Valuutaturud 11. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Valuutaturud 11. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Valuutaturgudel on nädal alanud võrdlemisi rahulikult, kuigi eile oli kerget volatiilsust küll. Euro näitas paari nädala põhjadest kerget taastumist ja jõudis täna varahommikul $1,2960 tasemeni ja kaupleb hetkel avanemistaseme juures ehk paarkümmend punkti madalamal. Itaalia peatselt ametist lahkuv peaminister Mario Monti kommenteeris eile oma tagasiastumisele järgnenud turureaktsiooni (Itaalia FTSE MIB sulgus 2,15% madalamal, käies päeva sees koguni 3,75% miinuspoolel), öeldes, et olukorda pole mõtet üle dramatiseerida ja ta on kindel, et uute valimistega suudetakse moodustada "vastutustundlik ja EL-i suunas orienteeritud valitsus", mis jätkab seniseid pingutusi. Monti astub tagasi, kui 2013. aasta eelarve on parlamendi poolt vastu võetud. Uued valimised peaksid siseministri sõnul toimuma veebruaris.

    Euroopa makronäitajatest avaldatakse täna Saksamaa ja eurotsooni ZEW majandussentimendi indeksid, mis vähemalt analüütikute ootuste kohaselt peaksid näitama kerget paranemist.

    Eile jagas kommentaare Inglismaa keskpanga juht Mervyn King, kes ütles suhteliselt ausalt välja selle, mida keskpangad on juba mitmendat aastat aktiivselt tegemas -- sealhulgas Inglismaa keskpank ise. Nimelt tundis King muret, et keskpangad võivad eesoleval aastal veelgi enam üritada oma kodumaise valuuta suhteliselt väärtust nõrgestada, juhul kui maailmamajanduse olukord ei muutu. King tõi välja, et iga kuu lisandub mõni riik, kes aktiivselt sekkub turgudele oma valuutakursi nõrgestamiseks. Naelsterling ise on sarnaselt eurole sel nädalal näitamas kergemat tugevust ja kaupleb hetkel avanemistaseme $1,6080 juures.

    Šveitsi frank on täna sattunud suhteliselt tugeva surve alla nii euro kui ka USA dollari (ja ka teiste peamiste valuutade) suhtes. USDCHF kaupleb hetkel 0,32% kõrgemal ja EURCHF 0,36% kõrgemal. Peamise põhjusena võib ilmselt välja tuua Šveitsi suurima panga UBSi klientidele antud soovituse hoida oma Šveitsi frangi osakaal valuutaportfellis võimalikult madalana. Pikemalt saab lugeda siit.


    EURUSD


    GBPUSD


    USDJPY


    AUDUSD
  • Uus-Meremaa dollar on USD vastu liikunud üheksa kuu tippudesse:

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon