Börsipäev 10. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 10. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui vaadata vaid S&P reedeseid sulgumistasemeid, siis võiks öelda, et kokkuvõttes kujunes nädal väga igavaks ning rahulikuks, sest viie tööpäeva lõikes suudeti välja venitada vaid 0,1% tõus. Nädala raames päevasisese kõrg- ning madalpunkti vahe ulatus aga -1,7%ni, mis valdavalt reedab teatud närvilisust fiskaalkuristiku pärast. Omaette showd pakkus taas Apple, mis pärast ülemöödunud nädalal 585 USD taseme lähedal hõljumist kaotas möödunud nädalal ca -9% oma väärtusest.

    Mis puudutab nädalavahetusel avaldatud uudiseid, siis Itaalia parlamendis poolehoiu kaotanud peaminister Mario Monti teatas plaanist tagasi astuda koheselt kui 2013.a riigieelarve on vastu võetud, mis võib aset leida juba sel kuul (ehk varem kui esialgselt planeeritud 2013.a kevad). Uuteks valimisteks on aga valmistumas endine peaminister Silvio Berlusconi, mis võivad aset leida 45-75 päeva jooksul pärast praeguse valitsuse laialisaatmist presidendi poolt.

    Läinud nädala reedel kukkus Kreeka võla tagasiostuprogrammis osalemise tähtaeg ning meedia kohaselt on suudetud kokku saada 26-28 miljardi euro väärtuses pakkumisi, mis jäi veidi alla sihiks võetud ca 30 miljardi (esialgselt spekuleeriti isegi suuremat summat). Praeguseks on teada, et seda kuupäeva on pikendatud 11. detsembril kella 14.00ni Eesti aja järgi.

    Hiina raporteeris novembrikuu tööstustoodangu muutuse, mis kujunes oodatust paremaks. Tööstustoodang kasvas mullusega võrreldes 10,1% vs 9,6% oktoobris ning prognoositud 9,8%. Paraneva majandusliku aktiivsusega oli kooskõlas ka elektritarbimise kasv, kiirenedes aasta baasil novembris 7,9%ni vs 6,4% oktoobris. Novembri jaemüük tugevnes mullusega võrreldes 14,9% vs 14,5% oktoobris ning oodatud 14,6%. Samas kaubandusstatistika valmistas pettumuse. Eksport kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vaid 2,9% (oktoobris 11,6%) vs oodatud 9,0% ning import jäi muutumatuks (oktoobris 2,4%) vs prognoositud 2,0% kasvu.

    Visates pilgu sellele, mis meid käesoleval nädalal ees ootab, siis Euroopas jäävad nädala teise poolde mitmed kohtumised. Euroopa rahandusministrid peaksid kolmapäeval jätkama arutelu pangaliidu teemal ning neljapäeval kinnitama Kreeka laenueraldise heaks. Neljapäeval-reedel leiab lisaks aset ELi tippkohtumine, kus teemaks samuti pangaliit ning progress sõltub sellest, mida suudavad rahandusministrid eelnevalt kokku leppida. Makro poolel saabuvad reedel detsembri esimesed PMI indeksid.

    USAs saab fookus lisaks jätkuvale nö fiskaalkuristikule olema FOMC kolmapäevasel kohtumisel, mille raames oodatakse operation twisti pikendamist, et ühes kuus soetatud võlakirjade maht jääks ka tuleva aastal 85 miljardi dollari peale. Ühtlasi avaldab keskpank oma värsked majandusprognoosid. Makrost võiks kõige suuremat huvi pakkuda oktoobrikuu kaubandusbilanss (teisipäev), novembrikuu jaemüük ja töötu abiraha taotlused (neljapäev) ning novembri tööstustoodangu muutus (reede).

    Tänane kalender:
    11.00 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (oktoober)
    11.00 Itaalia tööstustoodangu muutus (oktoober)
    12.00 Itaalia kolmanda kvartali revideeritud SKP
    12.00 Prantsusmaa kolmanda kvartali SKP detailid

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal, Euroopa on avanemas kerges plussis.
  • Saksamaa oktoobri ekspordi ja impordi numbrid oodatust paremad


  • ZH vahendusel saab lugeda, et USA toidutalongide kasutajate arv tegi septembris läbi 16 kuu kõrgeima tõusu 607 544 inimese näol (kahe viimase kuu jooksul on lisandunud üle 1 mln inimese), mis tähendab ühtlasi, et vaesuses elavate ameeriklaste arv on tõusnud läbi ajaloo kõrgeimale tasemele 47,7 mln inimeseni.
  • Itaalia tööstustoodangu muutus on novembris aasta baasil taas nina allpoole võtnud ning sellega üllatab konsensust, kes ootas -4,3% langust (tegelik -6,2%).
  • Prantsusmaa oktoobrikuu tööstustoodang samuti alla ootuste: -3,6% vs prog -2,25%

  • Risto Sverdlik
    ZH vahendusel saab lugeda, et USA toidutalongide kasutajate arv tegi septembris läbi 16 kuu kõrgeima tõusu 607 544 inimese näol (kahe viimase kuu jooksul on lisandunud üle 1 mln inimese), mis tähendab ühtlasi, et vaesuses elavate ameeriklaste arv on tõusnud läbi ajaloo kõrgeimale tasemele 47,7 mln inimeseni.

    Samal ajal teeb Apple hulle müüke. Kas:
    A) Toimub optimeerimine – võtan telefoni ja talongide abil söögi? Nn varjatud rikkus?
    B) Toimub vaesemate inimeste suurem vaesumine ja keskklassi ülemise otsa rikastumine?
    C) Emotsioonidest ja nõrgast finantsoskusest johtuv lähenemine („tilulilu“ on täna kindlasti vaja, küll homme vaatab, kust söögi saab!) Nn mitte mõistetav vaesus?
  • TauriA
    Risto Sverdlik
    ZH vahendusel saab lugeda, et USA toidutalongide kasutajate arv tegi septembris läbi 16 kuu kõrgeima tõusu 607 544 inimese näol (kahe viimase kuu jooksul on lisandunud üle 1 mln inimese), mis tähendab ühtlasi, et vaesuses elavate ameeriklaste arv on tõusnud läbi ajaloo kõrgeimale tasemele 47,7 mln inimeseni.

    Samal ajal teeb Apple hulle müüke. Kas:
    A) Toimub optimeerimine – võtan telefoni ja talongide abil söögi? Nn varjatud rikkus?
    B) Toimub vaesemate inimeste suurem vaesumine ja keskklassi ülemise otsa rikastumine?
    C) Emotsioonidest ja nõrgast finantsoskusest johtuv lähenemine („tilulilu“ on täna kindlasti vaja, küll homme vaatab, kust söögi saab!) Nn mitte mõistetav vaesus?

    iPhone ja iPad tunduvad olevat esmatarbekaubad (mida talongide eest veel ei saa). Meenus see video.
  • Itaalia kolmanda kvartali SKP revideerimine muutust ei toonud. Monti uudise tõttu on sentiment Euroopas täna negatiivne eesotsas Itaalia enda börsiga, kust FTSE MIB kaupleb hetkel -3,5% madalamal reedesest sulgumisest.

    ITALY ECON: GDP s.a. and w.d.a (3Q F) in at -0.2%Q/Q and -2.4%Y/Y versus -0.2%Q/Q and -2.4%Y/Y previous estimate.
  • [quote=TauriA]


    C) Emotsioonidest ja nõrgast finantsoskusest johtuv lähenemine („tilulilu“ on täna kindlasti vaja, küll homme vaatab, kust söögi saab!) Nn mitte mõistetav vaesus?


    See variant tundub üsna reaalne. Kui meenutan oma USA keskkooli-aegseid inimesi ja vaadates ka praegu nende tarbimisnorme, siis just nii ongi (rääkimata sellest, kui paljudel on neist on college'i õppelaenud, liisingud ja muud kohustused). Kahju on muidugi vaadata, et ka noored Eestis on sama mõtlemisega (küsitakse pidevalt tuttavatelt võlgu). Tilulilule kulutamine täna on tähtsam, kui see, milline on finantsolukord homme.
  • DB on täna andnud ug TRIP hoia pealt osta peale (samas langetati PCLN), see tundub üsna huvitav. SI viimase seisuga 17.2%
  • Isegi TA meestele peaks TRIP graafik mokka mööda olema, magus cap täitmise võimalus.
    Deutsche Bank upgraded TripAdvisor on expectations the company will benefit from increasing competition among online travel agencies. The firm raised its price target for shares to $50 from $37.
  • Jefferies on täna langetanud AAPL hinnasihti $900 pealt $800-le:
    Jefferies expects Apple's growth to decelerate and margin leverage to be negative in FY14. The firm lowered its price target for shares to $800 from $900, but thinks Apple will post solid Q4 and Q1 results. The firm keeps a Buy rating on the stock.
  • TRIP - oi, näed, DB on hakanud katma holdiga septembris. Oi, TRIP tegi oodatust paremad tulemused novembris. Oi, DB arvab, et aktsiat võiks osta detsembris. Peab see ikka üks hea ug olema :)
  • ymera,
    Ma juba tunnen, kus taas hambad kurgus:)
  • Kõrge short interest garanteerib, et see avaneb kõrgelt, teeb sealt ehk veel väga väikese pupsu ja siis saate üllatuse.
  • Paar kuud konsensust ebameeldivalt nõrkade SSS numbritega üllatanud McDonalds'il on novembris länud paremini ning see aitab aktsiat eelturul +2,6%

    McDonald's global comparable sales increase 2.4% in Nov 2012 vs 7.4% in Nov 2011
  • Doug Kass kirjutab täna pikemalt oma hiljuti avastatud terviseprobleemist


    Good to Be Back
    Dec 10, 2012 | 7:54 AM EST

    Though There 's NO MORE Pain in my Chest, I Still Wish You The Best With a ... Forget You!

    "Any idiot can face a crisis -- it's day-to-day living that wears you out." -- Anton Chekhov

    Over the last two months in my Diary I have occasionally and vaguely alluded to a personal issue I have been facing.

    All of my investors, many of my close friends including several of my pals in the media are already aware that I have had a serious health problem.

    As you all know after more than a decade of my writings on The Street, I am transparent in my writings regarding my economic and investment views, but I purposely refrain from introducing my personal views and thoughts and meaningful events in my life as this is not what I have been hired to do.

    But taking off an uncustomary week from writing my Diary last week brought on a large number of inquiries from subscribers (almost as if they knew whassup!) and given last week's development I am opening up this morning.

    In late October I was diagnosed with cancer. Originally it was thought only to be in my prostate, but an ensuing bone scan revealed that it might be in my ribs, which would not have been a good thing.

    Early last week I learned that the cancer had not spread outside my prostate and that the indicated metabolic activity (and potential bone cancer) was simply a byproduct of a harness racing driving injury incurred 23 years earlier (in which I broke seven ribs) and was not an indicator of more cancer.

    On Dec. 5 I underwent surgery (for nearly four hours, ugh) at New York Presbyterian Hospital in New York City and I am happy to report that I will recover 100%. In fact, despite a lot of soreness I consider myself already recovered.

    I am proud that since the time I found out about my health issue has coincided with what I like to think have been some of the most productive times in my Diary (both in quantity and, hopefully, in quality), in my media appearances and, importantly, in my hedge fund. I have not missed a step.

    And I am quite confident that following my successful operation the same will hold true in the future.

    I guarantee you all that I won't be missing many steps.

    I am glad to be back with all of you today and I wanted to express my heartfelt thanks for all of your concerns expressed over the last few weeks.

    Let me first thank Dr. Ash Tewari and Richard LeFrak who form the foundation of the Lefrak Institute of Robotic Surgery in the Department of Urology- Robotic Prostatectomy program at New York Presbyterian Hospital at New York Weill Cornell Medical Center. Ash is the warm, compassionate and talented founding director and Richard is the guiding source of financial generosity which funded the Institute and that has enabled it to continue to grow.

    (Here is an informative discussion by Ash, Confronting Cancer: A Fight We Can Win from the Hindustan Times Leadership Summit 2012).

    I wanted to offer some special shout outs to some of my supportive friends in the investment business who I confided in, like my courageous "Uncle" Vinnie" Farrell, "Berko," Fast Money's "Gentleman" Tim Seymour, CNBC's "Herbela" Greenberg, Tony "Dwyerama," Danny "The Red Sox Sux" Robinson (our editor), Real Money's "The Divine Ms. M,", Scotty B (who always has my back at Seabreeze Partners) and the many others including my mentor and the bravest man I know John "Sully" Sr., Harvey "The Horse" Gold, The Always Remarkably Helpful Joel and Helen, Mikey and Amanda (and my Three Little Girls), the always dependable Stevie M., "Uncle" Lee, the gallant Stan "The Man" S., "The One and Only" Pablo, "Saul the Jeweler," Mark G. ( the only Yankee fan from Boston), Markie and Wendy B., my best pal Barry and of course, Georgie (who originally introduced me to Dr. Ash) -- all of whom I confided in and who held my hand during the past few scary weeks.

    Most importantly, I want to thank my family.

    One last thing. As you all know I often like to capture market conditions with a song title. So, if this damn cancer was a song it would be, of course, Celo Green's FXXX YOU.

    And F you too, cancer!
    Position: None left
  • Gapping up
    In reaction to strong earnings/guidance/SSS: MCD +1.7%.

    M&A news: IN +23.8% (Intermec to be acquired by HON for $10/share in cash), NXY +14.8% (reports out indicate Canada has approved CNOOC bid for the company).

    Metals/mining stocks trading higher: GFI +1.8%, AU +1.5%, SLW +1.3%, GOLD +1.1%, SLV +0.8%, GLD +0.4%.

    Other news: CLDX +10.7% (presents final data from Celldex Therapeutic's CDX-011 Phase 2 study in metastatic breast cancer supports overall survival benefit in patients with high GPNMB expression), ISIS +5.7% (ticking higher, ISIS Pharm and Biogen announce collaboration for antisense programs to treat neurological disorders), SD +4.3% (still checking), CYCC +3.9% (presents updated survival data from the pilot study and lead-in phase of seamless Phase 3 Study), IR +2.1% ( confirms plan to spin off its commercial and residential security businesses; announces new share repurchase program of up to $2 bln of the co's ordinary shares; increases quarterly dividend 31% to 21 cents per share), CNH +1% (sets record date for special dividend of $10 per share to Dec 17, 2012), STM +0.9% (STMicroelectronics and Ericsson start negotiations on ownership of ST-Ericsson), CKH +0.5% (announces special cash dividend of $5.00 per share), EXPE +0.4% (announces special dividend of $0.52 per share).

    Analyst comments: ELX +2.8% (Emulex upgraded to Overweight at boutique firm), ANF +1.2% (upgraded to Outperform from Neutral at Robert W. Baird)
  • Gapping down:
    In reaction to disappointing earnings/guidance: DMND -3.8%.

    Financial related names showing weakness: SAN -3.8%, LYG -3.2%, DB -2.7%, ING -1.9%, BCS -1.5%, MS -1%, CS -0.9%.

    Select telecom related names showing early weakness: TI -4.7%, FTE -1.6%, TEF -1.6%, .

    Other news:ZGNX -28% (FDA panel votes 2 (yes) to 11 (no) with one abstain that the efficacy, safety and risk benefit profile of Zohydro ER support approval ), INO -4.2% (Inovio Pharma's synthetic flu vaccine doubles rate of elderly subjects displaying protective immune responses), GRPN -2.8% (following Friday spike on headlines about Tiger Mgmt stake; Groupon announced a new Merchant Centre in the UK), NOK -2.1% (still checking), AIG -1.8% (provides preliminary estimate of losses related to Sandy of $1.3 bln).

    Analyst comments: BBY -1.6% (initiated with an Underperform at BofA/Merrill), X -1.2% (downgraded to Underperform from Neutral at Longbow), SM -0.5% (downgraded to Hold from Buy at Deutsche Bank)
  • U.S. Steel downgraded to Underperform from Neutral at Longbow
    Longbow downgraded U.S. Steel following checks that indicate flat-to-lower OCTG demand due to declining rig count and macro/regulatory uncertainty that is impacting drilling project activity. Price target is $17.


    Seal ei ole maailmalõppu, kuid miks ma näen täna 3-6% miinust.
    1. X on callistock.
    2. Longbow läks neutraalseks $30 all.
    3. Longbow on küll väiksema mõjuga, aga selle korvab sell reiting ja $17 tgt.
    4. OCTG demand ja pricing teeb siin low-sid ehk dg ei ole iseenesest teesita.

    Miinuseks see, et see võib osutuda üheks dg-ks paljude teiste dg-de otsas, mis siin sügisest peale tiksunud on (kui suured majad leimoneutraliks läksid ehk buy teesi maha matsid). Kõik nad imekombel töötasid.
  • stocker
    yes, sir!
    short X siis jah


    Päris hästi lendab ja peab tunnistama viga
  • Reedene rallija CBMX jätkab täna tõusu, hetkel kaupleb aktsia $ 12, 00 taseme juures ehk 42% plusspoolel. Aktsia on ära käinud täna ka üle $ 13,00 taseme.
  • X - call sai üle mõeldud ilmselgelt minu poolt.
    DECK - Piper tegi negiga haiget, aga väidetavalt Sterne defendimas, aga sisu ei tea. Piperi oma oli kurjavõitu.
  • DECK-l polnud shorti eriti saada...
  • Ei ole jah, juba mõnda aega. aga siit pooldan Sterne ostusoovitust pigem.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon