Valuutaturud 30. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 30. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Euro on alates kolmapäevast kenasti taastunud, jõudes eilse seisuga uude nelja nädala tippu $1,3015 tasemeni, kuigi vahetult pärast Kreeka uue abipaketi kokkulepet teisipäeval müüdi euro jõuliselt madalamale $1,2880 juurde. Ka hetkeseisuga on euro näitamas tugevust, olles USA dollari vastu enim tõusnud valuuta (+0,37%) ja kaupleb juba uutel mitme nädala tippudel $1,3025 juures.

    Eurole pakkus omalt tuge ka eile avaldatud eurotsooni majandus- ja tööstussektori usaldusindeksid, mis näitasid novembris kerget paranemist, võrreldes eelmise kuuga. Negatiivse uudisena tuli Saksamaa töötururaport, mille kohaselt tõusis töötute arv novembris 5000 inimese võrra (oodati 16 000 töötu lisandumist) 2,94 mln peale, mis on kõrgeim töötute hulk alates eelmise aasta augustist, kuid töötusmäär jäi seejuures püsima 6,9% peale.

    Täna suundub fookus aga eurotsooni tööturu- ja inflatsiooniraportile. Oktoobris tõusis töötusmäär rekordilise 11,6% peale ja ootuste kohaselt tõuseb see novembris veelgi 0,1 protsendipunkti võrra uuele rekordtasemele. Eurotsooni tarbijahinnaindeks peaks aga ootuste kohaselt langema novembris 10 baaspunkti võrra 2,4% peale.

    Suurbritannia naelsterling on sel nädalal liikunud sarnaselt euroga, olles viimase paari päeva jooksul näitamas tugevust ja kaupleb hetkel 0,12% kõrgemal nelja nädala tippudes $1,6055 juures. Öösel avaldati GfK tarbijausalduse indeks, mis tõusis eelmise kuu -30 pealt -22 punktini novembris. Täna ühtegi UK makronäitajat avaldamisel ei ole.

    Austraalia dollar on samas liikunud sel nädalal euro ja naelsterlingiga võrreldes vastupidiselt. Hetkel kaupleb AUDUSD avanemistaseme $1,0440 juures, olles nädala alguses jõudnud ligi 10 nädala tippudesse $1,0490 juurde.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon