Valuutaturud 10. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 10. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile avaldati mitmeid Hiina novembrikuu makronäitajaid, mis tulid suures osas oodatust paremad ja on aidanud täna Aasia aktsiaturgudel tõusta 16 kuu tippudesse. Hiina tööstustoodang kasvas aastasel baasil 10,1% vs oodatud 9,8% ja jaemüük kasvas samal perioodil 14,9%, mis ületas oodatud 14,6%. Tarbijahinnaindeks tõusis novembris eelmise kuu 1,7% pealt 2,0% peale, jäädes seejuures 10 baaspunkti võrra oodatust madalamaks.

    Täna öösel avaldati Jaapani kolmanda kvartali lõplikud SKT tulemused, mis näitasid eelmise kvartaliga võrreldes 0,9% langust ja annualiseeritult 3,5% langust, mis tähendab Jaapani jaoks teist järjestikkust negatiivse kasvuga kvartalit ehk tehniliselt ollakse taas majanduslanguses. Lisaks ilmus ka Jaapani kaubandusbilanss, mille puudujääk tuli 450,3 mld jeeni. Jooksevkonto ülejääk langes aga oodatust madalamas tempos, kukkudes eelmise kuu 503 mld pealt 377 mld jeeni peale. Jeen ise on viimased kaks ja pool nädalat kaubelnud USD suhtes seitsme kuu põhjade lähedal 82,80 juures; hetkel kaupleb USDJPY kerges miinuses 82,42 juures.

    Euro on alates eelmise nädala kolmapäevast tulnud suhteliselt järsult allapoole ja langus jätkus ka reedel, kui EURUSD jõudis kahe nädala põhjadesse $1,2875 tasemeni. Reedel teatas Bundesbank, et nad langetasid nii lõppeva kui ka algava aasta Saksamaa majanduskasvuprognoose: 2013. aasta kasv peaks nende hinnangul kõigest 0,4% vs varasem 1,6%. Selle aasta viimases kvartalis oodatakse negatiivset kasvu ja 2013. aasta esimeses kvartalis peaks kasv olema stagneeruv. Itaaliast tulid aga uudised, mille kohaselt lõpetas Silvio Berlusconi partei peaministri Mario Monti valitsuse toetamise, mille peale teatas peaminister ühtlasi tagasiastumisest, kuigi valituse ametliku ametiaja lõpuni jääks vaid mõned kuud.

    Hommikul ilmusid veel Saksamaa oktoobrikuu kaubandusbilansi andmed, mille ülejääk tuli oodatud 15,5 mld asemel 15,8 mld eurot. Eksport kasvas eelmise kuuga võrreldes 0,3% vs oodatud -0,3% ja import kasvas samal perioodil 2,5% vs oodatud +0,4%. Eelmise kuu näidud olid vastavalt -2,4% ja -1,4%.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon