA 3Q majanduskasvu teine näit, eratarbimise andmed, töötuabiraha taotlejate näidud ja pooleliolevate kodumüükide andmed.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon