Balti börsid 11. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 11. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti aktsiaturud olid eile languses ning nii OMX Baltic kui OMXT indeksid olid ca 0.6% allpool päeva lõpuks. Vahelduseks oli ka veidi kesisema käibega päev ning tehingute maht küündis 0,9 miljoni euroni.
    Põhinimekirja tõusjaid: LSC Group (+1,3%), Olympic (+0,6%), Kaubamaja (+0,4%). Langust vedasid taaskord Silvano (-3%) ja eile palju ajakirjanduse tähelepanu saanud Arco Vara (-2,2%). Suurematest ettevõtetest lõpetas ka Tallink päeva -1,3% allpool
  • Eile õhtupoolikul avaldas novembrikuu müügitulemused Ekspress Grupp. Müügitulu kasv oli 3,6% ning kasvu vedas taaskord online meedia (+11,5% aastaga). Laias laastus vastasid numbrid ootustele

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=533589&messageId=656721http://
  • Olainfarmi eile õhtusel kvartalitulemuste konverentsikõnel midagi väga olulist uut ei räägitud. Mõned nopped siiski:
    - 3kv ületas ka ettevõtte juhtkonna endi ootusi. Samas rõhutati, et tavapäraselt pole 3kv sesoonselt kõige tugevam kvartal.
    - Oktoobri müügikasvule (+99%) omas väikest positiivset mõju ette saadetud kaup Ukrainasse (0,2m lati väärtuses).
    - Omandatud on 2 uut apteeki, mis teeb kogu arvuks 41. Decembri keskpaigas avatakse esimene renoveeritud apteek Latvija Aptieka nime all.
    - TOP 10 ravimitest näitas üheksa kuu kokkuvõttes vaid Neiromidin müügilangust (-4%). Teised suurema müügiga ravimid näitasid tulude kasvu ca 11-20% võrreldes eelmise aastaga.
    - Ettevõte on päris kindel, et saavutab käesoleva aasta 48 miljoni latise müügiprognoosi ning ka aasta kasum peaks tulema nende endi kasumiprognoosi lähistele. Pikas perspektiivis loodetakse ravimite müügis näidata 10%-list kasvu ning 2013 prognoosid avaldatakse jaanuaris.
    - Räägiti ka vahepeal ilmunud uudisest, et ettevõttele on tehtud 160 miljoni eurone ülevõtupakkumine, mis tuli firmalt, mis pole otseselt ravimite tootmisega seotud. IR ütles, et see pole siiski kõige kõrgem pakkumine, kuid suuromanik pole antud hetkel huvitatud ettevõtet müümast.
  • Dividendide kommenataar oli võib olla väike pettumus, kuid seal sai paremal juhul vaid kaudse vihje. Jah, 2015-2016 veel keegi tõsimeeli 90% väljamakset ei oota, aga et 2010. ning 2011. eest on makstud vastavalt 10% ning 12% ja sealt võiks investor siis edasi mõelda... projitseeriks ootust 2012. aasta väljamaksekordaja kasvuks üsna kleenukest numbrit.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon