Börsipäev 3. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 3. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud võtsid nädala viimast päeva rahulikumalt ega lasknud eelarve juttudest väga ennast häirida, kuigi terve päeva kerges miinuses kaubelnud indeksid kogesid viimasel tunnil siiski kerget ostusurvet, mis viis nad päeva lõpuks nulli tagasi. Ka nädala lõikes ei näidanud S&P 500 väga suurt muutust (+0,5%). Stoxx 600 sulgus reedel -0,2% all ning viie päeva peale 0,9% üleval.

    Nädalavahetusel raporteeris Hiina oma töötleva tööstuse ametliku PMI indeksi, mis näitas novembris küll 0,4 punktist paranemist 50,6 punktini, kuid seda oli analüütikute oodatud 50,8 punktist pisut vähem. Kuna uute tellimuste indeks paistis tugevamana silma, kerkides 0,8 punkti võrra 51,2 punktini, siis headline numbri ootustele allajäämine nõnda suurt tähendust ei omanud.

    Pöörates aga pilgud sellele nädalale, siis USAs pälvivad poliitilise debati kõrval makrost suuremat tähelepanu täna raporteertitav novembrikuu töötleva tööstuse ISM ja automüüginumbrid, kolmapäeval oktoobrikuu tehaste tellimused, teenindussektori ISM ja tööturu ADP küsitlus. Nädalale paneb punkti tööturu ametlik raport, mille raames ootab analüütikute konsensus hetkel orkaan Sandy mõjude tõttu 90 tuhande uue töökohta loomist novembris vs 171K oktoobris.

    Euroopas arutatakse tänasel eurogrupi ja homsel Ecofin kohtumistel tõenäoliselt Kreeka võlakirjade tagasiostu, kui ELi ametnike sõnul kavatsetakse kulutada 10,2 miljardit eurot, et osta erasektori käest tagasi 40 miljardi euro nimiväärtuses võlga.

    Nädala teises pooles (neljapäeval) oodatakse juba EKP intressimäära otsust, mis konsensuse arvates hetkel siiski muutust veel ei too. Ühtlasi käib EKP välja värsked eurotsooni SKP ja inflatsiooniprognoosid. Makro poolel avaldatakse täna eurotsooni töötleva tööstuse novembri lõplik PMI ja esmakordselt ka Suurbritannia vastav näitaja ning samad PMI indeksid ka mõlema teenindussektori kohta kolmapäeval. Neljapäev toob lisaks EKP kohtumisele ka Inglise keskpanga intressimäära otsuse ja võlakirjade ostuprogrammi suuruse võimaliku muutmise, Saksamaa oktoobrikuu tehaste tellimuste statistika ja reedel Suurbritannia ja Saksamaa tööstustoodangu muutuse.

    Tänane kalender:

    10.15 Hispaania töötleva tööstuse PMI (november)
    10.45 Itaalia töötleva tööstuse PMI (november)
    10.50 Prantsusmaa töötleva tööstuse PMI (november)
    10.55 Saksamaa töötleva tööstuse PMI (november)
    11.00 Eurotsooni töötleva tööstuse lõplik PMI (november)
    11.30 Suurbritannia töötleva tööstuse PMI (november)
    15.58 USA Markiti töötleva tööstuse PMI (november)
    17.00 USA töötleva tööstuse ISM (november)
    17.00 USA ehituskulutuste muutus (oktoober)
    18.00 Eurogrupi kohtumine

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,15 plussis, Euroopa on alustamas 0,4% kõrgemal.
  • Kreeka valitsus on teinud pakkumise osta kuni 7. detsembrini tagasi 10 miljardi euro ulatuses võlga. 2023.a võlakirjade maksimaalne hinnalagi on seatud 40,1 eurole ja 2042.a võlakirjade puhul 32,2 eurole. Võlakirjad vahetatakse 6 kuu EFSF võlakirjade vastu.
  • eKathimerini kirjutab, et kohalikel pankadel ei jää ka ilmselt muud üle, kui osaleda, vastasel korral ei saaks nad rekapiliseerimiseks vajaminevat rahasummat, mis on 34.4 miljardi euro suuruses laenueraldises selleks puhuks kõrvale pandud.
  • EL Pais kirjutab, et tänu Draghile on investorite kindlustunne Hispaania osas paranenud, aidates pärast 14 kuud kestnud kapitali väljavoolu meelitada riiki septembris 31 miljardit eurot, mis on kolmandaks suurim positiivne liikumine alates 1990.a
  • Hispaania töötleva tööstuse PMI 45,3 vs 43,5 oktoobris (oodati 43,9), kõrgeim alates 2011.a juulist
  • FRANCE ECON: PMI Manufacturing (Nov F) in at 44.5 versus 44.7 previous estimate.
    ITALY ECON: PMI Manufacturing (Nov) in at 45.1 versus 46.0 expected and 45.5 prior.
    GERMANY ECON: PMI Manufacturing (Nov) in at 46.8 versus 46.8 expected and 46.8 prior.
  • Eurotsooni töötleva tööstuse novembri lõplik PMI oli ootuspärased 46,2 punkti
  • Suurbritannia töötleva tööstuse aktiivsus oodatust märksa parem

    UK ECON: UK PMI Manufacturing (Nov F) in at 49.1 versus 48.0 expected and 47.5 prior.
  • BDI-st oli mõni aeg tagasi juttu siin.
    Päris ilusti indikeeris. Hiina makro nüüd juba parem.
    Samas Hiina börsi indeks ei tee nagu välja asjast. Kas siin oma süü meedia pidevast pessimismi tampimisest või?
  • Kuna liikumisi Hiina börsidel juhib kohalike investorite raha, siis ma pakun, et aktsiaturgude languse tõttu väärtpaberirte vastu vähenenud huvi ja madal likviidsus on kaks peamist põhjust, miks Shanghai Composite on nö haagitud lahti makrost. Sest kui vaadata 25 kõige suurema ja likviidsema ettevõtte liikumist kajastavat FTSE China 25 indeksit ja seda järgivat FXI ETFi, siis on lugu teine.
    Shanghai Comp (valge) ja FXI (oranž) tootlused aasta algusest
  • Kõrvutasin omavahel ka FXI (valge) ja BDI (oranž), ja siin on vähemalt viimaste kuude põhjal juba tugevamat korrelatsiooni näha
  • Seda ma näen jah, et see FXI on kaasa läinud aga huvitaski peamiselt SHCOMP teema ,et miks kaasa pole läinud.
    Kui on vähenenud huvi, siis ongi madal likviidsus-need pole kaks eraldi põjust .
    Huvitaski, miks on vähenenud huvi ?
    USA-s on ka huvi vähenenud aga tambitakse tippe.
    Kas siis Hiinas institutsioon ostab ja jae müüb auku ,kui vaadata BDI ,FXI ja SHCOMP suhteid?
  • Goldman upgraded Dell two notches citing valuation, reduced expectations, and net cash position that reduces downside risk and offers a potential LBO opportunity. Price target is $13, up from $9.
  • krookus
    Ymera, kas DELL oleks täna tegija?


    Mina tean, et ma seda ei torgi. Kõige huvitavam on, et DELL ja buy on ühes lauses, aga ka see kooslus ei ole suurem asi lennuk minu meelest. Läheb sinna RIMM ja buy kapsamaale, kus rahvas koputab otsaette.

    Sterne ug DECK ja $65 target on täna see, millest nädal aega räägitakse.
  • Mis siis , et valuatsiooni pealt.
    Shordid võivad käima tõmmata ikkagi ,kuigi ma pole kindel.
  • Sterne Agee upgraded Deckers based on improved brand positioning and likely margin improvement in Q2. Price target is $65.
  • Ma just mõtlesingi ,et kui RIMM-is saadi teha mitu korda, siis miks mitte DELL-is;D
    Eks need käkid võetakse enne aasta lõppu kõik läbi ikka
  • Leidsin ühe artikli Hiina börsi kohta (link). Kuna 70-80% käibest tuleb jaeinvestoritelt, kes on rohkem spekulandid kui investorid, siis turgude langus motiveerib raha välja võtma ning alternatiivseid teenimisvõimalusi otsima. Mis tähendab seda, kui ühel hetkel momentum pöördub, võib see meelitada rahvast taas väärtpaberikontosid avama. Makro asemel hinnatakse olulisemaks seda, mida teeb keskpank likviidsuse osas. Lisan siia lõppu veel ühe Youtube'i klipi: Retail investors take gamble on China's stocks casino
  • ymera, Canaccordi init buy LULU ja tgt 91, peaks minema ka samasse auku?
  • ymeramees
    Mõlemad shordid või?


    Ei, mõtlesin ikka ,et shordid tõmbavad korraliku squeesi käima.
    Aga ma olen loll ,niiet ma ei tea.
  • Kõik CF suhtes jube pos olnud ja nüüd siis peale Dahlmani Piper ka arvamusel, et ootused way liiga kõrged.

    Piper Jaffray downgraded CF Industries citing valuation and expectations for cyclical peak earnings concerns to arise again. The firm lowered its price target for shares to $227 from $250.

    Dahlman Rose sektoris vist tegija, tavaliselt esimesena jaol ja tema ütles 15 okt juba nii ->Dahlman Rose downgraded CF Industries based on valuation and high 2013 expectations.
  • LULU init Canaccord läheb viiendale riiulile. Sealt vist peksa ei tohiks ehk saada. Samas Canaccordi dg RIMM-le koos targeti tõstmisega to $10 ei ole ma kindel. Sealt peaks peksa saama nii sixty-fifty küll.
    Krookus, DELL-i short int on mingi 3%, aktsiaid on nii palju, et selle liikumine ei tule kunagi väga kaunis.
  • Bank of Greece says Greek unemployment to exceed 26% in 2013-2014

    Troika ootus oli tuleval aastal alla 23%
  • Jefco tähelepanek DECK suhtes -> Deckers Outdoor Ugg brand interst picking up, according to Jefferies
  • VRSN sai reedel korralikult peksa->After the Department of Commerce approved the renewal of VeriSign's .com contract with the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, Wells Fargo reports that the deal forces VeriSign to obtain the department's approval for price increases in four of the six years of the contract, while increases must be based on unspecified new criteria. However, the firm thinks the deal is positive for the company as many investors had expected worse terms. It maintains an Outperform rating.

    Kuigi analüüsimajad olid pigem positiivsed ei suudetud märkimisväärset põrget vormistada ja täna on Barrons ettevõtte kohta väljas positiivse ülevaatega. Kas täna tullakse ostma?http://online.barrons.com/article/SB50001424052748704526104578116891029736104.html
  • Lazard Capital on siin GMCR hinnasihti taas tõstmas $42->$56 kuigi nad alles 28 nov tõstsid $39->$42. Ei imestaks, kui esimese hooga ostma tullakse.
  • Wells Fargo reports that the deal forces VeriSign to obtain the department's approval for price increases in four of the six years of the contract, while increases must be based on unspecified new criteria. However, the firm thinks the deal is positive for the company as many investors had expected worse terms. It maintains an Outperform rating.

    Kui lüütik ütleb midagi sellist, aga stocki müüakse, siis järsku lüütik ei ole asjast päris korrektselt aru saanud?
  • turud reageerisid mõni hetk tagasi veidi etteruttavalt uudisele, et Hispaania on ametlikult abi palunud....täpsemalt siis oma pankade rekapitaliseermiseseks. Erinevalt riigiabist, mida pikkisilmi oodatakse, oli pankade rekapitaliseerimise plaan tegelikult juba ammu teada ning sealt ka kiire allatulek. Hetkel suudetakse taset siiski hoida, ES +0,5%.
    ES

  • Vaikselt hakkab läbi tilkuma autotootjate USA novembri müüginumbrid, mis kuu esimeses pooles olid negatiivselt mõjutatud Sandy tormist, kuid kuu teises pooles said jällegi maha kantud sõidukite arvelt tuge. Chrysler teeb otsa lahti kerge pettumusega

    Chrysler November US sales: +14%, Exp. +16%
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance: CONN +4.0%, (announces public offering of 3,591,621 shares of common stock by certain selling stockholders and 1,408,379 shares of common stock by the co).

    Select metals/mining stocks trading higher: RGLD +4.3%, VALE +1.5%, RIO +1.2%, .

    Select oil/gas related names showing strength: RIG +1.7% (Barron's profiles positive view on Transocean), E +1.4%, PBR +1.4%, TOT +1.1% (upgraded to Buy at Deutsche Bank), .

    Other news: SCMP +15.3% (announces approval of a supplemental application for updates to AMITIZA (lubiprostone) pregnancy labeling), PPHM +6.7% (continue strength), SVU +4.2% (still checking for anything specific, Supervalu confirmed last week that review of strategic alternatives is proceeding), GEO +2.8% (Geo Group sets record date for potential $340-360 mln Special Dividend; dividend subject to approval by Board), VMC +2.2% (ticking higher, Vulcan Materials may get friendly bid from Martin Marietta, according to reports), SAP +1.7% (still checking), NTLS +1.5% (continued strength), FB +0.6% (is in discussions to purchase online messenger WhatsApp, according to reports), LMCA +0.4% (ticking higher, Barron's discusses positive view on LIberty Media).

    Analyst comments: DECK +8.4% (light volume, upgraded to Buy from Neutral at Sterne Agee), DELL +5.4% (upgraded to Buy from Sell at Goldman), IGT +3% (upgraded to Buy from Hold at Deutsche Bank), ERIC +1.2% (upgraded to Outperform from Sector Perform at RBC Capital), GMCR +1.2% ( tgt to $56 from $42 at Lazard),
  • Gapping down:
    General news: HMA -5.4% (Health Management issues statement in response to '60 Minutes' report), MYGN -5.1% (Supreme Court of the United States to Hear Isolated DNA Patent Case, downgraded to Neutral at Mizuho), YHOO -2.8% (reports judgment in lawsuit in Mexico ), GFI -2.3% (still checking), ETN -1.9% (completed CBE acquisition on Friday).

    Analyst comments: RIMM -2.8% (downgraded to Sell from Hold at Canaccord Genuity), QLGC -1.9% (downgraded to Sell from Neutral at Goldman), RATE -1.7% (downgraded to Sector Perform from Outperform at RBC Capital), CF -0.5% (downgraded to Neutral from Overweight at Piper Jaffray)
  • Markiti poolt koostatav USA PMI esialgsest näidust veidi parem

    US MARKIT US PMI FINAL (NOV) ROSE TO 52.8 VS 52.1 EXPECTED AND 52.4 PRIOR.
  • Fordi USA müük novembris +6,5% vs Edmunds.comi 3,0% ootus (konsensus 2,4%)
  • Zerohedge aitab ka täna tekkinud Shanghai Comp küsimusele vastuse leidmisel kaasa :)

    It is not that difficult to understand: no PBOC easing, no SHCOMP bounce.
  • Erko Rebane
    Zerohedge aitab ka täna tekkinud Shanghai Comp küsimusele vastuse leidmisel kaasa :)

    It is not that difficult to understand: no PBOC easing, no SHCOMP bounce.


    No ok Erko aga pane nüüd see rahapakkumise graaf ka siia ,seal oli minu meelest FED suht alumine ja Hiinlased kõige üleval
  • November ISM Index 49.5 vs 51.2 Briefing.com consensus; October 51.7
    October Construction Spending +1.4% vs +0.4% Briefing.com consensus
  • krookus
    Erko Rebane
    Zerohedge aitab ka täna tekkinud Shanghai Comp küsimusele vastuse leidmisel kaasa :)

    It is not that difficult to understand: no PBOC easing, no SHCOMP bounce.


    No ok Erko aga pane nüüd see rahapakkumise graaf ka siia ,seal oli minu meelest FED suht alumine ja Hiinlased kõige üleval


    Nõnda see QE maailm toimibki. Kas keegi julgeb hetkel üldse mõelda sellele hetkele, kui bilansse hakatakse vähendama.

  • Iseenesest oktoobri viimastel päevadel USA idarannikut tabanud orkaan Sandy'l võis ka olla mingi mõju novembri oodatust nõrgematel ISM numbritel. Sel juhul oleks tegu ühekordse langusega...
  • Ausaltöeldes ma neid DELL-i shorte ei vaadanudki;)
    Millegi pärast arvasin ,et on ikka rohkem neid seal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon